Riblappen in tomatensaus uit de snelkookpan – Traditioneel wordt vlees in Nederland gestoofd in een braad- of stoofpan. Door gebruik te maken van een snelkookpan kun je een geweldig resultaat bereiken in veel minder tijd. Een stoofpot heeft al gauw anderhalf tot drie uur nodig op de traditionele manier. Door een snelkookpan te gebruiken kort je deze bereidingstijd van dit vleesgerecht in tot maar liefst 40 minuten. Je vindt hieronder dus het recept voor een snelle, lekkere runderstoof die in maar liefst 40 minuten op tafel staat. Riblappen in tomatensaus uit de snelkookpan is daarmee de ideale stoofschotel voor de herfst- en wintermaanden. Het veelgehoorde excuus dat stoven te lang duurt kan hiermee naar de prullenbak.
Riblappen; voor stoofpotjes en draadjesvlees
Lekker, al die stoofpotjes met rundvlees. Maar welke lappen kies je? Weet jij het verschil tussen runderlappen, sucadelappen en riblappen?
Riblappen in tomatensaus uit de snelkookpan
Print receptIngrediënten voor dit recept
- 800 gram riblappen
- 4 pimentkorrels
- 1 grote ui
- 2 teentjes knoflook
- 4 middelgrote tomaten
- 4 eetlepels zonnebloemolie
- 2 theelepels tomatenpuree
- 1 theelepel zwarte peper
- 800 ml runderbouillon
- een halve theelepel zout
- 1 eetlepel lichte sojasaus (Lee kum kee premium light soy sauce) optioneel
- 2 struiken paksoi
- 1 groentebouillonblokje
Bereidingswijze van dit recept
Riblappen in tomatensaus uit de snelkookpan maak je zo:
Vlees in dobbelstenen snijden en dan het vlees opzetten in een pan met lauw water en de 4 pimentkorrels. Dit doen je om de onrechtmatigheden uit het vlees te verwijderen/uit te koken dit duurt ongeveer 10 minuten. Na 10 minuten het vlees overdoen in een vergiet en 5 minuten laten rusten.
Snipper de ui, snijd de 2 tenen knoflook zeer fijn en snijd de tomaten in blokjes.
Verhit een snelkookpan met de zonnebloemolie. Fruit hierin de ui en de knoflook ca. 1 minuut. Fruit de tomatenpuree even mee. Voeg dan de tomaten toe en fruit nog 2 minuutjes mee. Voeg het vlees toe. Kruid met zwarte peper. Laat even vijf minuten pruttelen. Voeg dan de bouillon toe. Laat ca. 8 minuten pruttelen en voeg het zout toe. Doe de deksel op de pan en laat sudderen op middelhoog vuur, ongeveer 20 minuten. Zet dan het vuur uit, laat het deksel op de pan en laat nog 10 minuten sudderen in de restwarmte van de snelkookpan.
Proef de riblappen in tomatensaus uit de snelkookpan! Vind je het vlees nog niet mals genoeg? Doe dan het deksel terug op de pan en laat nog 10 minuten sudderen. Voeg wanneer gewenst nog wat water, zout of peper toe of gebruik hier de optionele sojasaus. Is het resultaat te waterig? Laat dan even inkoken tot de gewenste dikte.
Wees voorzichtig met het openen van de deksel van de snelkookpan! Zorg dat de pin van de snelkookpan naar beneden is of tot er geen stoom meer uit de pan komt. (Lees de gebruiksaanwijzing)
Zet een royale pan water op. Was de paksoi, snijd in grove stukken. De paksoi en een groentebouillonblokje in het kokende water. Draai het vuur halfhoog en laat de paksoi 5 tot 7 minuten blancheren. Laat dan uitlekken in een vergiet.
Serveer de riblappen in tomatensaus uit de snelkookpan met witte basmatirijst en geblancheerde paksoi.
Tafel lekker !!