Wok schotel met broccoli – Pasta en broccoli een niet alledaagse combi, maar wel erg smaakvol. Want als je nog wat broccoli in huis hebt wil je deze gebruiken. Samen met wat courgette en tomaten zet je al snel iets lekkers op tafel. Je zou ook andere groenten in deze schotel kunnen gebruiken zoals bijvoorbeeld champignons, bleekselderij of boontjes. Gebruik wat je hebt liggen. De rode paprika, broccoli en de uien mogen echter niet ontbreken in deze schotel.
Tomatensaus
De overrijpe tomaten op de schaal moeten ook op, dus geen blikje gepelde tomaten maar lekkere grove stukken verse tomaten. Haal wel even de schil van de tomaten anders krijg je van die velletjes in de schotel. Je kunt er ook voor kiezen om de tomaten rauw met schil en al in de blender te pureren en deze op het laatst toe te voegen. Laat deze heel even doorkoken met de groente.
Mozzarella
Je hebt mozzarella in verschillende vormen en prijsklasse. In een salade moet je echt goede buffelmozzarella nemen, maar in een warm gerecht mag het ook best een iets goedkopere versie zijn. Erg handig en mooi om te zien zijn die kleine bolletjes mozzarella. Voeg deze er wel pas op het bord aan toe anders krijg je een wel erg kleverige en draderige wok schotel die er dan direct een stuk minder lekker uitziet.
Broccoli uit de wok
Broccoli is populair. Deze groente wordt vaak gekookt of in een ovenschotel verwerkt. Maar broccoli uit de wok moet je zeker ook proberen!
Wok schotel met broccoli
Print receptIngrediënten voor dit recept
- 350 gram kippendijen
- 400 gram tomaten
- 350 gram broccoli
- 1 courgette
- 2 rode uien
- 2 rode paprika's
- 350 gram vlinderpasta
- 200 gram mozzarella
- Basilicum
- Oregano
- Gedroogde Italiaanse kruiden
Bereidingswijze van dit recept
Zo maak je de wok schotel met broccoli:
Snij de kippendijen klein en verdeel er een eetlepel olijfolie over. Bestrooi royaal met Italiaanse kruiden en laat even staan. Snij intussen de groentes op de tomaten na, in niet te kleine stukken. Breng een pan met ruim water aan de kook en voeg wat zout toe. Snij de tomaten kruislings in en dompel deze 1 minuut in het kokende water. Haal eruit en verwijder de schil en snij ook hier grove stukken van. Zet de wok op het vuur en laat deze goed heet worden. Kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzing. Wok eerst de kip kort. Voeg er dan de groente toe en bak kort mee. Voeg als laatste de tomaat toe en laat deze even gaarkoken. Breng op smaak met peper, zout, oregano en verse basilicum. Voeg de pasta toe en meng deze eronder. Verdeel de Italiaanse wok schotel over de borden en werk af met mozzarella, eventueel nog wat kerstomaatjes en een takje basilicum.
Tafel lekker !!