Dronken mandarijntjes op een krokant bedje – Serveer eens mandarijntjes bij je nagerecht. Vaak wordt er bij een mandarijn al snel gedacht , pellen en klaar maar doe het eens anders marineer ze eens in een lekkere likeur. Deze manier van mandarijntjes serveren is erg leuk en verrassend. Je maakt een siroop van water en suiker en eventueel wat kruiden. Vervolgens doe je daar een likeur naar smaak in. De mandarijntjes snij je doormidden en laat je een nachtje in deze marinade liggen, zodat de smaken er goed in kunnen trekken.
Krokant koekje
Voor het koekje gebruikten we hele dunne draadjes deeg die je koopt in een Turkse winkel. Ze worden daar verkocht onder de naam Taze Kadayif en liggen in een zakje in de koeling. Wanneer je hier niet aan kan komen dan zou je ook blaadjes filodeeg met wat boter kunnen stapelen, of heel simpel een lekker stukje cake kunnen nemen. De marinade waar de mandarijntjes een nachtje in hebben mogen liggen gooi je namelijk niet weg maar kook je later in en gebruik je om de koekjes te bedruipen. Zo krijgen deze die op een subtiele manier de smaak van mandarijn en je likeur.
Mandarijn; niet alleen lekker als tussendoortje
Ze staan erom bekend dat ze zo lekker uit het vuistje te eten zijn, maar met mandarijn kan nog verrassend veel meer.
Dronken mandarijntjes
Print receptIngrediënten voor dit recept
- 4 mandarijntjes
- 100 gram water
- 50 gram suiker
- 2 steranijs (optioneel)
- 100 gram grand marnier
- 200 gram kadayif
- 75 gram roomboter
- 1 mandarijntje
Bereidingswijze van dit recept
Dronken mandarijntjes maak je zo:
Kook het water en los de suiker hierin op doe de steranijs erbij. Laat afkoelen. Pel de mandarijntjes en snij deze overdwars doormidden. Wanneer je suikerwater afgekoeld is voeg je er de likeur aan toe. Doe je dit namelijk eerder dan vervliegt de alcohol. Schud de marinade in een afsluitbaar bakje waar je de mandarijntjes langs elkaar in kunt leggen. Giet de marinade erover, doe de deksel erop en zet minimaal een nacht koud weg om te marineren.
De koekjes:
Smelt de boter, rasp de schil van het mandarijntje en roer deze er doorheen. Trek het deeg een beetje uit elkaar en meng er de gesmolten boter door. Bekleed een muffinvorm met stukjes bakpapier of leg bakpapier op een bakplaat. Rol kleine porties van het deeg op en doe deze op het bakpapier. Druk goed aan. Bak de koekjes in 15-20 minuten goudbruin. Kook in de tijd dat de koekjes in de oven zitten de marinade van de mandarijntjes in tot ongeveer de helft. Wanneer de koekjes uit de oven komen besprenkel je deze royaal met de warme siroop. Laat afkoelen.
Serveer de dronken mandarijntjes met de afgekoelde koekjes en een bolletje (kaneel) ijs.
Tafel lekker !!