• Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Adverteren
  • Privacy
maandag, maart 1, 2021
Plugin Install : Cart Icon need WooCommerce plugin to be installed.
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Vers & Lokaal
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Adverteren
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Vers & Lokaal
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Adverteren
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Nagerecht

Soufflé van kwark en rode bessen

door Connie Derks
in Nagerecht
0
0
Souffle van kwark en rode bessen

Souffle van kwark en rode bessen – rode bessen aalbessenVroeger hadden veel mensen thuis groente en fruit in de tuin en vrijwel iedereen had dan toch wel minstens een bessenstruik. Ik kan me herinneren dat we in de zomervakantie weleens bij een tante op bezoek gingen en dat we dan met een bakje vol bessen naar huis gingen. Tante had zoveel fruit dat ze het zelf niet allemaal op kreeg. Hier moest ik vandaag aan denken toen ik deze doos langs de weg zag staan, deze mensen hadden waarschijnlijk ook erg veel bessen en hadden zich bedacht dat ze deze wel langs de weg konden verkopen. En het werkt want ik had nog net het laatste doosje.

Soufflé

Een soufflé wordt vaak nogal moeilijk over gedaan. Het is een heerlijk en licht dessert met een luxe uitstraling. Het enige nadeel is dat je het niet vooraf kan maken omdat je het direct uit de oven moet serveren. Wanneer je alles klaar zet kun je dit dessert toch in een half uur op tafel hebben staan. 10 minuten voor het maken en 20 minuten in de oven. Valt mee toch?

Soufflé van kwark en rode bessen

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 40 minuten
Niveau: Gemiddeld
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 100 gram kwark
  • 10 gram suiker
  • 10 gram boter
  • 2 eigeel
  • 2 eiwit
  • 35 gram suiker
  • snufje zout
  • 12 gram maïzena
  • 65 gram rode bessen gerist
  • boter en suiker voor de vormpjes

Bereidingswijze van dit recept

Wat je klaar kan zetten:

Smeer 4 ovenschaaltjes of vuurvaste kopjes in met boter. Bestrooi de binnenkant met suiker zodat alle boter bedekt in met suiker en zet koel weg. Zet een ovenschaal klaar waar de vormpjes in passen. Leg op de bodem van de ovenschaal een schone vaatdoek of en paar velletjes keukenpapier, dit is om het trillen van de bakjes tegen te gaan.

Meng de kwark met de suiker en het eigeel. Smelt de boter en roer deze onder het kwarkmengsel. Zet koel weg.

Doe de eiwitten in een schone roestvrijstalen of glazen kom met een klein snufje zout. Meng de maïzena met de 35 gram suiker.

Denk eraan om de oven tijdig aan te zetten de souffle moet op 220 graden afgebakken worden.

Het maken van de souffles:

Klop de eiwitten samen met het suiker/maïzena-mengsel tot deze dik en schuimig is. Schep een royale lepel van het schuim bij het kwarkmengsel en roer dit er goed doorheen. Doe het kwarkmengsel nu bij het eiwit en vouw het eiwit er voorzichtig door zodat zoveel mogelijk lucht behouden blijft. Schep de besjes er kort doorheen. Verdeel het luchtige mengsel over de vormpjes en zet deze in de ovenschaal. Giet een paar kopjes water in de schaal zodat de kopjes half in het water staan. Bak de soufflés van kwark en rode bessen in ongeveer 20 minuten gaar. Haal de schaaltjes voorzichtig uit het water, dep de onderkant droog door ze even op een doekje te plaatsen en zet op een bordje, bestrooi met poedersuiker en serveer er eventueel wat extra besjes bij. Serveer direct!

Tafel lekker!!

Tags: Fruit - BessensouffleZuivel - Kwark
DeelPin12Tweet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

Bavarois van kwark met mandarijn
Nagerecht

Bavarois van kwark met mandarijn

zuivelspread
Specials

Zuivelspread; Maak het zelf dan weet je wat je eet!

platte kaastaart
Taart

Platte kaastaart; onze Belgische kwarktaart

Sinaasappelsoufflé
Nagerecht

Sinaasappelsoufflé; een luchtig nagerecht uit de oven

soufflé basisrecept
Kookschool

Soufflé; Basisrecept of kooktechniek? Praktijktips op een rij

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Uitgelicht

Pastinaaksoep
Specials

Pastinaaksoep; Drie heerlijke recepten

Drie heerlijke recepten voor zachte, fluwelige pastinaaksoep, een beetje zoetig van smaak, met een vleugje anijs. Combineren maar!

Lees verder
pastinaak

Pastinaak, inmiddels geen vergeten groente meer!

Roseval aardappeltjes uit de oven

Roseval aardappeltjes uit de oven met aïoli

Nieuwe recepten

Mango mousse
Nagerecht

Mango mousse

Zet de tropen op tafel met deze mango mousse. Een heerlijke fris en romig nagerecht met slagroom, of voor een...

Lees verder
Pastinaaksalade

Pastinaaksalade, iets anders met pastinaak!

Risotto met paddenstoelen en geitenkaas

Risotto met paddenstoelen en geitenkaas

Handige kooktips

mango snijden
Kookschool

Mango snijden doe je zo ( Drie manieren )

Je hebt een mango gekocht maar weet niet goed hoe je een mango moet snijden. Wij geven je 3 manieren...

Lees verder
Pastinaak Kopen

Pastinaak kopen, bewaren en bereiden

rijpe mango

Een rijpe mango? Zo check je dat!

Aanraders

  • Wat eten we vandaag? Tips voor 7 dagen vers, smaakvol en huisgemaakt eten.
  • Makkelijke ovenschotels boordevol verse ingrediënten
  • Stoofpotten om voor thuis te komen
  • Pastagerechten maar dan écht vers.
  • Verse ingrediënten: Aardappelen, Groenten, Fruit, Vlees, Vis, Kaas, Zuivel, Eieren.
  • Van dit seizoen: Stamppot recepten van klassiek tot lekker modern.
  • Handige kooktips, slimme keukentrucs en interessante wetenswaardigheden.
  • Wij zijn dol op lokale producten. Waarom zou je het van ver halen als we zulke mooie producten gewoon in eigen land hebben.

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Reacties van onze lezers

  • Redactie op Vlaaibodem; Zo maak je deze zelf ( met foto instructies )
  • Redactie op Zoete kiprolletjes, een hartig maar zoet hapje
  • friedymachielsen@gmail.com op Vlaaibodem; Zo maak je deze zelf ( met foto instructies )
  • Stans op Zoete kiprolletjes, een hartig maar zoet hapje
  • Redactie op Kip met cashewnoten uit de slowcooker
  • Anita op Kip met cashewnoten uit de slowcooker
  • Redactie op Biest, blijf vrienden met de boer – 10 variaties
  • M.L. Ambrosius op Biest, blijf vrienden met de boer – 10 variaties

Abonneer op onze nieuwsbrief








  • Recepten
  • Kookschool
  • Verse ingrediënten
  • Wat eten we vandaag?

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Vers & Lokaal
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Adverteren
  • Log in
  • Schrijf in

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved

Welkom terug!

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen