Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Soufflé van kwark en rode bessen

Een Soufflé van kwark en rode bessen staat gewoon binnen een half uur op tafel. Daarmee presenteer je een perfect dessert met rode bessen in de hoofdrol.

0 2.469

Souffle van kwark en rode bessen – rode bessen aalbessenVroeger hadden veel mensen thuis groente en fruit in de tuin en vrijwel iedereen had dan toch wel minstens een bessenstruik. Ik kan me herinneren dat we in de zomervakantie weleens bij een tante op bezoek gingen en dat we dan met een bakje vol bessen naar huis gingen. Tante had zoveel fruit dat ze het zelf niet allemaal op kreeg. Hier moest ik vandaag aan denken toen ik deze doos langs de weg zag staan, deze mensen hadden waarschijnlijk ook erg veel bessen en hadden zich bedacht dat ze deze wel langs de weg konden verkopen. En het werkt want ik had nog net het laatste doosje.

Soufflé

Een soufflé wordt vaak nogal moeilijk over gedaan. Het is een heerlijk en licht dessert welke een luxe uitstraling heeft. Het enige nadeel is dat je het niet vooraf kan maken omdat je het direct uit de oven moet serveren. Wanneer je alles klaar zet kun je dit dessert toch in een half uur op tafel hebben staan. 10 minuten voor het maken en 20 minuten in de oven. Valt mee toch?

Soufflé van kwark en rode bessen

Nagerecht voor 4 personen

  • 100 gram kwark
  • 10 gram suiker
  • 10 gram boter
  • 2 eigeel
  • 2 eiwit
  • 35 gram suiker
  • Snufje zout
  • 12 gram maïzena
  • 65 gram rode bessen gerist
  • Boter en suiker voor de vormpjes

Wat je klaar kan zetten:

Smeer 4 ovenschaaltjes of vuurvaste kopjes in met boter. Bestrooi de binnenkant met suiker zodat alle boter bedekt in met suiker en zet koel weg. Zet een ovenschaal klaar waar de vormpjes in passen. Leg op de bodem van de ovenschaal een schone vaatdoek of en paar velletjes keukenpapier, dit is om het trillen van de bakjes tegen te gaan.

Meng de kwark met de suiker en het eigeel. Smelt de boter en roer deze onder het kwarkmengsel. Zet koel weg.

Doe de eiwitten in een schone roestvrijstalen of glazen kom met een klein snufje zout. Meng de maïzena met de 35 gram suiker.

Denk eraan om de oven tijdig aan te zetten de souffle moet op 220 graden afgebakken worden.

Het maken van de souffles:

Klop de eiwitten samen met het suiker/maïzena-mengsel tot deze dik en schuimig is. Schep een royale lepel van het schuim bij het kwarkmengsel en roer dit er goed doorheen. Doe het kwarkmengsel nu bij het eiwit en vouw het eiwit er voorzichtig door zodat zoveel mogelijk lucht behouden blijft. Schep de besjes er kort doorheen. Verdeel het luchtige mengsel over de vormpjes en zet deze in de ovenschaal. Giet een paar kopjes water in de schaal zodat de kopjes half in het water staan. Bak de soufflés van kwark en rode bessen in ongeveer 20 minuten gaar. Haal de schaaltjes voorzichtig uit het water, dep de onderkant droog door ze even op een doekje te plaatsen en zet op een bordje, bestrooi met poedersuiker en serveer er eventueel wat extra besjes bij. Serveer direct!

Tafel lekker!

Printen

Deze recepten en tips zijn mogelijk ook interessant

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website maakt gebruik van functionele en commerciële cookies. Zonder deze cookies is deze website niet mogelijk en ze helpen u aan een betere gebruikerservaring. Oké Lees meer