• Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Adverteren
  • Privacy
zaterdag, mei 28, 2022
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
    • Adverteren
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
    • Adverteren
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Nagerecht

Soufflé van kwark en rode bessen

In 30 minuten op tafel

Connie Derks door Connie Derks
in Nagerecht
0
0
Souffle van kwark en rode bessen

Souffle van kwark en rode bessen – rode bessen aalbessenVroeger hadden veel mensen thuis groente en fruit in de tuin. Bijna iedereen had dan toch wel minstens een bessenstruik. Ik kan me herinneren dat we in de zomervakantie weleens bij een tante op bezoek gingen en dat we dan met een bakje vol bessen naar huis gingen. Die tante had zoveel fruit dat ze het zelf niet allemaal op kreeg. Hier moest ik vandaag aan denken toen ik deze doos langs de weg zag staan, deze mensen hadden waarschijnlijk ook erg veel bessen en hadden zich bedacht dat ze deze wel langs de weg konden verkopen. En het werkt want ik had nog net het laatste doosje. Dat was de basis voor een soufflé van kwark en rode bessen.

Soufflé

Een soufflé wordt vaak nogal moeilijk over gedaan. Het is een heerlijk en licht dessert met een luxe uitstraling. Het enige nadeel is dat je het niet vooraf kan maken omdat je het direct uit de oven moet serveren. Wanneer je alles klaar zet kun je dit dessert toch in een half uur op tafel hebben staan. 10 minuten voor het maken en 20 minuten in de oven. Valt mee toch?

Het enige nadeel is dat je deze soufflé van kwark en rode bessen niet vooraf kan maken omdat je het direct uit de oven moet serveren.

Kwark

Kwark; eerlijke en heerlijke zuivel

Vooral gegeten als ontbijt vanwege de vele eiwitten, maar ook in gebak en nagerechten is kwark een veel gebruikt zuivelproduct.

soufflé maken

Soufflé maken; hier vind je tips en tricks

Een soufflé maken is leuk om te doen. Zet iets origineels op tafel. Soufflé maken wordt als moeilijk ervaren, met deze tips is dat het niet.

Soufflé van kwark en rode bessen

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 30 minuten
Niveau: Gemiddeld
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 100 gram kwark
  • 10 gram suiker
  • 10 gram boter
  • 2 eigeel
  • 2 eiwit
  • 35 gram suiker
  • snufje zout
  • 12 gram maïzena
  • 65 gram rode bessen gerist
  • boter en suiker voor de vormpjes

Bereidingswijze van dit recept

De soufflé van kwark en rode bessen maak je zo:

Wat je klaar kan zetten:

Smeer 4 ovenschaaltjes of vuurvaste kopjes in met boter. Bestrooi de binnenkant met suiker zodat alle boter bedekt in met suiker en zet koel weg. Zet een ovenschaal klaar waar de vormpjes in passen. Leg op de bodem van de ovenschaal een schone vaatdoek of en paar velletjes keukenpapier, dit is om het trillen van de bakjes tegen te gaan.

Meng de kwark met de suiker en het eigeel. Smelt de boter en roer deze onder het kwarkmengsel. Zet koel weg.

Doe de eiwitten in een schone roestvrijstalen of glazen kom met een klein snufje zout. Meng de maïzena met de 35 gram suiker.

Denk eraan om de oven tijdig aan te zetten de souffle van kwark en rode bessen moet op 220 graden afgebakken worden.

Het maken van de soufflé van kwark en rode bessen:

Klop de eiwitten samen met het suiker/maïzenamengsel tot deze dik en schuimig is. Schep een royale lepel van het schuim bij het kwarkmengsel en roer dit er goed doorheen. Doe het kwarkmengsel nu bij het eiwit en vouw het eiwit er voorzichtig door zodat zoveel mogelijk lucht behouden blijft. Schep de besjes er kort doorheen. Verdeel het luchtige mengsel over de vormpjes en zet deze in de ovenschaal. Giet een paar kopjes water in de schaal zodat de kopjes half in het water staan. Bak de soufflé van kwark en rode bessen in ongeveer 20 minuten gaar. Haal de schaaltjes voorzichtig uit het water, dep de onderkant droog door ze even op een doekje te plaatsen en zet op een bordje, bestrooi met poedersuiker en serveer er eventueel wat extra besjes bij. Serveer direct!

Tafel lekker !!

Tags: FruitFruit - BessenFruit - Zacht fruitZuivel
DeelPin18Tweet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

panna cotta van yoghurt
Nagerecht

Panna cotta van yoghurt

Cheesecake met frambozen
Nagerecht

Cheesecake met frambozen

Rabarber-meringue taartjes
Nagerecht

Rabarber-meringue taartjes

witte chocolade bramen dessert
Nagerecht

Witte chocolade bramen dessert

Cantaloupe meloen in een heerlijke marinade
Nagerecht

Cantaloupe meloen in een heerlijke marinade

trifle met bosbessen
Nagerecht

Trifle met bosbessen; een zalig zomers nagerecht

Fruitsalade van cantaloupe meloen
Nagerecht

Fruitsalade van cantaloupe meloen

Gebakken rijstepap
Nagerecht

Gebakken rijstepap met lekker veel fruit

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

100% vers en 100% lekker van het seizoen

lente recepten

Lente recepten; Nieuwe inspiratie voor het voorjaar

Proef het voorjaar met deze heerlijke lente recepten. Kleurrijk, vers, gezond en vooral met heel veel smaak. Doe je lekker mee?

Check het recept of lees de info

Uitgelicht

Recepten met langoustines
Specials

Recepten met Langoustines; een feestje op je bord!

Als je van langoustines houdt, en je hebt inspiratie nodig kijk dan eens bij onze recepten met langoustines en leef je uit!

Check het recept of lees de info
Dressings op basis van yoghurt

Dressings op basis van yoghurt

Eieren koken

Eieren koken; Altijd het perfecte resultaat

Aardappels van de barbecue

Aardappels van de barbecue

Recept in de picture

Penne met verse zalm en verse spinazie
Pastagerechten

Penne met verse zalm en verse spinazie

Eenvoudige en pure smaken vormen de basis van deze penne met verse zalm en verse spinazie, natuurlijk mogen de verse tomaten niet ontbreken.

Check het recept of lees de info
Oosterse wokschotel met broccoli

Oosterse wokschotel met broccoli

Gevulde aubergine

Gevulde aubergines; met een vulling van groenten en kikkererwten

Handige kooktips

verse zalm bakken
Kookschool

Zalm bakken of grillen doe je zo

De perfect malse zalm bakken of grillen is best makkelijk! Volg de stap-voor-stapinstructies en eet nooit meer droge zalm.

Check het recept of lees de info
Morbier

Morbier; Het fantastische verhaal achter een drielaags kaasje

Eieren koken

Eieren koken; Altijd het perfecte resultaat

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Reacties van onze lezers

  • Connie Derks op Ratatouille; Frans gerecht met Nederlandse groenten
  • Gerda op Ratatouille; Frans gerecht met Nederlandse groenten
  • Connie Derks op Ovengegaarde zalm in roomsaus
  • Eliann Benneheij op Ovengegaarde zalm in roomsaus
  • Peter op Stroganoff saus; De lekkerste maak je nog altijd zelf.
  • Connie Derks op Pitabroodjes of Shoarmabroodjes; Zo maak je ze zelf
  • Tineke Oud op Pitabroodjes of Shoarmabroodjes; Zo maak je ze zelf
  • Redactie op Pizza met wilde spinazie en haloumi

Abonneer op onze nieuwsbrief








  • Recepten
  • Kookschool
  • Verse ingrediënten
  • Wat eten we vandaag?
  • Adverteren

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
    • Adverteren
  • Log in
  • Schrijf in

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen