• Team
  • Adverteren
  • Abonneren
  • Contact
  • Privacy
donderdag, november 30, 2023
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Abonneren
  • Team
  • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Abonneren
  • Team
  • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Nagerecht

Soufflé van kwark en rode bessen

In 30 minuten op tafel

door Connie Derks
in Nagerecht
0
0
Souffle van kwark en rode bessen

Souffle van kwark en rode bessen – Vroeger hadden veel mensen thuis groente en fruit in de tuin. Bijna iedereen had dan toch wel minstens een bessenstruik. Ik kan me herinneren dat we in de zomervakantie weleens bij een tante op bezoek gingen en dat we dan met een bakje vol bessen naar huis gingen. Die tante had zoveel fruit dat ze het zelf niet allemaal op kreeg. Hier moest ik vandaag aan denken toen ik deze doos langs de weg zag staan, deze mensen hadden waarschijnlijk ook erg veel bessen en hadden zich bedacht dat ze deze wel langs de weg konden verkopen. En het werkt want ik had nog net het laatste doosje. Dat was de basis voor een heerlijke soufflé van kwark en rode bessen.

rode bessen aalbessen

Soufflé maken is echt niet zo lastig als het lijkt

Er wordt vaak nogal moeilijk gedaan over het maken van een soufflé. Het is een heerlijk en licht dessert met een luxe uitstraling. Het enige nadeel is dat je het niet van tevoren kunt maken, omdat je het direct uit de oven moet serveren. Als je alles klaar zet kun je dit dessert toch in een half uur op tafel hebben staan. 10 minuten voor het maken en 20 minuten in de oven. Dat valt mee toch?

Het enige nadeel is dat je deze soufflé van kwark en rode bessen niet vooraf kan maken omdat je het direct uit de oven moet serveren.

soufflé maken

Soufflé maken; hier vind je tips en tricks

Een soufflé maken is leuk om te doen. Zet iets origineels op tafel. Soufflé maken wordt als moeilijk ervaren, met deze tips is dat het niet.

Kwark

Kwark; eerlijke en heerlijke zuivel

Vooral gegeten als ontbijt vanwege de vele eiwitten, maar ook in gebak en nagerechten is kwark een veel gebruikt zuivelproduct.

bessen special

Bessen; vers fruit met de mooiste kleuren

Zoete blauwe bessen, maar ook zure rode, witte of kruisbessen. Genoeg inspiratie om de lekkerste gerechten te maken met dit fruit.

Eieren

Eieren

Oh wat kun je veel met eieren! Verse scharreleieren van de boer zijn een must have in je voorraadkast. Ontdek hier recepten met eieren.

Soufflé van kwark en rode bessen

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 30 minuten
Niveau: gemiddeld
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 100 gram kwark
  • 10 gram suiker
  • 10 gram boter
  • 2 eidooiers
  • 2 eiwitten
  • 35 gram suiker
  • een snufje zout
  • 12 gram maïzena
  • 65 gram rode bessen, gerist
  • boter en suiker voor de vormpjes

Bereidingswijze van dit recept

De soufflé van kwark en rode bessen maak je zo:

Wat je klaar kunt zetten:

Smeer 4 ovenschaaltjes of vuurvaste kopjes in met boter. Bestrooi de binnenkant met suiker zodat alle boter bedekt in met suiker en zet koel weg. Zet een ovenschaal klaar waar de vormpjes in passen. Leg op de bodem van de ovenschaal een schone vaatdoek of en paar velletjes keukenpapier, dit is om het trillen van de bakjes tegen te gaan.

Meng de kwark met de suiker en het eigeel. Smelt de boter en roer dat door het kwarkmengsel. Zet koel weg.

Doe de eiwitten in een schone roestvrijstalen of glazen kom met een klein snufje zout. Meng de maïzena met de 35 gram suiker.

Denk eraan om de oven tijdig aan te zetten de souffle van kwark en rode bessen moet op 220 graden afgebakken worden.

Het maken van de soufflé van kwark en rode bessen:

Klop de eiwitten samen met het suiker/maïzenamengsel tot het dik en schuimig is. Schep een royale lepel van het schuim bij het kwarkmengsel en roer dit er goed doorheen. Doe het kwarkmengsel nu bij het eiwit en vouw het eiwit er voorzichtig door zodat zoveel mogelijk lucht behouden blijft. Schep de besjes er kort doorheen. Verdeel het luchtige mengsel over de vormpjes en zet ze in de ovenschaal. Giet een paar kopjes water in de schaal zodat de kopjes half in het water staan. Bak de soufflé van kwark en rode bessen in ongeveer 20 minuten gaar. Haal de schaaltjes voorzichtig uit het water, dep de onderkant droog door ze even op een doekje te plaatsen en zet op een bordje, bestrooi met poedersuiker en serveer er eventueel wat extra besjes bij. Serveer direct!

Tafel lekker !!

DeelPin25TweetVerstuurVerstuur

Gerelateerde Artikelen & Recepten

Romig dessert met peer en mascarpone
Nagerecht

Romig dessert met peer en mascarpone

Kerst kaasplank
Nagerecht

Kerst Kaasplank

Charlotte met stoofperen
Nagerecht

Charlotte met stoofperen

Griesmeelpudding met appel en rozijnen
Nagerecht

Griesmeelpudding met appel en rozijnen

roomyoghurt met mandarijn
Nagerecht

Roomyoghurt met mandarijn

Panna cotta
Nagerecht

Panna Cotta; gekookte room met vanille

ijstaart sinaasappel, speculaas en gember
Nagerecht

IJstaart met sinaasappel, speculaas en gember

Tiramisu met speculaas en mandarijn
Nagerecht

Tiramisu met speculaas en mandarijn

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Uitgelicht

Bloemkool bakken of roerbakken
Specials

Bloemkool bakken in de pan of in de wok

Bloemkool bakken in plaats van bloemkool koken. Ontdek de mogelijkheden en je zult in de toekomst veel vaker bloemkool bakken. Puur smaak!

Check het recept of lees de info
Stoofperen

Stoofperen; De heerlijke smaak van herfst en winter

Recepten met garnalen

Recepten met garnalen; een feestje op je bord!

Oesters

Oesters; een feestelijk hapje!

Recept in de picture

Court-bouillon
Recepten

Court-bouillon; die maak je toch zelf?!

De bouillon die je gebruikt voor het pocheren van vis, zeevruchten et cetera heet court-bouillon. En die maak je heel makkelijk, gewoon zelf!

Check het recept of lees de info
Zuurkool met salami en paprika

Zuurkool met salami en paprika

Pannenkoekjes van rettich en zoete aardappel

Pannenkoekjes van rettich en zoete aardappel

Handige kooktips

Decoreren met zoetzure groenten
Kookschool

Decoreren met zoetzure groenten

Maak de leukste en lekkerste decoraties met bijna geen moeite. Decoreren met zoetzure groenten geeft je gerecht net dat beetje extra.

Check het recept of lees de info
Soorten gedroogde erwten

Soorten gedroogde erwten; het overzicht

paneermeel

Paneermeel zelf maken; heel makkelijk!

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Lekker koken en bakken met verse ingrediënten:

  • Aardappels
  • Groenten
  • Fruit
  • Vlees
  • Vis
  • Kaas
  • Zuivel
  • Eieren

Reacties van onze lezers

  • Connie Derks op Worstenbrood om te delen
  • Connie Derks op Champignonsaus zelf maken is het allerlekkerst
  • Schelpdier op Oesters eten; Drie verschillende bereidingswijzen
  • Elise de Haan op Bruine bonensoep; (de echte!) van gedroogde bonen
  • Marco op Worstenbrood om te delen
  • Liesbeth op Champignonsaus zelf maken is het allerlekkerst
  • Willy Holmes-Spoelder op Bruine bonensoep; (de echte!) van gedroogde bonen
  • Elise de Haan op Ossenstaartsoep
  • Eric Hoyer op Ossenstaartsoep
  • Connie Derks op Kibbeling zelf maken; Gebakken vis naar jouw eigen smaak

Abonneer op onze nieuwsbrief










  • Adverteren
  • Recepten
  • Verse ingrediënten
  • Kookschool
  • Wat eten we vandaag?

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Abonneren
  • Team
  • Contact
  • Log in
  • Schrijf in

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Welkom terug!

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen