• Team
  • Adverteren
  • Abonneren
  • Contact
  • Privacy
zondag, februari 5, 2023
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Ontbijt en lunch

Bananenbrood met aardpeer en walnoot

door Samantha
in Ontbijt en lunch
0
0
Bananenbrood met aardpeer en walnoot

Bananenbrood met aardpeer en walnoot – Een aardpeer is qua uiterlijk nou niet een heel aantrekkelijke groente en toch als ik ze kan vinden kan ik de verleiding niet weerstaan om ze mee te nemen. Dus toen mijn groenteman weer wat op voorraad had nam ik opnieuw een zakje mee.

Rijpe bananen

Op mijn fruitschaal zie ik een paar bananen liggen die klaar zijn voor een heerlijk bananenbrood, de smaak van aardpeer heeft iets nootachtigs en ik vind dat dat perfect samengaat met de banaan en de kaneel die meegaat in het bananenbrood. Dus deze keer gebruik ik de aardpeer niet als avondmaaltijd of bijgerecht maar maak er een heerlijk bananenbroodje mee die je kunt eten als ontbijt of gewoon lekker een plakje bij de koffie of thee.

Aardpeer

Aardpeer; niet heel mooi, wel erg lekker

Een aardpeer is één van de minst mooie groenten. Gelukkig doet het uiterlijk niets af aan de smaak. De aardpeer is heerlijk en veelzijdig.

Bananenbrood met aardpeer en walnoot

Ontbijt- of lunchgerecht

  • 200 gram bloem
  • 100 gram fijne kristalsuiker
  • 8 gram bakpoeder
  • 1 theelepel kaneel
  • 1/4 theelepel zout
  • 3 zeer rijpe bananen
  • 200 milliliter Griekse yoghurt
  • 120 milliliter plantaardige olie
  • merg van 1 vanillestokje
  • 300 gram aardpeer
  • 100 gram walnoten
  • 1 eetlepel agave siroop

Tip: bananen brood is echt het lekkerste met goed rijpe bananen, zijn jouw bananen nog niet rijp genoeg maar wil je toch bananenbrood maken leg ze dan voor drie kwartier in een oven van 150 graden.

Verwarm je oven voor op 175 graden. Vet een cakevorm in of bekleed hem met een stukje bakpapier. Mix in een kom de bloem, de suiker, de bakpoeder, de kaneel en het zout. Zet deze kom even apart voor later. In een andere kom prak je de bananen en mengt deze met 120 milliliter van de Griekse yoghurt, de olie en het merg van het vanillestokje. Hak de walnoten fijn en schil de aardpeer met behulp van een dunschiller en rasp ze vervolgens met een grove rasp. Meng de aardpeer en walnoten nu met de banaan. Voeg de natte ingrediënten nu bij de droge ingrediënten en schep het geheel om net zolang tot alles goed is vermengd. Schep het mengsel nu in de bakvorm en plaats voor 55 minuten in de voorverwarmde oven. Doe de test met de satéprikker om te checken of het brood gaar is. Verleng indien nodig de baktijd iedere keer met 5 minuten tot de satéprikker er weer droog uitkomt.

Laat het bananenbrood volledig afkoelen. Meng de overige yoghurt met de agavesiroop en plaats in de koelkast. Schenk over het brood voor opdienen.

Tafel lekker !!

Tags: FruitFruit - ExotenGroenteGroente - Knolgroenten
DeelPin3Tweet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

roerei met zalm
Ontbijt en lunch

Roerei met zalm

roerei met champignons
Ontbijt en lunch

Roerei met champignons

roerei met kaas
Ontbijt en lunch

Roerei met kaas op toast

Italiaanse bol met mozzarella, tomaat en pesto
Ontbijt en lunch

Italiaanse bol met mozzarella, tomaat en pesto

Het perfecte roerei maken
Ontbijt en lunch

Het perfecte roerei maken

Broodje rosbief
Ontbijt en lunch

Broodje rosbief met huisgemaakte tartaarsaus

Wrap van ei met spinazie, avocado en feta
Ontbijt en lunch

Wrap van ei met spinazie, avocado en feta

Oud Hollandse broodjes Broodje Bal Gehakt
Ontbijt en lunch

Oud Hollandse broodjes, broodjes met traditie

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

100% vers en 100% lekker van het seizoen

winter recepten

Winter recepten; Gezelligheid binnen met het seizoen op tafel

Heerlijke winter recepten. Huisgemaakt met verse ingrediënten. Je vindt er makkelijke en snelle recepten, maar ook heerlijke stoofpotten.

Check het recept of lees de info

Uitgelicht

Knolgroenten
Specials

Knolgroenten; van aardpeer tot zoete aardappel

Vaak zijn het niet de mooiste groenten om te zien, maar knolgroenten hebben vaak een geweldige smaak. Een goede reden om ze vaker te eten!

Check het recept of lees de info
tortilla van aardappel

Tortilla; een klassieker uit Spanje

citrus

Citrus; heerlijke recepten met vitaminebommetjes

witlof recepten

Witlof anders serveren? Met deze recepten lukt dat!

Recept in de picture

Ham-kaasrolletjes
Hapjes

Ham-kaasrolletjes; gemaakt met bladerdeeg

Iets lekkers voor bij de borrel? Of in de lunchtrommel? Je maakt in een handomdraai deze ham-kaasrolletjes van bladerdeeg.

Check het recept of lees de info
chocolademousse taart

Chocolademousse taart, de allerlekkerste!

Geroosterde knoflook

Geroosterde knoflook

Handige kooktips

ei bakken
Kookschool

Een ei bakken; heel veel tips voor het perfecte resultaat

Een spiegelei of liever doorbakken? Met deze tips maak jij heerlijke gebakken eieren helemaal naar jou smaak.

Check het recept of lees de info
mayonaise

Mayonaise maken (inclusief variatietips)

Pecorino

Pecorino; schapenkaas uit Italië

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Lekker koken en bakken met verse ingrediënten:

  • Aardappels
  • Groenten
  • Fruit
  • Vlees
  • Vis
  • Kaas
  • Zuivel
  • Eieren

Reacties van onze lezers

  • Connie Derks op Chocolademousse taart, de allerlekkerste!
  • Mireille Meems op Chocolademousse taart, de allerlekkerste!
  • Redactie op Chocoladetaart, met chocolade en licht gezouten karamel
  • Kjeld losekoot op Chocoladetaart, met chocolade en licht gezouten karamel
  • Elise de Haan op Bruine bonensoep; (de echte!) van gedroogde bonen
  • Cecile Geurts-Huijbers op Bruine bonensoep; (de echte!) van gedroogde bonen
  • Elise de Haan op Bruine bonensoep; (de echte!) van gedroogde bonen
  • Elise de Haan op Bruine bonensoep; (de echte!) van gedroogde bonen
  • Jos Melief op Bruine bonensoep; (de echte!) van gedroogde bonen
  • E.Kuiper op Bruine bonensoep; (de echte!) van gedroogde bonen

Abonneer op onze nieuwsbrief










  • Adverteren
  • Recepten
  • Verse ingrediënten
  • Kookschool
  • Wat eten we vandaag?

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
  • Log in
  • Schrijf in

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen