Geitenkaas salade met veldsla en druiven – Een salade die qua seizoen op tafel zou mogen in de herfst- en wintermaanden. Een geitenkaas salade is niet het eerste dat je te binnen schiet waarschijnlijk als we het over salades hebben. Toch is de combinatie van geitenkaas met veldsla en druiven een heerlijk frisse combinatie. Creëer een bite in de salade met walnoten.
In onderstaand recept voor geitenkaas salade noemen we geitenkaas met fenegriek. Dit geeft een heerlijke nootachtige smaak aan de salade. Als je liever geitenkaas zonder fenegriek gebruikt kan dat natuurlijk ook.
De vinaigrette haal je natuurlijk niet uit een flesje
Geef de geitenkaas salade karakter met een zelfgemaakte vinaigrette. Dat is echt niet één van de moeilijkste kooktechnieken. Toch is het voor velen minder vanzelfsprekend dan we zouden denken. Een vinaigrette bestaat uit 3 delen olie en 1 deel azijn. Daar wordt een zoete tegenhanger aan toegevoegd en eventueel wat smaakmakers. Hier lees je daar meer over. De geitenkaas salade brengen we op smaak met een vinaigrette van olijfolie en appelazijn. Wat suiker voor het zoetje en wat mosterd en een snufje zout om karakter mee te geven aan de vinaigrette. Supersimpel maar heel effectief.
Sla; de lekkerste slasoorten aan een krop
Aan de slag met kroppen sla. Niet met zakken of bakken sla. Gewoon ouderwetse kroppen sla. Ontdek de smakelijke soorten inclusief recepten.
Check het recept of lees de infoGeitenkaas salade met veldsla en druiven
Print receptIngrediënten voor dit recept
- 250 gr half harde geitenkaas met fenegriek, in kleine driehoekjes gesneden
- 150 gr veldsla, gewassen
- ½ komkommer, in halve plakjes
- 200 gr witte druiven, gewassen
- 1 handje walnoten, grof gehakt
- 4 el olijfolie
- 1 el appelazijn, eventueel witte wijnazijn
- 1 tl citroensap
- ½ tl fijne mosterd
- ¼ tl suiker
- ¼ tl zout
Bereidingswijze van dit recept
Zo maak je Geitenkaas salade met veldsla en druiven:
Doe de veldsla in een grote saladeschaal. Meng met de komkommer, de druiven, de geitenkaas en de walnoten.
Klop in een andere kom de olijfolie, azijn, citroensap, mosterd, suiker en zout tot een vinaigrette.
Meng de vinaigrette voorzichtig door de geitenkaas salade en serveer deze direct.
Tafel lekker !!