Geitenkaas salade met Veldsla en Druiven – In de zomer is het altijd lekker om een salade te eten. Als lunch of als avondmaaltijd. Of als bijgerecht bij een barbecue. En natuurlijk is een salade ook heerlijk in de picknickmand. Deze salade met onder andere geitenkaas, veldsla en druiven is heerlijk fris. De walnoten geven er een bite aan. Voor het recept is gebruik gemaakt van geitenkaas met fenegriek. Dit geeft een lekkere nootachtige smaak aan de kaas. Als je liever geitenkaas zonder fenegriek gebruikt kan dat natuurlijk ook.
Geitenkaas
Het rijpingsproces van geitenkaas verloopt veel sneller dan dat dat bij kaas van koemelk gebeurd. Hierdoor smaakt geitenkaas veel sneller als oude kaas. De snelheid van rijpen is afhankelijk van het formaat van de kaas. Bij grotere kazen gaat het rijpingsproces langzamer. Soms worden er aan geitenkaas smaakmakers als brandnetel, bieslook of fenegriek toegevoegd.
Geitenmelk en geitenkaas dus ook, is lichter verteerbaar dan zuivel van koemelk. Dit heeft te maken met dat de vetzuurmoleculen in geitenkaas kleiner zijn dan die in koeienmelk.
Maar geitenkaas is vooral erg lekker. Om mee te koken, maar zeker ook voor een kaasplankje. Dus kies bij je volgende bezoek aan de kaasboer eens voor geitenkaas!
Geitenkaas salade met veldsla en druiven
Print receptIngrediënten voor dit recept
- 250 gr half harde geitenkaas met fenegriek, in kleine driehoekjes gesneden
- 150 gr veldsla, gewassen
- ½ komkommer, in halve plakjes
- 200 gr witte druiven, gewassen
- 1 handje walnoten, grof gehakt
- 4 el olijfolie
- 1 el appelazijn, eventueel witte wijnazijn
- 1 tl citroensap
- ½ tl fijne mosterd
- ¼ tl suiker
- ¼ tl zout
Bereidingswijze van dit recept
Zo maak je Geitenkaas salade met Veldsla en Druiven:
Doe de veldsla in een grote saladeschaal. Meng met de komkommer, de druiven, de geitenkaas en de walnoten.
Klop in een andere kom de olijfolie, azijn, citroensap, mosterd, suiker en zout tot een vinaigrette.
Meng de vinaigrette voorzichtig door de salade en serveer deze direct.
Tafel lekker!