Geitenkaas salade met veldsla en druiven – Dit is een salade die qua seizoen op tafel zou mogen in de herfst- en wintermaanden. Een geitenkaas salade is waarschijnlijk niet het eerste dat je te binnen schiet als je het over salades hebt. Toch is de combinatie van geitenkaas met veldsla en druiven een heerlijk frisse combinatie. Creëer een bite in de salade met walnoten.
In onderstaand recept voor geitenkaas salade is geitenkaas met fenegriek gebruikt. Dit geeft een heerlijke nootachtige smaak aan de salade met kaas. Als je liever geitenkaas zonder fenegriek gebruikt kan dat natuurlijk ook.
De vinaigrette haal je natuurlijk niet uit een flesje
Geef de geitenkaas salade meer karakter door een zelfgemaakte vinaigrette te gebruiken. Dat is echt niet één van de moeilijkste kooktechnieken. Toch is het voor veel mensen minder vanzelfsprekend dan je zou denken. Een vinaigrette bestaat uit 3 delen olie en 1 deel azijn. Daar wordt een zoete tegenhanger aan toegevoegd en eventueel wat smaakmakers. Hier lees je daar meer over. De geitenkaas salade breng je op smaak met een vinaigrette van olijfolie en appelazijn. Wat suiker voor het zoetje en wat mosterd en een snufje zout om karakter mee te geven aan de vinaigrette. Supersimpel maar heel effectief.
Sla; de lekkerste slasoorten aan een krop
Aan de slag met kroppen sla. Niet met zakken of bakken sla. Gewoon ouderwetse kroppen sla. Ontdek de smakelijke soorten inclusief recepten.
Geitenkaas salade met veldsla en druiven
Print receptIngrediënten voor dit recept
- 250 gram half harde geitenkaas met fenegriek, in kleine driehoekjes gesneden
- 150 gram veldsla, gewassen
- ½ komkommer, in halve plakjes
- 200 gram witte druiven, gewassen
- 1 handje walnoten, grof gehakt
- 4 eetlepel olijfolie
- 1 eetlepel appelazijn, eventueel witte wijnazijn
- 1 theelepel citroensap
- ½ theelepel fijne mosterd
- ¼ theelepel suiker
- ¼ theelepel zout
Bereidingswijze van dit recept
Zo maak je Geitenkaas salade met veldsla en druiven:
Doe de veldsla in een grote saladeschaal. Meng met de komkommer, de druiven, de geitenkaas en de walnoten.
Klop in een andere kom de olijfolie, azijn, citroensap, mosterd, suiker en zout tot een vinaigrette.
Meng de vinaigrette voorzichtig door de geitenkaas salade en serveer die direct.
Tafel lekker !!