Salade met gewokte asperges en gerookte zalm – Waarom zou je asperges niet gewoon in een lekkere salade serveren?
Salade met gewokte asperges
Er wordt vaak heel populair gedaan over asperges, maar het is echt niet zo dat iedereen regelmatig asperges eet. Toch zijn ze ook zeker niet onbemind. Menig Nederlander pikt maar al te graag een kilootje asperges op bij de boer. En dat is ook het leuke van asperges. Juist voor deze groente zoeken we nog graag de teler op. Als je dan een kilootje gescoord hebt is het ook leuk om daar iets mee te doen. Je staat tenslotte toch te schillen, dan kun je maar beter in één keer een beetje extra doen. Een restje van die gekookte asperges kan maar zo resulteren in deze heerlijke salade met gewokte asperges.
Combineren maar
Asperges met….. de mogelijkheden zijn bijna oneindig. Het begint bij die asperges in je koelkast. Als ze er eenmaal liggen kom je vanzelf op de lekkerste ideeën. Asperges mogen dan wel Limburgs witte goud heten, een speciale behandeling hebben ze echt niet nodig. Het is gewoon een lekkere, verse groente die je op heel veel manieren in kunt zetten. Ook in een salade! Wok wat asperges en gebruik ze in een verse salade en maak af met wat gerookte zalm. Een eenvoudige vinaigrette erover en je smult straks weer. Dit is zo’n salade die je huisgenoten ’s avonds of bij de lunch weer uit de koelkast halen om de restjes op te snoepen.
Gerookte zalm; van ontbijt tot borrel
Gerookte zalm is voor iedere visliefhebber een genot. Koud of warm gerookt deze gezonde vette vis smaakt altijd, van ontbijt tot borrel.
Aspergesalades; lekker anders
Eet asperges eens anders dan met aardappels, ei en ham. In een salade dus. Lekker Tafelen presenteert je de lekkerste aspergesalades!
Salade met gewokte asperges en gerookte zalm
Print receptIngrediënten voor dit recept
- 500 gram witte asperges
- 200 gram gerookte zalm (of zalmsnippers)
- 100 gram sla naar keuze
- 2 eetlepels roomboter
- pijnboompitjes en bieslook om te garneren
- zout, peper en nootmuskaat
- 1 1/2 el. olijfolie
- 1/2 el. azijn
- 1/2 theelepel mosterd
Bereidingswijze van dit recept
Een salade met gewokte asperges en gerookte zalm maak je zo:
Schil de asperges en snijd ze schuin in dunne plakjes. Snijd de zalm in reepjes. Maak de dressing.
Verdeel de sla en de de zalmreepjes over de borden. Giet de dressing eroverheen. Verhit de roomboter in een wok en wok de aspergeplakje in ongeveer 5 min. lichtbruin. Bestrooi met zout, versgemalen peper en nootmuskaat. Verdeel de gewokte aspergeplakjes over de borden en garneer met pijnboompitjes en bieslook.
Tafel lekker !!