Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Salade met gewokte asperges en gerookte zalm.

0 1.457

De combinatie asperges met zalm is een veelvoorkomend duo. Het klinkt heel simpel en dat is het in feite ook maar door de asperges in roomboter te wokken krijg je toch weer een hele andere smaak. Heerlijk romig en met een knapperige bite. Je kunt hier gewoon een zak gemengde sla voor gebruiken. IJsbergsla, rucola of veldsla zijn ook prima alternatieven. Neem gewoon wat je zelf het lekkerste vind of wat je voorhanden hebt.

salade aspergesIngrediënten voor 4 personen:

  • 500 gram witte asperges
  • 200 gram gerookte zalm (of zalmsnippers)
  • 100 gram sla
  • 2 eetlepels roomboter
  • pijnboompitjes en bieslook om te garneren
  • zout, peper en nootmuskaat

Voor de dressing:

  • 1 ½ el. olijfolie
  • asperges wokken½ el. azijn
  • ½ theelepel mosterd
  • zout & versgemalen peper

Schil de asperges en snijd ze schuin in dunne plakjes. Snijd de zalm in reepjes. Maak de dressing.

Verdeel de sla en de  de zalmreepjes over de borden. Giet de dressing eroverheen. Verhit de roomboter in een wok en wok de aspergeplakje in ongeveer 5 min. lichtbruin. Bestrooi met zout, versgemalen peper en nootmuskaat. Verdeel de gewokte aspergeplakjes over de borden en garneer met pijnboompitjes en bieslook.

Printen

Deze recepten en tips zijn mogelijk ook interessant

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website maakt gebruik van functionele en commerciële cookies. Zonder deze cookies is deze website niet mogelijk en ze helpen u aan een betere gebruikerservaring. Oké Lees meer