Mosterd-prei soep – Soep is zo’n heerlijk gerecht als lunch of makkelijke maaltijd. Dan haal je lekker een blik of zak uit de supermarkt, die mik je in een pan en na een kwartiertje heb je een maaltijd! Lekker makkelijk maar ook echt lekker? Ik dacht het niet!
Als ik je nou vertel dat je in zo’n 20 minuten een heerlijk verse soep kan klaarmaken, echt niet moeilijk maar met zoveel meer smaak dan zo’n blik of zak. Ik weet zeker dat je heel veel succes aan tafel hebt als je deze heerlijk verse mosterd-prei soep op tafel zet.
Makkelijk, vers, snel en heerlijk!
Prei recepten; omdat je gewoon meer kan met prei
Koop je prei per stuk of per kilo? Met deze prei recepten ga je voortaan voor de prei per kilo. Want wat kun je veel met deze groente!
Mosterd-Prei soep
Soep voor zo’n 5 à 6 personen:
- 3 preien in dunne ringen gesneden
- 1 eetlepel olie
- 1 liter kippenbouillon
- 2 kleine maggiblokjes
- 2 eetlepels Groninger mosterd
- 100 gram crème fraîche
- 50 gram spekreepjes
- een paar takjes verse tijm
Hou een handje prei en een paar takjes tijm over voor de garnering. Verhit de olie in een soeppan en bak de rest van de prei even aan. De prei moet niet bruin worden maar wel een beetje zachter. Voeg de bouillon toe en de maggiblokjes en breng het geheel aan de kook. Ris de blaadjes van 2 takjes tijm en voeg bij de soep. Laat ongeveer 15 min zachtjes koken en vergeet niet af en toe te roeren. Bak intussen de spekreepjes knapperig en laat uitlekken op keukenpapier. Na 15 min haal je de pan van het vuur en voeg je de mosterd en crème fraîche toe. Pureer alles met een staafmixer en verwarm dan alles nog een paar minuten door. Roer de spekjes door de soep. Schep de soep in een bord of kom leg er een beetje rauwe prei en wat tijm op als garnering.