Crema Catalana
Aan het eind van een avond tafelen is een klein zoet toetje de perfecte afsluiter. Crema Catalana is het ideale dessert als je gasten krijgt.
Basisrecept: falafel maken
Zelf falafel maken is lekker en gezond. Hier vind je het basisrecept met veel handige tips om zelf falafel te maken.
Brandnetelsoep; dat prikkelt je zintuigen
Brandnetel, onkruid? Helemaal niet! Netel is een verrassend kruid en bovendien gratis. Laat je verrassen door deze brandnetelsoep.
Rabarber met mascarponeroom en bladerdeeg
Of je rabarber met mascarponeroom serveert als nagerecht in een glaasje of als tompouce, het is een geweldige lekkere traktatie.
Risotto uit de oven; met verse spinazie en feta
Wel zin in risotto, maar niet in roeren? Maak dan risotto uit de oven. Met verse spinazie en feta. Lekker makkelijk, vegetarisch comfortfood!
Koningsdag truffels; een oranje verrassing bij de thee
Deze zacht zoete Koningsdag truffels zijn, door het gebruik van wortels, prachtig oranje van kleur en geweldig lekker bij een kop thee.
Spinaziestamppot met ei en soldaatjes
Een heerlijke spinaziestamppot met ei en soldaatjes, een eenvoudig gerecht met verse ingrediënten en juist daarom zo lekker.
Tomatensalsa; vers, simpel, smaak!
Even een tomaatje snijden, wat verse kruiden hakken en een uitje snipperen. Een tomatensalsa is zo gemaakt en een upgrade voor je gerechten.
Kabeljauw in stevige curry
Een heerlijke stevige curry in combinatie met kabeljauw, is het perfecte gerecht dat je zo op tafel tovert. Een bordje vol smaak en textuur.
Klassieke eiersaus voor asperges
Wil je echt genieten maak dan eens de klassieke eiersaus voor asperges. Als je die eenmaal geproefd hebt, dan ga je hem zeker vaker maken.
Kabeljauwburgers, lekker kruidig en krokant
Kruidig en krokant, deze kabeljauwburgers zijn heerlijk op een broodje, maar ook erg lekker met rijst en groente uit de wok.
Tomatenrisotto met raapsteeltjes; kleurrijk en bomvol smaak
Een heerlijk lentegerecht. Risotto met verse producten van het seizoen. Deze tomatenrisotto met raapsteeltjes is kleurrijk en echt smaakvol.
Chocolade avocado taartje; met een bodem van noten en dadels
Een chocolade avocado taartje met een heerlijke bodem van noten en dadels en een mousse van avocado. Een oven is hiervoor niet nodig.
Karbonade met gekarameliseerde ui
De juiste garing en de juiste smaakcombinatie. Deze karbonade met gekarameliseerde ui moet je echt eens proberen. Tips vind je in het recept.
Haagse bluf; een echt Nederlands nagerecht
Serveer eens een echt Nederlands nagerecht. Haagse bluf is lekker luchtig en zoet eiwitschuim met een friszure toets van de rode bessen.
Broodje hamburger met gegrilde groente en mozzarella
Gegrilde groente op een broodje hamburger, afgewerkt met avocado crème en mozzarella. Dat is met recht een broodjes hamburger met allure.
Krieltjes, bloemkool en biefstukpuntjes uit de wok
Hoe je met doorsnee ingrediënten zoals krieltjes, biefstukpuntjes en bloemkool een heel ander gerecht maakt als je ze in de wok klaarmaakt.
Aspergeschotel uit de oven
Wil je eens asperges eten op een andere manier dan de klassieke? Maak dan een aspergeschotel uit de oven. Heel anders, en zeker zo lekker!
Spaghetti Bolognese
Spaghetti bolognese is het favoriete pastagerecht van bijna iedereen. De kracht van dit recept is een echt lekkere bolognesesaus.
Witlofsalade met erwtjes; zo at je witlof nog niet
Witlof bitter? Nee hoor! Wij bewijzen met het recept van deze witlofsalade met erwtjes dat een witlofsalade echt lekker kan zijn.
Soto ayam; Indonesische kippensoep
Soto ayam is een Indonesische maaltijdsoep. Kip, kippenbouillon, aardappel en een garnering van ei, taugé en gebakken uitjes.
Yoghurttaartje met aardbeien
Geniet zonder schuldgevoel van dit heerlijke yoghurttaartje met aardbeien. Puur natuur en boordevol echte smaken.
Kalfsgehaktballen; zo maak je de allerlekkerste
Een lekker Hollands balletje, maar dan anders? Maak dan eens deze heerlijke Hollandse gehaktballen van kalfsgehakt. Die moet je proeven!
Stoofpot met rundvlees
Het recept voor een lekker en makkelijk eenpansgerecht. In deze stoofpot met rundvlees worden de aardappels en groenten gelijk mee gestoofd.
Botersaus; ouderwets lekker!
Met slechts drie ingrediënten maak je een ouderwets lekkere botersaus. Zalig bij asperges en andere groenten, maar ook bij een stukje vis.
Zelf grissini met verse kruiden bakken
Bak zelf grissini met verse kruiden voor bij een kom soep en verras je tafelgenoten met de lekkerste variaties uit eigen keuken.
Karnemelk bavarois
Een zomerse karnemelk bavarois, lekker fris en licht. Ideaal na een zwaardere maaltijd. Serveer met lekker veel vers fruit.
Snelle quiche met paprika en feta; Zonder vuile pannen!
Deze vegetarische, snelle quiche met paprika en feta zit boordevol groente en staat binnen 45 minuten op tafel. Zonder vuile pannen!
Tosti met geitenkaas en noten
Een tosti standaard? Echt niet. De tosti met geitenkaas en noten wordt gemaakt met een heerlijk romige geitencamembert.
Witte chocolademousse met passievruchtlikeur
Sluit een etentje af met passie in een glas. Dit nagerecht van witte chocolademousse met passievruchtlikeur steelt alle harten.
Italiaanse tomatensoep
Een heerlijke, goed gevulde soep, op basis van zongerijpte, verse tomaten en boordevol groenten, pasta en kruiden? Italiaanse tomatensoep!
Reacties van onze lezers