Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen
Bladeren door tag

Filodeeg

Apfelstrudel van filodeeg

Het recept voor apfelstrudel van filodeeg. Dit recept brengt heerlijke winterse herinneringen naar boven. Het doet denken aan de wintersport vakantie en bij een apfelstrudel hoort natuurlijk warme chocolademelk. De apfelstrudel zelf serveren we met vanillesaus en daarmee is deze ook geschikt als dessert.

Strudel – een veelzijdige deegspecialiteit

Strudel - een veelzijdige deegspecialiteit De 'Apfelstrudel', wie kent hem niet? Een baksel van flinterdun knisperdeeg met een vulling die wel wat aan onze appeltaart doet denken,  maar ... Een appeltaart is iets van thuis, een strudel doet je aan vakantie denken, aan sneeuw aan bergen,  aan het lieflijke Oostenrijkse landschap of aan het elegante Wenen. Een strudel is een draaikolk Strudel…

Visb’stilla met een super venkelsalade

Visb’stilla met een super venkelsalade Als je een stuk schrijft over een kookboek, moet je er natuurlijk ook een aantal recepten uit geprobeerd hebben. Dus deze week eten wij heel veel uit “Arabië, bij je thuis“. Na de eerste paar dagen testen is het volgende in ieder geval zeker: dit boek ga ik veel vaker gebruiken! Vandaag staat de visb’stilla met gekonfijte saffraanvenkel & venkelsalade op…

Filodeegbuideltjes met spinazie en Abondance

Een knapperige buitenkant met daarin een smaakvolle vulling, klinkt al geweldig toch?! Deze knapperige filodeegbuideltjes zijn gevuld met een heerlijk mengsel van spinazie, Abondance (ook te vervangen door een andere harde kaas), geroosterde pijnboompitten en zongedroogde tomaatjes. Het is een simpel gerechtje maar de buideltjes zien er hartstikke leuk uit, ook leuk voor de feestdagen!…

Venkel doperwtenquiche

De quiche is makkelijk te maken en kan zelfs al een dag van te voren gemaakt worden wanneer je bijvoorbeeld een grotere groep te eten krijgt.