Ovenschotel rode kool met filodeeg
Echt verrassen aan tafel? Deze ovenschotel van rode kool met filodeeg doet het. Met feta, pijnboompitjes en dat heerlijke krokante dakje!
Echt verrassen aan tafel? Deze ovenschotel van rode kool met filodeeg doet het. Met feta, pijnboompitjes en dat heerlijke krokante dakje!
Spinazie, tuinbonen en asperges, groene groenten mooi verpakt in een knapperig korstje van filodeeg. Dit groentetaartje oogst altijd succes.
Baklava een dessert voor echte zoetekauwen . Dit dessert maak je met het grootste gemak zelf en is de perfecte afsluiter van een Turks of Grieks diner.
Deze bleekselderij schotel is eenvoudig en vooraf te bereiden. Kan als voorgerecht of als bijgerecht geserveerd worden.
In Italië is deze taart een echt traditioneel paasdessert en hoewel ik me een stukje na mijn paasdiner zou kunnen voorstellen vind ik het eerder een lekkernij om met Pasen bij de koffie of eventueel bij een brunch te serveren.
We willen allemaal wel eens wat anders op de borreltafel, lekkere hapjes in plaats van chips of nootjes. Maak eens dit krokante cupje met avocado en zalm.
Zalm in knapperig filodeeg met verse ricotta en dille. Een smaakvol cadeautje op tafel. Goed op smaak gebracht en erg geschikt voor een etentje met vrienden
Strudel - een veelzijdige deegspecialiteit De 'Apfelstrudel', wie kent hem niet? Een baksel van flinterdun knisperdeeg met een vulling die wel wat aan onze appeltaart doet denken, maar ... Een appeltaart is iets van thuis, een strudel doet je aan vakantie denken, aan sneeuw aan bergen, aan het lieflijke Oostenrijkse ...
Visb’stilla met een super venkelsalade Als je een stuk schrijft over een kookboek, moet je er natuurlijk ook een aantal recepten uit geprobeerd hebben. Dus deze week eten wij heel veel uit “Arabië, bij je thuis“. Na de eerste paar dagen testen is het volgende in ieder geval zeker: dit boek ga ...
Een knapperige buitenkant met daarin een smaakvolle vulling, klinkt al geweldig toch?! Deze knapperige filodeegbuideltjes zijn gevuld met een heerlijk mengsel van spinazie, Abondance (ook te vervangen door een andere harde kaas), geroosterde pijnboompitten en zongedroogde tomaatjes. Het is een simpel gerechtje maar de buideltjes zien er hartstikke leuk uit, ook ...
Meze; Voor een tafel vol Libanese heerlijkheden sta je al snel een dag in de keuken. Maar dit hapje is verrassend eenvoudig en toch spectaculair van smaak en textuur.
Bij Lekker Tafelen vind je makkelijke recepten om zelf te maken. Alle recepten op deze website zijn door ons zelf gemaakt en gefotografeerd. Ieder recept heeft verse ingrediënten in de hoofdrol. Hier vind je smaak, hier vind je gezonde recepten, hier weet je wat je eet, hier eet je met de seizoenen mee. En als jij deze leuke recepten ook zelf gaat maken zul je ontdekken dat je ze met trots serveert.
Tafel lekker !!
Rijnenborghstraat 22
3431 EZ Nieuwegein
Tel: 030 – 2072820
Mail: info@lekkertafelen.nl
KvK: 74097938
© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.
Reacties