Tag: Kruiden

Notenkruid

Notenkruid Notenkruid of Perilla frutescens is een plant die afkomstig is uit Oost-Azie (China, Japan, Vietnam en Korea). Er bestaan groene en purperen varianten. In Japan wordt het kruid shiso genoemd of shiso purple en de naam shisoblad wordt ook vaak in Europa gebezigd. Andere namen zijn biefstukplant, Japanse basilicum, ...

Zelf grissini met verse kruiden bakken

Zelf grissini met verse kruiden bakken Deze grissini zijn heerlijk voor bij je zelfgemaakte soep! Of zomaar, bij een glaasje wijn, Draai de stengels een beetje voor je ze neerlegt op de bakplaat, dan zien ze er zo authentiek en home made mogelijk uit. Een beetje stoer dus. Ze zijn ...

A piece of CAKE – Zo simpel bak je een perfecte cake

Oftewel …het bakken van een lekkere cake is een fluitje van een cent. Mits je de volgende regels in acht neemt: Zet alle benodigdheden alvast klaar, de spullen moeten op kamertemperatuur zijn, dus ook de mengbakken en bakvorm. Het deeg moet luchtig zijn, dus blijf niet te lang doorroeren. Zet ...

Annabel Langbein – De Free Range Cook

Annabel Langbein - De Free Range Cook is haar nieuwe kookboek dat nu ook in het Nederlands verkrijgbaar is. En nu Annabel toch in Nederland was ging de redactie van Lekker Tafelen op lunch met niemand minder dan Nieuw-Zeelands bekendste kok en schrijfster. "Kok zegt ze zelf want als je ...

Een verse salsa maken van de eerste Hollandse kasgroenten

Verse salsa maken. De sneeuw is nog maar amper weg, maar we willen naar het voorjaar toe. Wie regelmatig door het westland rijdt weet dat dit zeker mogelijk is. De kassen draaien op volle toeren en uit deze kassen komen op dit moment de eerste verse voorjaarsgroenten. Natuurlijk is het ...

Raspen en Schaven

Verse groenten, vers fruit, daar werken we graag mee bij Lekker Tafelen. Het geeft de nodige vitamientjes mee, maar vergeet ook niet de prachtige kleuren die je gerecht zo heerlijk opvrolijken. Verse kruiden kunnen daar ook prima een handje in helpen. Natuurlijk wil je gerechten met verse ingrediënten ook professioneel ...

Van de boer op het bord, nu ook in Amsterdam. Streekbox!

Verse groenten, vlees, brood, eieren en zuivel; de boeren in het Groene Hart kunnen het nu allemaal bij de mensen thuis afleveren dankzij Streekbox.nl, de snel groeiende internethype in de Randstad. Per 1 september kan ook Amsterdam genieten van (h)eerlijk, vers, gezond, duurzaam en puur Hollands eten van ambachtelijke boeren ...

Marokkanen en hun eetgewoontes

Marokkanen houden van heel uitgebreid eten en zijn enorm gastvrij! Als Marokkanen gasten krijgen staan de vrouwen de hele dag in de keuken om er een groot feest van te maken. Ieder land kent zijn eigen gewoontes en zijn eigen ingrediënten. De Marokkaanse keuken kent sporen van Franse en Spaanse ...

Vis pocheren doe je zo

Pocheren "het langzaam gaar laten worden in vloeistof die tegen de kook aan wordt gehouden" is een prachtige bereidingsmethode voor vele vissoorten. Verwarm de vloeistof (bijvoorbeeld visbouillon, melk, water, wijn) met diverse kruiden (bijvoorbeeld een bouquet garni, plakjes citroen, verse tuinkruiden). Laat de vis hierin zachtjes trekken, niet koken! De ...

Verse gedroogde tomaatjes en een verrukkelijke pesto

Potjes en pakjes zoveel mogelijk afzweren? Dan moet je ook eens gaan voor deze verse gedroogde tomaatjes. Een echte smaakexplosie en de basis voor een verrukkelijke pesto. Verse Hollandse tomaten naar keuze. Cherrytomaatjes mag ook. Verse kruiden (varieer met bijvoorbeeld rozemarijn, tijm, koriander, peterselie of dille) olie Tomaten in kwarten ...

Hoe maak je spareribs

Iedereen houdt ervan, spareribs van de barbecue. Maak zelf de lekkerste spareribs en verbaas je vrienden met je barbecuekunsten! Je hebt verschillende soorten spareribs waaruit je kan kiezen. Zo heb je verschillende varkensrassen met ieder hun eigen smaak. Hollands varken is heel neutraal van smaak en daarom zeer geschikt om ...

Gulpener Korenwolf

Korenwolf, een wit biertje en niet zomaar één. Een echt met Limburgse liefde gebrouwen biertje dat ik bij een lichte zomermaaltijd zeker durf te serveren. In een tijd waarin het streekgerecht bovenaan ons verlanglijstje staat moet je zeker een Nederlands biertje op tafel zetten. De Gulpener Korenwolf is met heel ...

Basilicum

Basilicum komt oorspronkelijk uit Azië en heeft zich van daaruit over het Middellandse Zeegebied verspreid. Naast Grootbladige basilicum bestaat er ook een kleinbladige soort (O. minimum) en zijn er diverse variëteiten met elk een eigen smaak, zoals bv. Thaise basilicum en Kaneelbasilicum. Kweek • Basilicum is een eenjarig kruid met ...

Bieslook

Bieslook groeit in Europa in het wild, maar oorspronkelijk komt het uit Azië. Het is familie van de ui en van knoflook. De meest bekende soort is Gewone bieslook (Allium schoenoprasum), ook wel pijpgras of uiengras genoemd, met een zachte uiensmaak. Daarnaast is er de naar knoflook smakende Chinese bieslook ...

Citroenmelisse

Citroenmelisse komt oorspronkelijk uit het zuiden van Europa. De Romeinen introduceerden de plant in West-Europa waar hij als kruid in de kloostertuinen werd gekweekt. In het Grieks betekent ‘melissa’ honingbij; bijen zijn dan ook dol op de bloemen van citroenmelisse. Vroeger werd dit kruid daarom vaak in boomgaarden geplant om ...

Dille

Dille is afkomstig uit Midden-Azië, Zuid-Europa en Rusland. Kweek • Dille is een eenjarig kruid met fijn geveerd blad. De plant kan tot 1,5 m hoog worden. • Van juni tot augustus verschijnen er gele bloemschermen, gevolgd door aromatische zaden in de nazomer. • Plant dille in vochtige, goed doorlatende ...

Laurier

De laurierboom komt oorspronkelijk uit Zuid-Europa. Tegenwoordig is laurier over de hele wereld te vinden, in tuinen en in het wild. Kweek • Laurier is een groenblijvende, winterharde boom, hij kan tot ca. 8 meter hoog worden. • In het voorjaar bloeit laurier met onopvallende, lichtgele bloemen. Daarna verschijnen donkergroene ...

Maggi

Maggi of Lavas is afkomstig uit het Middellandse Zeegebied. Kweek • Lavas is een vaste plant met diep ingesneden, selderieachtig blad. Hij kan ca. 2 meter hoog worden. • Van juni tot augustus verschijnen kleine, groengele bloemschermen die een lekkere, kruidige geur verspreiden. • Plant lavas in vruchtbare, vochtige, goed ...

Oregano

Oregano of Wilde majoraan is afkomstig uit het Middellandse Zeegebied. De verwante Marjolein (Oregano majorana) komt oorspronkelijk uit Noord-Afrika en is niet volledig winterhard. Kweek • Oregano is een winterharde vaste plant met kleine ovale blaadjes, hij kan ca. 45 cm hoog worden. • Zet oregano op een beschutte, zonnige ...

Pagina 2 van 3 1 2 3

De redactie tipt

Welkom terug!

Inloggen

Registreer op Lekker Tafelen

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten