Couscoussalade met doperwten en puntpaprika – Het is zo ontzettend makkelijk, een zak diepvriesdoperwten, maar als je de eerste verse doperwtpeulen ziet dan komt de zomer al een stuk dichter in de buurt en dan kun je niet anders dan minimaal een halve kilo verse doperwten meenemen. Terwijl je de erwtjes uit de peulen roetst zit je in gedachten al op het strand. En zeg nou zelf, het kan absoluut geen kwaad als je 10 minuutjes of een kwartiertje weg zit te dromen terwijl je handen het werk doen.
Doperwten zijn veelzijdig
Doperwten was bij ons thuis iets voor de zondag en standaard bij feestdagen. Bij een stukje kip of vis, een mooi gedekte tafel en iedereen aan tafel in plaats van onderweg naar een vriendje of een sportclub. Pas later ben ik doperwten op een andere manier gaan bereiden. Een simpel schaaltje doperwten krijgt net even wat extra’s als je er verse kruiden bij doet zoals munt, peterselie of salie. Een gestoofd uitje en wat knoflook maken net wat anders van het anders zo ‘gewone’ bijgerecht en in een salade zoals hieronder, doen ze het ook prima. Gekookt eitje erbij of wat gerookte makreel en smullen maar.
Wanneer ik de eerste verse doperwtpeulen zie dan komt de zomer al een stuk dichter in de buurt
Paprika; in alle kleuren van de regenboog!
Met paprika's, de supergezonde groente, die in alle kleuren van de regenboog wordt geteeld, maak je de lekkerste en mooiste gerechten!
Couscoussalade met doperwten en puntpaprika
Print receptIngrediënten voor dit recept
- 1 kilo verse doperwten
- 200 gr couscous
- 400 ml bouillon
- 1 puntpaprika
- 2 sjalot, gesnipperd
- 2 teentjes knoflook, in plakjes
- bosje peterselie, fijn gehakt
- 4-5 takjes munt, alleen de blaadjes, in reepjes gesneden
- vers gemalen peper
- olijfolie
Bereidingswijze van dit recept
Zo maak je de couscoussalade:
Dop de erwten, spoel ze af en kook ze in kokend water beetgaar, mooi knapperig. Doe ondertussen de couscous in een grote schaal, voeg de bouillon erbij en dek de schaal af. Roer na een minuut of 5 de couscous los met een vork.
Laat de ui en de knoflook in wat olijfolie glazig worden. Snij de puntpaprika in plakjes.
Hussel alles voorzichtig door elkaar en breng op smaak met vers gemalen peper. Druppel nog wat olijfolie over de couscoussalade en mocht je toevallig nog een blaadje munt over hebben, garneer de salade daar dan mee.
Tafel lekker !!
Lekker!
Ga ik iets mee doen.
Dank voor het receptje. ?