Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Asperges met biefstuk

0 2.850

Asperges, doe maar normaal, dan doe je gek genoeg! Als absolute aspergefan wil ik dit altijd maar weer even benadrukken. Er wordt veel over geschreven, maar er wordt meer over gepraat dan dat ze werkelijk gegeten worden. De bereiding is niet zo complex als veel mensen denken. Natuurlijk moet je ze eerst schillen, maar dat moet met een aardappel ook. Schillen kost tijd, en is best even een klusje, maar dat feestje op je bord maakt alles weer goed!

aspergerecepten

2 kilo asperges
mespunt suiker
zout
4 biefstukken van elk (minstens) 100 gram
1 eetlepel zwarte peperkorrels

saus:
½ bakje champignons
2-3 bosuitjes
2 theelepels mosterd
2 dl. rundvleesbouillon
1 dl. (light) kookroom
zout naar smaak
paprikapoeder
maizena

Borstel de champignons en snijd ze in plakjes. Snijd de bosuitjes in ringetjes.
Verhit war boter of olie in een sauspan en smoor de champignons met de bosuitjes. Voeg de bouillon toe, de mosterd en de kookroom. Maak de saus op smaak af met zout, peper en paprikapoeder en bind met wat water aangelengde maizena.
Doe de peperkorrels in een boterhamzakje en rol er met een deegroller overheen zodat de korrels in stukjes gewreven worden. Bestrooi hier de biefstukken mee.
Leg de asperges ca. 30 minuten in koud water. Schil ze, beginnend onder de kop, en snijd de houterige onderuiteinden eraf. Zet de asperges op met koud water waaraan een mespunt suiker, een klein beetje citroensap en wat zout is toegevoegd. Zodra het water kookt na 5 minuten het vuur uitdraaien en de asperges nog 15-20 minuten in het hete water met het deksel op de pan laten garen. Schep de asperges uit de pan en laat ze uitdruipen. Houd ze warm.
Bak de biefstukken onder een voorverwarmde grill in een paar minuten aan beide kanten mooi bruin en gaar naar wens.
Leg op elk bord een kwart van de asperges en een biefstuk en schep saus over zowel de biefstuk als de asperges.

Printen

Deze recepten en tips zijn mogelijk ook interessant

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website maakt gebruik van functionele en commerciële cookies. Zonder deze cookies is deze website niet mogelijk en ze helpen u aan een betere gebruikerservaring. Oké Lees meer