Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Krieltjessalade met mosterd; Een heerlijke romige aardappelsalade

In deze krieltjessalade gaan krieltjes in de schil en mosterd. Met deze twee smaakmakers en frisse crème frâiche maak jij snel een romige aardappelsalade.

0 1.846

Krieltjessalade met mosterd – De aardappelsalade is een dankbaar bijgerecht. Niets mis met gewoon gekookte of gebakken aardappels, maar om de variatie er in te houden komt er bij ons regelmatig een heerlijke aardappelsalade op tafel. Wij zijn fervent voorstander van een goede basisvoorraad. Zo kun je van een restje eten snel iets anders maken. De aardappelsalade die we hier met jullie delen ontstaat niet uit een restje gekookte aardappel, maar maken we van krieltjes in de schil. Alle gezonde eigenschappen van de aardappel blijven dan behouden. Maar verder bestaat deze krieltjessalade met mosterd uit basisingrediënten die jij ook hopelijk al in je keukenkastje hebt staan. In dit recept gebruiken we ook mosterd. Deze mosterd speelt een behoorlijke rol in dit gerecht. Kies dan ook voor een goede mosterd. Die mag best een beetje pittig zijn maar moet ook zeker karakter of structuur hebben. In deze krieltjessalade hebben we gekozen voor een grove Groninger mosterd.

De krieltjessalade smaakt erg lekker bij een goed stuk vlees. Door de wat grove structuur van de salade past een stoer stuk vlees zoals deze varkens rib roast er goed bij.


Krieltjessalade met mosterd

krieltjessalade-met-mosterd-headerAardappelsalade of bijgerecht voor 4 personen

  • 750 gram krieltjes in de schil
  • 250 gram gerookte spekreepjes
  • 150 gram crème frâiche
  • 2 eetlepels mosterd
  • 2 eetlepels zonnebloemolie
  • 1 eetlepel witte wijnazijn
  • Zout & peper
  • 1 handjevol peterselie

Was de krieltjes schoon onder stromend water om eventuele laatste korrels zand eraf te spoelen. Zet de krieltjes op in water en kook ze gaar. Dit duurt ongeveer 20 minuten, afhankelijk van de grootte van je krieltjes. Bak ondertussen de spekreepjes uit in de pan tot de gewenste krokantheid.

Meng ondertussen in een schaaltje de helft v.d. mosterd, de zonnebloemolie en de azijn tot een egale dressing. Meng dit met de rest van de mosterd en de crème frâiche. Breng dit op smaak met de zout en peper.

Giet de aardappelen af als ze gaar zijn en laat ze goed uitdampen en wat afkoelen. Hak ondertussen de peterselie fijn. Als de aardappelen met de handen vast te pakken zijn meng je ze met de saus in een kom. Houd een klein handje gebakken spekjes apart en doe de rest door de salade. Doe de salade in een mooie schaal en sprenkel de laatste spekjes over de salade heen. Garneer af met de gehakte peterselie.

Tafel Lekker!

Printen

Deze recepten en tips zijn mogelijk ook interessant

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website maakt gebruik van functionele en commerciële cookies. Zonder deze cookies is deze website niet mogelijk en ze helpen u aan een betere gebruikerservaring. Oké Lees meer