Gegrilde entrecote; Snel, lekker en net iets meer luxe, dat is gegrilde entrecote van de barbecue. Met een goede kruidenboter maak je het helemaal af.
Mager met een randje vet
Entrecote is door zijn randje vet ideaal vlees om te grillen. Dit randje vet van dit stukje rundvlees zorgt ervoor dat het magere gedeelte niet zo snel uitdroogt. Ook zorgt het voor veel smaak aan het vlees, snij dit daarom nooit vooraf weg. Als je niet van vetrandjes houdt, snij het dan na het bakken weg.
Tijm en knoflook
Een perfect duo voor een gegrilde entrecote is tijm en knoflook. De knoflook wordt na het draaien samen met wat grofgemalen peper en verse tijm in het vlees gewreven, zo kan de knoflook toch garen en wordt de smaak wat zachter. Zout doe je er pas op na het garen. Serveer de gegrilde entrecote met een beetje zelfgemaakte kruidenboter om het helemaal af te maken.
Rundvlees; soorten + heel veel heerlijke recepten
Hier vind je alles over rundvlees. Soorten rundvlees als biefstuk, picanha, ossenhaas en rosbief worden hier uitgelegd, inclusief recepten.
Rundvlees op de barbecue; de lekkerste recepten
Doe eens gek en leg een goed en stoer stuk rundvlees op de barbecue. Met deze recepten helpen we je op weg naar de ultieme BBQ-beleving.
Gegrilde entrecote
Print receptIngrediënten voor dit recept
- +/- 800 gram entrecote
- peper/zout
- 2 teentjes knoflook
- 4 takjes verse tijm
- olijfolie
Bereidingswijze van dit recept
Zo maak je gegrilde entrecote;
Het recept geeft ongeveer 800 gram entrecote aan, dit kan 2 stukken, maar ook 3, 4 of zelfs maar 1 stuk zijn. Dit is afhankelijk van de dikte en grootte van de entrecote. Het spreekt voor zich dat een dikke entrecote langer moet garen dan een dunnere. Heb je een dik exemplaar maak dan gebruik van de kernthermometer, hoe je dat doet, lees je hier. Heb je 3 of 4 dunnere volg dan dit recept.
Haal de stukken vlees een half uur voor bereiding uit de koelkast en laat op kamertemperatuur komen. Haal de blaadjes van de takjes tijm en hak of pers je knoflook fijn. Dep wanneer nodig de stukken vlees droog met een stuk keukenpapier. Zorg ervoor dat de grillpan of barbecue goed heet is.
Wrijf de stukken vlees dun in met olijfolie. Neem een entrecote met een vleestang vast en schroei eerst de vetrand kort. Leg daarna het vlees plat. Doe dit ook met de rest van je vlees. Bak de entrecote 3 tot 4 minuten afhankelijk van de gewenste gaarheid en dikte. Draai het vlees om en verdeel je de knoflook en royaal peper over het vlees. Wrijf dit er een beetje in met de bolle kant van een lepel en verdeel er de tijmblaadjes over.
Gril het vlees nog 3 minuten. Wanneer de gewenste gaarheid bijna is bereikt haal je het vlees uit de pan en laat je dit op een plank 5 minuten rusten. Bestrooi met zout naar smaak en verdeel het vlees over 4 porties. Serveer de gegrilde entrecote met huisgemaakte kruidenboter.
Tafel lekker !!
Leuke recepten. Heb ook weer geleerd van tips her en der.
Dankjewel! Daar doen we het graag voor 😉