• Team
  • Adverteren
  • Abonneren
  • Contact
  • Privacy
maandag, juni 5, 2023
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Keukenpraatjes (forum)
  • Abonneren
  • Team
  • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Keukenpraatjes (forum)
  • Abonneren
  • Team
  • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten

Hawaii sliders; hamschijven van de barbecue

door Redactie
in Recepten
0
0
Hawaii sliders header breed

Hawaii sliders; hamschijven van de barbecue – Bij schouderham denken we al gauw aan ham voor op de boterham, maar met deze ham kun je ook deze Hawaii sliders maken. Zorg er wel voor dat je de ham bij je slager haalt, dan heb je een betere kwaliteit schouderham dan bij de supermarkt. De ananas geeft een lekker zomers tintje aan de slider. Als saus gebruiken we zoete chilisaus, die je ook zelf kunt maken. De ham krijgt die heerlijke rook/grill smaak van de barbecue en de ananas krijgt als ware een zoetere smaak door het grillen.

Schouderham & ananas

Schouderham is een ham die bijna niet in zijn natuurlijke vorm wordt verkocht. Het zijn delen vlees van het varken die samen worden gevoegd en geperst om een ham te vormen. Zo kan het zijn dat schouderham vierkant, rond, ovaal of rechthoekig is van vorm. Meestal word het gemaakt van de platte dikke bil. Maar het kunnen ook delen van het varken zijn die overblijven na b.v. het uitbenen en snijden. Gewoon goed vlees dat tot een gekookte “ham” word omgetoverd. En daar is niks mis mee, alleen jammer dat men het dan nog steeds ham noemt. Want technisch gezien is dat het niet altijd. Daarom bij de slager halen, die kan je precies vertellen welke delen vlees er in zijn ham zitten en ook de hoeveelheid water. Het televisieprogramma de keuringsdienst van waarde heeft in het verleden een leuke aflevering over schouderham gemaakt, echt een kijkerstip.

Ananas is een tropische vrucht uit zuid Amerika. Het grappige is dat de ananas een lage pH-waarde heeft wat inhoud dat het als een zure vrucht kan worden bestempeld. Echter vinden de meesten van ons hem gewoon lekker zoet smaken. En er is nog iets bijzonders aan deze vrucht. Door een bepaald stofje in de ananas, bromelaïne, kun je ananas niet binden met gelatine. Dit stofje verteerd namelijk eiwit, wat ook in gelatine zit.  Ananas past daarom wel heel goed als fris bijgerecht bij een barbecue omdat het ook de eiwitten van het vlees helpt afbreken. Het vlees wordt hierdoor extra mals.

Hawaii sliders; hamschijven van de barbecue

Voor 16 minibolletjes:

  • 2 el. gesmolten roomboter
  • 1 zakje gist
  • 300 ml. melk op kamertemperatuur
  • 1 ei
  • 500 gr. bloem
  • 1 tl. zout
  • 1 ei (voor bestrijken van je broodjes)
  • 4 el. sesamzaad
Slider broodjes maken deeg kneden
Slider broodjes maken bolletjes

Doe de gesmolten roomboter, het ei en de melk in een kom samen met de gist. Hierdoor activeert de gist beter. Doe in een andere kom de bloem met het zout en roer dit door elkaar. Voeg de vloeistof geleidelijk bij de bloem en meng het tot een deeg. Als het een samenhangend deeg is dan kun je gaan kneden. Doe dit 7 minuten lang om een goede glutenvorming te krijgen. Dit zorgt ervoor dat je straks mooie luchtige bolletjes krijgt. Ik doe dit door met de handpalmen het deeg vooruit te duwen, om-en-om met mijn linker- en rechterhand. Heb je gelijk een goede work-out te pakken. Je kunt voor het kneden ook een deegmachine gebruiken. Zet het deeg, na het kneden, opzij en laat het rijzen tot het verdubbeld, dit duurt ongeveer 1 uur.

Kneed het deeg na het rijzen even door en haal er 16 bolletjes uit. Ik doe dit door de deegbal te wegen en dan het gewicht door 16 te delen. Verdeel het deeg in 16 gelijke stukjes, gebruik evt. je weegschaal om ze af te wegen, en maak er mooie ronde bolletje van.

Doe ze per 8 op een stukje bakpapier en laat ze weer 1 uur rijzen. Verwarm ondertussen je oven voor op 180 graden Celsius. Kluts in een schaaltje 1 ei.

Als ze een uur gerezen zijn, dan bestrijk je de bolletjes met ei en sprenkel je er wat sesamzaadjes op. Bak de bolletjes 16 minuten in de oven tot ze goudbruin zijn aan de bovenkant. De tijd kan iets verschillen i.v.m. dat geen oven hetzelfde is qua temperatuur.

Teveel bolletjes? Maak ook deze cheeseburger sliders!

Voor 4 sliders

  • 4 broodjes uit het recept dat hierboven staat
  • 2 plakken schouderham (rechhoek) van 0.70 cm dik
  • 1/4 verse ananas
  • chilisaus
Hawaii sliders schouderham plakken
Hawaii sliders schouderham plakken uitsteken

Zorg dat je barbecue klaar staat om te grillen.

Nog een voordeel van je ham bij de slager halen is dat hij de schouderham precies in de dikte snijdt die jij wenst. Uit 1 plak ham kun je 2 rondjes steken ter grote van je slider broodjes. De overige ham kun je lekker door een huzarensalade of andere salade snijden. Schil de ananas en snij de kern eraf. Snij de ananas vervolgens in plakjes, je hebt 8 plakjes nodig voor je sliders.

Grill de ham en ananas tot ze mooie grillstrepen hebben en de ham warm is. Snij ondertussen de broodjes open. Je kunt de binnenkant van de broodjes ook grillen als je dat lekker vindt. Doe een rondje ham op het broodje en daarop 2 plakjes ananas. Doe er wat chilisaus overheen en als laatste het deksel van het broodje. Serveer het evt. met een prikker erdoor en je Hawaii sliders zijn klaar.

Voor extra smaak kun je een lekker plakje kaas op de ham leggen voor je de ananas erop doet.

Tafel Lekker

Tags: FruitFruit - AnanasFruit - ExotenVleesVlees - Ham
DeelPin9Tweet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

exotisch fruitsalade
Salade

Exotische fruitsalade; een salade met passie

Gegrilde lamskoteletten
Vleesgerechten

Gegrilde lamskoteletten; met een Grieks tintje

Gebraden beenham
Vleesgerechten

Perfect gebraden beenham

bruchetta met rucolapesto en mozzarella
Hapjes

Bruschetta met rucolapesto en mozzarella

Gesmoorde wortel met venkel
Bijgerecht

Gesmoorde wortel met venkel; een fantastisch bijgerecht

Nacho's met gehakt
Hoofdgerecht

Nacho’s met gehakt; uit de oven

Gebakken aardappels met spek en uien
Bijgerecht

Gebakken aardappels met spek en uien

witlofsalade met appel en ui recept
Salade

Witlofsalade met appel en ui, friszoete rauwkost

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

2 + een =

100% vers en 100% lekker van het seizoen

lente recepten

Lente recepten; Nieuwe inspiratie voor het voorjaar

Proef het voorjaar met deze heerlijke lente recepten. Kleurrijk, vers, gezond en vooral met heel veel smaak. Doe je lekker mee?

Check het recept of lees de info
Keukenpraatjes

Keukenpraatjes

Praat mee over…

  • Waarom liggen er appels uit Zuid-Afrika in de Nederlandse supermarkt?
  • Bloemkool 54% duurder volgens de consumentenbond.
  • Wat wil jij graag kopen bij een boerderijwinkel? Broccoli?
  • Nu al kersen? Hoe kan dat?
  • Pasta met zalm saffraan en spinazie

Uitgelicht

Varkensvlees op de barbecue
Specials

Varkensvlees op de barbecue; met deze recepten maak je vrienden

Varkensvlees op de barbecue is een ware traktatie voor liefhebbers van lekker eten. Kies het juiste vlees en marinade en je hebt een feestje!

Check het recept of lees de info
exotisch fruit

Exotisch fruit; lekker vers fruit uit de Tropen

rundvlees op de barbecue

Rundvlees op de barbecue; de lekkerste recepten

courgette met pasta

Courgette met pasta; dat biedt heel veel mogelijkheden

Recept in de picture

exotisch fruitsalade
Salade

Exotische fruitsalade; een salade met passie

Fris, zuur en zoet; deze fruitsalade met een dressing vol passie heeft en een explosie van smaken die je blijven verrassen.

Check het recept of lees de info
Gegrilde lamskoteletten

Gegrilde lamskoteletten; met een Grieks tintje

Gebraden beenham

Perfect gebraden beenham

Handige kooktips

Vers fruit bewaren
Kookschool

Vers fruit bewaren; dit moet je weten!

Ga voedselverspilling tegen en bewaar vers fruit op de juiste manier, hier zie je in een oogopslag hoe je vers fruit het beste kunt bewaren.

Check het recept of lees de info
Rijst koken

Rijst koken; onze tips voor perfecte rijst

Kippenpoten kruiden met jouw zelfgemaakte kipkruiden of met een marinade

Kippenpoten kruiden; voor verbluffend lekkere kip

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Lekker koken en bakken met verse ingrediënten:

  • Aardappels
  • Groenten
  • Fruit
  • Vlees
  • Vis
  • Kaas
  • Zuivel
  • Eieren

Reacties van onze lezers

  • Redactie op Wijnen bij stoofschotels; Welke wijn gebruik je in en bij je stoofschotel?
  • Nanette op Wijnen bij stoofschotels; Welke wijn gebruik je in en bij je stoofschotel?
  • Redactie op Boter klaren of geklaarde boter maken ( met foto instructie )
  • pieter op Boter klaren of geklaarde boter maken ( met foto instructie )
  • Laura op Vla zelf maken: Vanillevla, Chocoladevla, Frambozenvla
  • Redactie op Vla zelf maken: Vanillevla, Chocoladevla, Frambozenvla
  • Laura op Vla zelf maken: Vanillevla, Chocoladevla, Frambozenvla
  • Connie Derks op Waterijs van aardbeien; puur fruit op een stokje
  • Vera op Waterijs van aardbeien; puur fruit op een stokje
  • Redactie op Verse aspergesoep

Abonneer op onze nieuwsbrief










  • Adverteren
  • Recepten
  • Verse ingrediënten
  • Kookschool
  • Wat eten we vandaag?

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Keukenpraatjes (forum)
  • Abonneren
  • Team
  • Contact
  • Log in
  • Schrijf in

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen