• Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Privacy
zaterdag, juli 2, 2022
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten

Hawaii sliders; hamschijven van de barbecue

door Redactie
in Recepten
0
0
Hawaii sliders header breed

Hawaii sliders; hamschijven van de barbecue – Bij schouderham denken we al gauw aan ham voor op de boterham, maar met deze ham kun je ook deze Hawaii sliders maken. Zorg er wel voor dat je de ham bij je slager haalt, dan heb je een betere kwaliteit schouderham dan bij de supermarkt. De ananas geeft een lekker zomers tintje aan de slider. Als saus gebruiken we zoete chilisaus, die je ook zelf kunt maken. De ham krijgt die heerlijke rook/grill smaak van de barbecue en de ananas krijgt als ware een zoetere smaak door het grillen.

Schouderham & ananas

Schouderham is een ham die bijna niet in zijn natuurlijke vorm wordt verkocht. Het zijn delen vlees van het varken die samen worden gevoegd en geperst om een ham te vormen. Zo kan het zijn dat schouderham vierkant, rond, ovaal of rechthoekig is van vorm. Meestal word het gemaakt van de platte dikke bil. Maar het kunnen ook delen van het varken zijn die overblijven na b.v. het uitbenen en snijden. Gewoon goed vlees dat tot een gekookte “ham” word omgetoverd. En daar is niks mis mee, alleen jammer dat men het dan nog steeds ham noemt. Want technisch gezien is dat het niet altijd. Daarom bij de slager halen, die kan je precies vertellen welke delen vlees er in zijn ham zitten en ook de hoeveelheid water. Het televisieprogramma de keuringsdienst van waarde heeft in het verleden een leuke aflevering over schouderham gemaakt, echt een kijkerstip.

Ananas is een tropische vrucht uit zuid Amerika. Het grappige is dat de ananas een lage pH-waarde heeft wat inhoud dat het als een zure vrucht kan worden bestempeld. Echter vinden de meesten van ons hem gewoon lekker zoet smaken. En er is nog iets bijzonders aan deze vrucht. Door een bepaald stofje in de ananas, bromelaïne, kun je ananas niet binden met gelatine. Dit stofje verteerd namelijk eiwit, wat ook in gelatine zit.  Ananas past daarom wel heel goed als fris bijgerecht bij een barbecue omdat het ook de eiwitten van het vlees helpt afbreken. Het vlees wordt hierdoor extra mals.

Hawaii sliders; hamschijven van de barbecue

Voor 16 minibolletjes:

  • 2 el. gesmolten roomboter
  • 1 zakje gist
  • 300 ml. melk op kamertemperatuur
  • 1 ei
  • 500 gr. bloem
  • 1 tl. zout
  • 1 ei (voor bestrijken van je broodjes)
  • 4 el. sesamzaad
Slider broodjes maken deeg kneden
Slider broodjes maken bolletjes

Doe de gesmolten roomboter, het ei en de melk in een kom samen met de gist. Hierdoor activeert de gist beter. Doe in een andere kom de bloem met het zout en roer dit door elkaar. Voeg de vloeistof geleidelijk bij de bloem en meng het tot een deeg. Als het een samenhangend deeg is dan kun je gaan kneden. Doe dit 7 minuten lang om een goede glutenvorming te krijgen. Dit zorgt ervoor dat je straks mooie luchtige bolletjes krijgt. Ik doe dit door met de handpalmen het deeg vooruit te duwen, om-en-om met mijn linker- en rechterhand. Heb je gelijk een goede work-out te pakken. Je kunt voor het kneden ook een deegmachine gebruiken. Zet het deeg, na het kneden, opzij en laat het rijzen tot het verdubbeld, dit duurt ongeveer 1 uur.

Kneed het deeg na het rijzen even door en haal er 16 bolletjes uit. Ik doe dit door de deegbal te wegen en dan het gewicht door 16 te delen. Verdeel het deeg in 16 gelijke stukjes, gebruik evt. je weegschaal om ze af te wegen, en maak er mooie ronde bolletje van.

Doe ze per 8 op een stukje bakpapier en laat ze weer 1 uur rijzen. Verwarm ondertussen je oven voor op 180 graden Celsius. Kluts in een schaaltje 1 ei.

Als ze een uur gerezen zijn, dan bestrijk je de bolletjes met ei en sprenkel je er wat sesamzaadjes op. Bak de bolletjes 16 minuten in de oven tot ze goudbruin zijn aan de bovenkant. De tijd kan iets verschillen i.v.m. dat geen oven hetzelfde is qua temperatuur.

Teveel bolletjes? Maak ook deze cheeseburger sliders!

Voor 4 sliders

  • 4 broodjes uit het recept dat hierboven staat
  • 2 plakken schouderham (rechhoek) van 0.70 cm dik
  • 1/4 verse ananas
  • chilisaus
Hawaii sliders schouderham plakken
Hawaii sliders schouderham plakken uitsteken

Zorg dat je barbecue klaar staat om te grillen.

Nog een voordeel van je ham bij de slager halen is dat hij de schouderham precies in de dikte snijdt die jij wenst. Uit 1 plak ham kun je 2 rondjes steken ter grote van je slider broodjes. De overige ham kun je lekker door een huzarensalade of andere salade snijden. Schil de ananas en snij de kern eraf. Snij de ananas vervolgens in plakjes, je hebt 8 plakjes nodig voor je sliders.

Grill de ham en ananas tot ze mooie grillstrepen hebben en de ham warm is. Snij ondertussen de broodjes open. Je kunt de binnenkant van de broodjes ook grillen als je dat lekker vindt. Doe een rondje ham op het broodje en daarop 2 plakjes ananas. Doe er wat chilisaus overheen en als laatste het deksel van het broodje. Serveer het evt. met een prikker erdoor en je Hawaii sliders zijn klaar.

Voor extra smaak kun je een lekker plakje kaas op de ham leggen voor je de ananas erop doet.

Tafel Lekker

Tags: FruitFruit - AnanasFruit - ExotenVleesVlees - HamVlees - Varkensvlees
DeelPin9Tweet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

Ovenpasta met koolrabi en graskaas
Pastagerechten

Ovenpasta met koolrabi en graskaas

Salade van lollo rosso en lollo bionda
Salade

Salade van lollo rosso en lollo bionda

bavarois van kwark
Nagerecht

Bavarois van kwark; een fantastisch basisrecept

Garnalen in tequilamarinade
Visgerechten

Garnalen in tequilamarinade; van de barbecue

Jam met minder suiker
Ontbijt en lunch

Jam met minder suiker

yoghurttaart met fruit
Taart

Yoghurttaart met fruit; Puur en vers

Raapsteeltjes salade met graskaas
Salade

Raapsteeltjes salade met graskaas

Babi ketjap
Vleesgerechten

Babi ketjap; een heerlijk Oosters gerecht vol smaak

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

100% vers en 100% lekker van het seizoen

Zomer recepten

Zomer recepten; Genieten van de verse oogst

Proef het seizoen met deze heerlijke zomer recepten. Kleurrijk, vers, gezond en vooral met heel veel smaak. Kook je lekker mee?

Check het recept of lees de info

Uitgelicht

Broodje Hamburger
Specials

Broodje hamburger zelf maken ( 4 variaties )

Culinair fastfood. Een broodje hamburger zelf maken kan op veel manieren. Hier vind je wat lekkere recepten ter inspiratie.

Check het recept of lees de info
Vruchtgroenten

Vruchtgroenten; Proef de kleurrijke zomer

gekruide aardappelen header bovenaaf

Gekruide aardappelen; zo maak je ze spannend

eiersalade

Eiersalade met bieslook (bereid met verse scharreleieren)

Recept in de picture

Ovenpasta met koolrabi en graskaas
Pastagerechten

Ovenpasta met koolrabi en graskaas

Het lijkt wel wat op mac and cheese, maar dan veel gezonder, want er zit een kilo groente in. Proef onze ovenpasta met koolrabi en graskaas!

Check het recept of lees de info
Salade van lollo rosso en lollo bionda

Salade van lollo rosso en lollo bionda

bavarois van kwark

Bavarois van kwark; een fantastisch basisrecept

Handige kooktips

Port Salut
Kookschool

Port-du-Salut; Een Franse kaas met een Zwitserse achtergrond

Deze Franse kaas ken je ongetwijfeld. Port-du-Salut ,het zachte kaasje met de milde smaak en de oranje korst. We vertellen je er meer over!

Check het recept of lees de info
Nederlandse boerenkaas

Hollandse boerenkaas, onze nationale trots!

Roomsaus of Bechamelsaus

Roomsaus of Bechamelsaus

Lekker Tafelen Web Stories

Gesneden groenten
Gesneden groenten
Ze zijn er weer: Hangcultuur mosselen
Ze zijn er weer: Hangcultuur mosselen
Bekijk alle stories

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Reacties van onze lezers

  • Elise de Haan op Currysoep; van goedkope tomaten van de markt
  • Mieke, op Currysoep; van goedkope tomaten van de markt
  • Redactie op Maatjesdag. Hollandse Nieuwe Special inclusief 14 smaakvolle tips
  • Philippe Ceciora op Maatjesdag. Hollandse Nieuwe Special inclusief 14 smaakvolle tips
  • Connie op Eieren koken; Altijd het perfecte resultaat
  • Connie op Eieren koken; Altijd het perfecte resultaat
  • Cecile Geurts-Huijbers op Eieren koken; Altijd het perfecte resultaat
  • Yvonne op Eieren koken; Altijd het perfecte resultaat

Abonneer op onze nieuwsbrief








  • Recepten
  • Verse ingrediënten
  • Kookschool
  • Wat eten we vandaag?

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
  • Log in
  • Schrijf in

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Gesneden groenten Ze zijn er weer: Hangcultuur mosselen