• Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Adverteren
  • Privacy
donderdag, februari 25, 2021
Plugin Install : Cart Icon need WooCommerce plugin to be installed.
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Vers & Lokaal
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Adverteren
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Vers & Lokaal
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Adverteren
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Hoofdgerecht

Aardappelschotel met tofu; Lekker en eenvoudig vegetarisch

door Samantha
in Hoofdgerecht
0
0
Aardappelschotel met tofu

Aardappelschotel met tofu – Vegetarisch eten, er zijn vele meningen en zelfs oordelen over. Vaak gaat dit over het “alles of niets” principe. Wij Nederlanders zijn nu eenmaal gehecht aan een stukje vlees op ons bord. Het oude principe van aardappelen, groenten en vlees laten we niet zo makkelijk los want wat de boer niet kent dat eet die niet. En als je dan ook nog over tofu gaat beginnen is al helemaal het hek van de dam. Oké, ook wij genieten graag van een goed stuk vlees. Maar vegetarisch eten doen we ook. Want een goed stuk vlees kost nu eenmaal geld en dan zijn er ook dagen dat dat even niet gaat lukken. Als het dan over vleesvervangers gaat laten we ons graag inspireren.

Werken met tofu

Tofu is natuurlijk allang geen nieuwe verschijning meer op de Nederlandse markt. Maar toch denken wij dat het door talloze mensen nog nooit gekocht is. Misschien heb je het ergens geproefd bij bijvoorbeeld een huishoudbeurs maar heb je er al eens mee gewerkt? In dit eenvoudige recept laten we je zien hoe je op een eenvoudige manier tofu gebruikt en smaak meegeeft. We maken een aardappelschotel met tofu. Een recept dat eigenlijk uit drie delen bestaat. Je maakt eerst de aardappelschotel. Heerlijk gekruide krieltjes die in de oven garen. Dan zetten we de tofu in de kruidenmarinade. Dat kan natuurlijk heel goed als de aardappeltjes in de oven staan. En ondertussen maken we ook nog een verse tomatensalsa. Deze drie samen vormen straks één gerecht dat binnen een half uurtje op tafel staat. Zo lekker dat je dat vlees echt wel een keer over wil slaan.

Aardappelschotel met tofu

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 30 minuten
Niveau: Makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 700 gram krieltjes in schil
  • 2 el olijfolie
  • 2 tenen knoflook
  • 1 el gedroogde oregano
  • 2 el tijm, fijn gesneden
  • 1 el rozemarijn
  • 150 gram tofu naturel
  • 3 el kruidenolie
  • 5 tomaten
  • 1 el olijfolie
  • 2 tenen knoflook
  • 2 uien
  • 2 tl oregano
  • 1 tl tijm
  • 3 blaadjes salie
  • 1 rood pepertje
  • 1 blikje tomatenpuree

Bereidingswijze van dit recept

De aardappelschotel met tofu maak je zo:

Snijd de oregano, tijm en rozemarijn fijn, maak de krieltjes schoon en halveer ze. Doe de krieltjes in een kom en schenk de olijfolie erover heen. Meng daarna de kruiden erdoor. Pers er twee tenen knoflook boven uit.

Verwarm de oven voor op 200 graden en bak de aardappeltjes op een met bakpapier beklede bakplaat of in een ingevette braadslee in 30 minuten gaar.

Kook de tofu 15 minuten in zout water, neem uit het water en dep met een stukje keukenpapier goed droog. Snijd de tofu nu in plakjes van 5 mm en halveer ze vervolgens nog eens. Laat ze 30 minuten marineren in de kruidenolie. Verhit in een pan wat olie en bak de tofu hier 5 minuten in aan.

Ontvel de tomaten. Verwijder de harde kern en het vruchtvlees uit de tomaten en snijd de tomaten en de uien in blokjes, snijd het pepertje fijn. Verhit in een pan de olijfolie en fruit hierin de uien. Knijp hierboven twee tenen knoflook uit en voeg het fijngesneden pepertje toe. Laat dit op een laag vuur 20 minuten sudderen. Voeg nu de oregano, tijm, salie en de tomatenpuree toe en roer alles om en laat nog een kleine 5 minuten verwarmen.

Neem de aardappeltjes uit de oven en schep ze in een schaal. Meng de tofu door de tomatensalsa en schep de salsa over de aardappeltjes. Serveer de aardappelschotel met tofu direct.

Tafel lekker !!

 

Tags: AardappelenVegetarisch
DeelPin4Tweet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

Pie met prei recept
Quiche

Pie met prei, champignons en kaas

ovenaardappels met gerookte paprika
Bijgerecht

Ovenaardappels met gerookte paprika

Aardappelschotel met knolselderij, champignons en spek
Hoofdgerecht

Aardappelschotel met knolselderij, champignons en spek

Roseval aardappeltjes uit de oven
Bijgerecht

Roseval aardappeltjes uit de oven met aïoli

Soesjes van aardappel en pastinaak
Bijgerecht

Soesjes van aardappel en pastinaak

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Uitgelicht

Pastinaaksoep
Specials

Pastinaaksoep; Drie heerlijke recepten

Drie heerlijke recepten voor zachte, fluwelige pastinaaksoep, een beetje zoetig van smaak, met een vleugje anijs. Combineren maar!

Lees verder
pastinaak

Pastinaak, inmiddels geen vergeten groente meer!

Roseval aardappeltjes uit de oven

Roseval aardappeltjes uit de oven met aïoli

Nieuwe recepten

witte kool met dragonsaus
Visgerechten

Witte kool met dragonsaus, geplette krieltjes en gebakken zalm

Witte kool met dragonsaus is een echt winters, verwarmend gerecht. Ontdek deze bijzondere, maar krachtige en smaakvolle combinatie.

Lees verder
Chocolademousse met gepocheerde peren

Chocolademousse met gepocheerde peren ( in perenlikeur )

Eiersalade met mosterd en crispy bacon

Eiersalade met mosterd en crispy bacon

Handige kooktips

Hangop zelf maken recept
Kookschool

Hangop zelf maken? Dat doe je zo

Verse hangop is een feest als ontbijt, als tussendoortje of als dessert. De fluweelachtige structuur is geliefd en je kunt...

Lees verder
Roux basisrecept

Roux; de basis van gebonden sauzen en soepen

Knolselderij snijden doe je zo

Knolselderij snijden; zo doe je dat

Aanraders

  • Wat eten we vandaag? Tips voor 7 dagen vers, smaakvol en huisgemaakt eten.
  • Makkelijke ovenschotels boordevol verse ingrediënten
  • Stoofpotten om voor thuis te komen
  • Pastagerechten maar dan écht vers.
  • Verse ingrediënten: Aardappelen, Groenten, Fruit, Vlees, Vis, Kaas, Zuivel, Eieren.
  • Van dit seizoen: Stamppot recepten van klassiek tot lekker modern.
  • Handige kooktips, slimme keukentrucs en interessante wetenswaardigheden.
  • Wij zijn dol op lokale producten. Waarom zou je het van ver halen als we zulke mooie producten gewoon in eigen land hebben.

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Reacties van onze lezers

  • Redactie op Karbonade met aardappelen uit de slow-cooker
  • Ellen op Karbonade met aardappelen uit de slow-cooker
  • Redactie op Flitsende sinaasappelcake uit Simple Pleasures van Annabel Langbein
  • Redactie op Bapao, gestoomd broodje met gehakt vulling
  • Annemarie op Flitsende sinaasappelcake uit Simple Pleasures van Annabel Langbein
  • Redactie op Flitsende sinaasappelcake uit Simple Pleasures van Annabel Langbein
  • Annemarie op Flitsende sinaasappelcake uit Simple Pleasures van Annabel Langbein
  • linda op Bapao, gestoomd broodje met gehakt vulling

Abonneer op onze nieuwsbrief








  • Recepten
  • Kookschool
  • Verse ingrediënten
  • Wat eten we vandaag?

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Vers & Lokaal
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Adverteren
  • Log in
  • Schrijf in

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved

Welkom terug!

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen