Aardappel uien ovenschotel met Franse kaas: heerlijk als bijgerecht, maar met een frisse salade erbij ook prima in te zetten als vegetarisch hoofdgerecht.
Troosteten
Comfortfood zoals ze zo mooi zeggen en op zijn Hollands gewoon troostvoer. Dat is deze zalige ovenschotel bij uitstek. Aardappels, uien en kaas in een ovenschotel dat moet wel lekker zijn en met Franse kaas maak je het helemaal speciaal. Zeker als je de Morbier of de Comté neemt, want die smelten namelijk zo heerlijk weg.
Het begon zo simpel
Vroeger zette men een halve kaas naast het vuur. Als de kaas begon te smelten smeerden men deze op lekker knapperig brood of op hete aardappels. Nu met een oven binnen handbereik maken we de mooiste en lekkerste schotels met alles wat we maar willen. Maar bedenk, meer is niet altijd beter, simpel is vaak het lekkerste en je proeft wat je eet. En wat is nu simpeler en lekkerder dan aardappel, ui en Franse kaas. Heerlijk vers en puur eten.
Bedenk, meer is niet altijd beter, simpel is vaak het lekkerste en je proeft wat je eet.
Franse kaas; De populairste soorten inclusief recepten
Ben je een kaasliefhebber? Dan ben je ongetwijfeld ook gek op Franse kaas! We hebben de populairste soorten op een rijtje gezet. Lees je mee?
Aardappels
Laat je weer eens vaker verleiden tot het eten van een echte aardappel. Ontdek hier de lekkerste recepten met de aardappel, inclusief tips.
Aardappel uien ovenschotel met Franse kaas
Print receptIngrediënten voor dit recept
- 1 kg licht bloemige aardappels
- 4 flinke uien
- 400 gram Comté of Morbier
- 25 gram boter
- peper/zout
Bereidingswijze van dit recept
Zo maak je aardappel uien ovenschotel met Franse kaas:
Schil de aardappels en kook ze met een beetje zout gaar. Schil de uien en snij deze in ringen. Smelt de boter in een grote koekenpan. Bak hierin de uien tot ze goudbruin en helemaal zacht zijn. Bestrooi ze met een klein beetje zout en royaal peper. Meng goed door elkaar. Snijd de aardappels in plakken. Snijd de kaas in plakken met een kaasschaaf.
Smeer een ruime ovenschotel in met boter en leg hier de helft van de aardappels met daarop de helft van de gebakken uien. Verdeel er ongeveer 1/3 van de kaas over en herhaal. Dek af met de rest van de kaas en zet alles in een oven van 180 graden. Als de uien en de aardappelen nog warm zijn volstaat 15 minuten, als deze schotel voorbereid is en nog koud, dan moet deze minimaal 30 minuten in de oven. Serveer de aardappel uien ovenschotel heet.
Tafel lekker !!