• Team
  • Adverteren
  • Abonneren
  • Contact
  • Privacy
zondag, februari 5, 2023
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Hoofdgerecht Ovenschotel

Aardappel uien ovenschotel met Franse kaas

Vegetarisch, vers en puur

door Connie Derks
in Ovenschotel
0
0
aardappel uien ovenschotel met Franse kaas

Aardappel uien ovenschotel met Franse kaas: heerlijk als bijgerecht, maar met een frisse salade erbij ook prima in te zetten als vegetarisch hoofdgerecht.

Troosteten

Comfortfood zoals ze zo mooi zeggen en op zijn Hollands gewoon troostvoer. Dat is deze zalige ovenschotel bij uitstek. Aardappels, uien en kaas in een ovenschotel dat moet wel lekker zijn en met Franse kaas maak je het helemaal speciaal. Zeker als je de Morbier of de Comté neemt, want die smelten namelijk zo heerlijk weg.

Het begon zo simpel

Vroeger zette men een halve kaas naast het vuur. Als de kaas begon te smelten smeerden men deze op lekker knapperig brood of op hete aardappels. Nu met een oven binnen handbereik maken we de mooiste en lekkerste schotels met alles wat we maar willen. Maar bedenk, meer is niet altijd beter, simpel is vaak het lekkerste en je proeft wat je eet. En wat is nu simpeler en lekkerder dan aardappel, ui en Franse kaas. Heerlijk vers en puur eten.

Bedenk, meer is niet altijd beter, simpel is vaak het lekkerste en je proeft wat je eet.

Franse kazen

Franse kaas; De populairste soorten inclusief recepten

Ben je een kaasliefhebber? Dan ben je ongetwijfeld ook gek op Franse kaas! We hebben de populairste soorten op een rijtje gezet. Lees je mee?

aardappel

Aardappels

Laat je weer eens vaker verleiden tot het eten van een echte aardappel. Ontdek hier de lekkerste recepten met de aardappel, inclusief tips.

Aardappel uien ovenschotel met Franse kaas

Porties: 4-6 personen
Bereidingstijd: 60 minuten
Niveau: Makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 1 kg licht bloemige aardappels
  • 4 flinke uien
  • 400 gram Comté of Morbier
  • 25 gram boter
  • peper/zout

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je aardappel uien ovenschotel met Franse kaas:

Schil de aardappels en kook ze met een beetje zout gaar. Schil de uien en snij deze in ringen. Smelt de boter in een grote koekenpan. Bak hierin de uien tot ze goudbruin en helemaal zacht zijn. Bestrooi ze met een klein beetje zout en royaal peper. Meng goed door elkaar. Snijd de aardappels in plakken. Snijd de kaas in plakken met een kaasschaaf.

Smeer een ruime ovenschotel in met boter en leg hier de helft van de aardappels met daarop de helft van de gebakken uien. Verdeel er ongeveer 1/3 van de kaas over en herhaal. Dek af met de rest van de kaas en zet alles in een oven van 180 graden. Als de uien en de aardappelen nog warm zijn volstaat 15 minuten, als deze schotel voorbereid is en nog koud, dan moet deze minimaal 30 minuten in de oven. Serveer de aardappel uien ovenschotel heet.

Tafel lekker !!

Tags: Aardappel receptenGroente - UienKaasVegetarisch
DeelPin28Tweet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

hamrolletjes met zuurkool uit de oven
Ovenschotel

Hamrolletjes met zuurkool uit de oven

zuurkool ovenschotel met gehakt
Ovenschotel

Zuurkool ovenschotel met gehakt

Tartiflette
Ovenschotel

Tartiflette; Aardappelen en kaas uit de oven

Ovenschotel met witte kool en spatzle
Ovenschotel

Ovenschotel met witte kool en spätzle

bloemkool ovenschotel met gehakt
Ovenschotel

Bloemkool ovenschotel met gehakt

Ovenschotel rode kool met filodeeg
Ovenschotel

Ovenschotel rode kool met filodeeg

Ovenschotel van Chili con Pollo met tortillachips
Ovenschotel

Ovenschotel van Chili con Pollo met tortillachips

Ovenschotel met rode kool
Ovenschotel

Ovenschotel met rode kool

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

100% vers en 100% lekker van het seizoen

winter recepten

Winter recepten; Gezelligheid binnen met het seizoen op tafel

Heerlijke winter recepten. Huisgemaakt met verse ingrediënten. Je vindt er makkelijke en snelle recepten, maar ook heerlijke stoofpotten.

Check het recept of lees de info

Uitgelicht

Knolgroenten
Specials

Knolgroenten; van aardpeer tot zoete aardappel

Vaak zijn het niet de mooiste groenten om te zien, maar knolgroenten hebben vaak een geweldige smaak. Een goede reden om ze vaker te eten!

Check het recept of lees de info
tortilla van aardappel

Tortilla; een klassieker uit Spanje

citrus

Citrus; heerlijke recepten met vitaminebommetjes

witlof recepten

Witlof anders serveren? Met deze recepten lukt dat!

Recept in de picture

Ham-kaasrolletjes
Hapjes

Ham-kaasrolletjes; gemaakt met bladerdeeg

Iets lekkers voor bij de borrel? Of in de lunchtrommel? Je maakt in een handomdraai deze ham-kaasrolletjes van bladerdeeg.

Check het recept of lees de info
chocolademousse taart

Chocolademousse taart, de allerlekkerste!

Geroosterde knoflook

Geroosterde knoflook

Handige kooktips

ei bakken
Kookschool

Een ei bakken; heel veel tips voor het perfecte resultaat

Een spiegelei of liever doorbakken? Met deze tips maak jij heerlijke gebakken eieren helemaal naar jou smaak.

Check het recept of lees de info
mayonaise

Mayonaise maken (inclusief variatietips)

Pecorino

Pecorino; schapenkaas uit Italië

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Lekker koken en bakken met verse ingrediënten:

  • Aardappels
  • Groenten
  • Fruit
  • Vlees
  • Vis
  • Kaas
  • Zuivel
  • Eieren

Reacties van onze lezers

  • Connie Derks op Chocolademousse taart, de allerlekkerste!
  • Mireille Meems op Chocolademousse taart, de allerlekkerste!
  • Redactie op Chocoladetaart, met chocolade en licht gezouten karamel
  • Kjeld losekoot op Chocoladetaart, met chocolade en licht gezouten karamel
  • Elise de Haan op Bruine bonensoep; (de echte!) van gedroogde bonen
  • Cecile Geurts-Huijbers op Bruine bonensoep; (de echte!) van gedroogde bonen
  • Elise de Haan op Bruine bonensoep; (de echte!) van gedroogde bonen
  • Elise de Haan op Bruine bonensoep; (de echte!) van gedroogde bonen
  • Jos Melief op Bruine bonensoep; (de echte!) van gedroogde bonen
  • E.Kuiper op Bruine bonensoep; (de echte!) van gedroogde bonen

Abonneer op onze nieuwsbrief










  • Adverteren
  • Recepten
  • Verse ingrediënten
  • Kookschool
  • Wat eten we vandaag?

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
  • Log in
  • Schrijf in

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen