Kip ovenschotel met aardappel en tomaat – Dit is zo’n kip ovenschotel waar je graag voor aan tafel gaat. Heerlijk romige kipragout, aardappelen, verse tomaten en geschaafde amandelen. Eigenlijk is dit het toppunt van eenvoud, maar tegelijkertijd ook een gezond recept met verse ingrediënten en heel veel smaak. Gewoon een alledaags recept met vlees en groenten, maar ook heel geschikt voor als je vrienden komen eten. Je kunt deze kip ovenschotel makkelijk van tevoren maken en vlak voor het eten in de oven schuiven voor dat heerlijke krokante laagje bovenop.
Hoofdgerechten met kipfilet; zet smaak op tafel!
Wat is er nou makkelijker dan even een kipfiletje bakken bij je maaltijd? Maar dat kan anders. We delen de beste hoofdgerechten met kipfilet!
Kip ovenschotel met aardappel en tomaat
Print receptIngrediënten voor dit recept
- 750 gram kipfilet
- 1 bosje bosuien
- 3 eetlepels olie
- zout en peper
- 40 gram bloem
- 300 ml groentebouillon
- 200 ml slagroom
- 600 gram aardappelen geschild
- 2 tomaten
- 20 gram boter of margarine
- 25 gram geschaafde amandelen
- wat basilicum
- vet om de ovenschaal in te vetten
- aluminiumfolie
Bereidingswijze van dit recept
Zo maak je de kip ovenschotel met aardappel en tomaat:
Snijd de kipfilet in reepjes. Was de bosuien, laat uitlekken en snij in dunne ringen. Verhit de olie in een pan. De kipfilet hierin op hoog vuur kort aanbakken. Bosuitjes toevoegen en kort meebakken. Met zout en peper op smaak brengen. Vlees en bosuitjes even uit de pan halen en warm houden onder aluminiumfolie.
Boter in de pan doen, even uit laten bruisen en de bloem er aan toevoegen. Beetje voor beetje de bouillon en de slagroom toevoegen. Blijf vooral goed roeren. De saus met zout en peper op smaak brengen. De kipfilet en bosui er vervolgens weer bij doen.
Aardappelen en tomaten in plakjes snijden. Een ovenschaal invetten en twee derde van de aardappelschijfjes op de bodem leggen. De kipragout erover verdelen. Afdekken met plakjes aardappel en tomaat. Vlokjes boter erover verdelen en bestrooien met de geschaafde amandelen. De ovenschotel vervolgens in een op 200 graden voorverwarmde oven in 40 minuten laten gratineren. Afdekken met aluminiumfolie en nog 15 minuten terugzetten in de oven.
Serveer de kip ovenschotel met aardappel en tomaat direct en geef er een verse salade bij.
Tafel lekker!