Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Lasagne met courgette, tomaat en gerookte zalm

In de categorie familierecepten moet je deze lasagne met courgette, tomaat en gerookte zalm zeker eens proberen. Bomvol groenten en een echte lekkernij.

0 528

Lasagne met courgette, tomaat en gerookte zalm – Courgette is zo’n heerlijke groente waar je alle kanten mee uit kunt. De smaak is zo neutraal dat je het met bijna alles kunt combineren. Zelfs de meeste kinderen lusten wel courgette. Dus deze lasagne met courgette zal er ook bij hen best in gaan!

Voor dit recept combineerde ik de courgette met gerookte zalm en tomaten. Het resultaat is een lekkere, romige lasagne met veel groenten.

De bechamelsaus in dit recept wordt ook zelf gemaakt. Neem geen pakje, zelf maken is echt heel makkelijk en veel lekkerder.


Lasagne met courgette, tomaat en gerookte zalm

Lasagne met courgette, tomaat en gerookte zalmPastagerecht voor 4 personen

Voor de bechamelsaus:

  • 1 liter melk
  • 100 gram roomboter
  • 100 gram bloem
  • 2 el citroensap
  • Peper
  • Zout

Overige ingrediënten:

  • 1 kg courgette
  • 400 gram tomaten
  • 1 grote ui, gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, gehakt
  • 200 gram gerookte zalm
  • 2 eetlepel gehakte peterselie
  • peper
  • zout
  • olie om in te bakken
  • 15 lasagnebladen
  • 150 gram geraspte kaas

Zo maak je lasagne met courgette, tomaat en gerookte zalm:

Maak eerst de bechamelsaus. Smelt hiervoor de boter in een sauspan, op een laag vuurtje. De boter moet niet bruin kleuren. Roer de bloem er in een keer door. Laat dit mengsel een paar minuten zachtjes bakken. Dit is om de bloem te laten garen, en zo te voorkomen dat de saus naar bloem smaakt. Blijf roeren zodat het niet aanbrandt. Vervolgens voeg je al roerend, scheutje voor scheutje de melk toe. Als alle melk is opgenomen laat je de saus nog een paar minuten zachtjes doorkoken. Breng de bechamelsaus op smaak met het citroensap, zou en peper.

Zet de saus even opzij.

Snijd de courgette en de tomaten in blokjes.

Verhit de olie in een koekenpan of braadpan. Bak hierin de gesnipperde ui en de knoflook glazig. Dan doe je de groente er bij en bak deze mee tot ze beetgaar beginnen te worden. Breng op smaak met peper en zout en roer de peterselie erdoor. Zet het vuur uit.

Verwarm ondertussen de oven voor op 200 graden.

Vet een ovenschaal in waarin 3 lasagnebladen naast elkaar passen.

Verdeel een derde van het groentemengsel over de bodem van de schaal. Daar overheen leg je 3 lasagnebladen. Daar overheen schenk je een derde van de bechamelsaus. Verdeel hier de helft van de gerookte zalm over. Dan weer 3 lasagnebladen. Vervolgens weer een derde groente, met daar op 3 lasagnebladen. Weer een derde bechamelsaus, de rest van de zalm en weer 3 lasagnebladen. Dan de rest van de groente en 3 lasagnebladen. Eindig met de laatste bechamelsaus. Bestrooi met de geraspte kaas.

Mocht je wat tomaten en peterselie over hebben, dan kun je deze gebruiken om lasagne te garneren.

Bak de lasagne met courgette ongeveer 35 minuten in de oven op 200 graden.

Printen

Deze recepten en tips zijn mogelijk ook interessant

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website maakt gebruik van functionele en commerciële cookies. Zonder deze cookies is deze website niet mogelijk en ze helpen u aan een betere gebruikerservaring. Oké Lees meer