Lasagne met courgette, tomaat en gerookte zalm – Courgette is zo’n heerlijke groente waar je alle kanten mee uit kunt. De smaak is zo neutraal dat je het met bijna alles kunt combineren. Zelfs de meeste kinderen lusten wel courgette. Dus deze lasagne met courgette zal er ook bij hen best in gaan!
Combineer eens courgette met gerookte zalm en tomaten. Het resultaat is een lekkere, romige lasagne met veel groenten.
De bechamelsaus in dit recept wordt ook zelf gemaakt. Neem geen pakje, zelf maken is echt heel makkelijk en veel lekkerder.
Courgette; lekker, gezond en veelzijdig!
Een lekkere, gezonde en voor van alles in te zetten vruchtgroente. Dat is de courgette. Ontdek hier handige tips en de lekkerste recepten.
Gerookte zalm; van ontbijt tot borrel
Gerookte zalm is voor iedere visliefhebber een genot. Koud of warm gerookt deze gezonde vette vis smaakt altijd, van ontbijt tot borrel.
Lasagne met courgette, tomaat en gerookte zalm
Print receptIngrediënten voor dit recept
- 1 liter melk
- 100 gram roomboter
- 100 gram bloem
- 2 eetlepels citroensap
- zout en peper
- 1 kg courgette
- 400 gram tomaten
- 1 grote ui, gesnipperd
- 2 teentjes knoflook, gehakt
- 200 gram gerookte zalm
- 2 eetlepels gehakte peterselie
- olie om in te bakken
- 15 lasagnebladen
- 150 gram geraspte kaas
Bereidingswijze van dit recept
Zo maak je lasagne met courgette, tomaat en gerookte zalm:
Maak eerst de bechamelsaus. Smelt hiervoor de roomboter in een sauspan, op een laag vuurtje. De boter moet niet bruin kleuren. Roer de bloem er in een keer door. Laat dit mengsel een paar minuten zachtjes bakken. Dit is om de bloem te laten garen, en zo te voorkomen dat de saus naar bloem smaakt. Blijf roeren zodat het niet aanbrandt. Vervolgens voeg je al roerend, scheutje voor scheutje de melk toe. Als alle melk is opgenomen laat je de saus nog een paar minuten zachtjes doorkoken. Breng de bechamelsaus op smaak met het citroensap, zou en peper.
Zet de saus even opzij.
Snijd de courgette en de tomaten in blokjes.
Verhit de olie in een koekenpan of braadpan. Bak hierin de gesnipperde ui en de knoflook glazig. Dan doe je de groente er bij en bak deze mee tot ze beetgaar beginnen te worden. Breng op smaak met peper en zout en roer de peterselie erdoor. Zet het vuur uit.
Verwarm ondertussen de oven voor op 200 graden.
Vet een ovenschaal in waarin 3 lasagnebladen naast elkaar passen.
Verdeel een derde van het groentemengsel over de bodem van de schaal. Daar overheen leg je 3 lasagnebladen. Daar overheen schenk je een derde van de bechamelsaus. Verdeel hier de helft van de gerookte zalm over. Dan weer 3 lasagnebladen. Vervolgens weer een derde groente, met daar op 3 lasagnebladen. Weer een derde bechamelsaus, de rest van de zalm en weer 3 lasagnebladen. Dan de rest van de groente en 3 lasagnebladen. Eindig met de laatste bechamelsaus. Bestrooi met de geraspte kaas.
Mocht je wat tomaten en peterselie over hebben, dan kun je deze gebruiken om lasagne te garneren.
Bak de lasagne met courgette ongeveer 35 minuten in de oven op 200 graden.
Tafel lekker !!