• Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Privacy
donderdag, augustus 18, 2022
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Hoofdgerecht Pastagerechten

Lasagne met courgette, tomaat en gerookte zalm

door Elise de Haan
in Pastagerechten
2
0
Lasagne met courgette, tomaat en gerookte zalm

Lasagne met courgette, tomaat en gerookte zalm – Courgette is zo’n heerlijke groente waar je alle kanten mee uit kunt. De smaak is zo neutraal dat je het met bijna alles kunt combineren. Zelfs de meeste kinderen lusten wel courgette. Dus deze lasagne met courgette zal er ook bij hen best in gaan!

Combineer eens courgette met gerookte zalm en tomaten. Het resultaat is een lekkere, romige lasagne met veel groenten.

De bechamelsaus in dit recept wordt ook zelf gemaakt. Neem geen pakje, zelf maken is echt heel makkelijk en veel lekkerder.

Lasagne met courgette, tomaat en gerookte zalm

Courgette

Courgette; lekker, gezond en veelzijdig!

Een lekkere, gezonde en voor van alles in te zetten vruchtgroente. Dat is de courgette. Ontdek hier handige tips en de lekkerste recepten. 

Gerookte zalm

Gerookte zalm; van ontbijt tot borrel

Gerookte zalm is voor iedere visliefhebber een genot. Koud of warm gerookt deze gezonde vette vis smaakt altijd, van ontbijt tot borrel.

Lasagne met courgette, tomaat en gerookte zalm

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 60 minuten
Niveau: Makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 1 liter melk
  • 100 gram roomboter
  • 100 gram bloem
  • 2 eetlepels citroensap
  • zout en peper
  • 1 kg courgette
  • 400 gram tomaten
  • 1 grote ui, gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, gehakt
  • 200 gram gerookte zalm
  • 2 eetlepels gehakte peterselie
  • olie om in te bakken
  • 15 lasagnebladen
  • 150 gram geraspte kaas

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je lasagne met courgette, tomaat en gerookte zalm:

Maak eerst de bechamelsaus. Smelt hiervoor de roomboter in een sauspan, op een laag vuurtje. De boter moet niet bruin kleuren. Roer de bloem er in een keer door. Laat dit mengsel een paar minuten zachtjes bakken. Dit is om de bloem te laten garen, en zo te voorkomen dat de saus naar bloem smaakt. Blijf roeren zodat het niet aanbrandt. Vervolgens voeg je al roerend, scheutje voor scheutje de melk toe. Als alle melk is opgenomen laat je de saus nog een paar minuten zachtjes doorkoken. Breng de bechamelsaus op smaak met het citroensap, zou en peper.

Zet de saus even opzij.

Snijd de courgette en de tomaten in blokjes.

Verhit de olie in een koekenpan of braadpan. Bak hierin de gesnipperde ui en de knoflook glazig. Dan doe je de groente er bij en bak deze mee tot ze beetgaar beginnen te worden. Breng op smaak met peper en zout en roer de peterselie erdoor. Zet het vuur uit.

Verwarm ondertussen de oven voor op 200 graden.

Vet een ovenschaal in waarin 3 lasagnebladen naast elkaar passen.

Verdeel een derde van het groentemengsel over de bodem van de schaal. Daar overheen leg je 3 lasagnebladen. Daar overheen schenk je een derde van de bechamelsaus. Verdeel hier de helft van de gerookte zalm over. Dan weer 3 lasagnebladen. Vervolgens weer een derde groente, met daar op 3 lasagnebladen. Weer een derde bechamelsaus, de rest van de zalm en weer 3 lasagnebladen. Dan de rest van de groente en 3 lasagnebladen. Eindig met de laatste bechamelsaus. Bestrooi met de geraspte kaas.

Mocht je wat tomaten en peterselie over hebben, dan kun je deze gebruiken om lasagne te garneren.

Bak de lasagne met courgette ongeveer 35 minuten in de oven op 200 graden.

Tafel lekker !!

Tags: GroenteLasagne
DeelPin73Tweet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

pilav van pasta
Pastagerechten

Pilav van pasta (‘vogeltongetjes’) met kip en veel groenten

spaghetti met bloemkool
Pastagerechten

Spaghetti met bloemkool

Macaroni Stroganoff
Pastagerechten

Macaroni Stroganoff

Tagliatelle met gegrilde groenten en pittige kalkoen worstjes
Pastagerechten

Tagliatelle met gegrilde groenten en pittige kalkoen worstjes

Macaronisalade Kip honing mosterdsaus
Pastagerechten

Macaronisalade met kip & honing-mosterdsaus

Garnalen in romige tomatensaus met spaghetti
Pastagerechten

Garnalen in romige tomatensaus met spaghetti

Pittige pasta met garnalen en burrata
Pastagerechten

Pittige pasta met garnalen en burrata

Pasta met kip en spinazie
Pastagerechten

Pasta met kip en spinazie; Een makkelijke en verse maaltijd

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

100% vers en 100% lekker van het seizoen

Zomer recepten

Zomer recepten; Genieten van de verse oogst

Proef het seizoen met deze heerlijke zomer recepten. Kleurrijk, vers, gezond en vooral met heel veel smaak. Kook je lekker mee?

Check het recept of lees de info

Uitgelicht

Eiercurry met paksoi
Curry

Eiercurry met paksoi

Een lekker en makkelijke recept voor eiercurry met paksoi. Met rijst erbij heb je een complete maaltijd voor doordeweeks of in het weekend.

Check het recept of lees de info
Garnalen

Garnalen; de lekkerste tips & recepten

aardbei milkshake

Milkshake zelf maken in vier varianten

Kip

Kip; laat je uitdagen met deze heerlijke recepten

Recept in de picture

Eenvoudige Griekse salade
Salade

Eenvoudige Griekse salade; De smaak van de zon

Deze veelzijdige Griekse salade zet de smaak van de zon op tafel. Een eenvoudige Griekse salade kan dan ook echt een topper op tafel zijn.

Check het recept of lees de info
Tartiflette

Tartiflette; Aardappelen en kaas uit de oven

ananas souffle

Ananas soufflé met verse ananas

Handige kooktips

Tête de Moine
Kookschool

Tête de Moine; monnikshoofd met krullen

Tête de Moine, kaas met krullen! Een bijzondere Zwitserse kaas, met een heerlijke smaak, die wordt geschaafd in prachtige krullen!

Check het recept of lees de info
Saus voor over de bloemkool

Saus voor over de bloemkool; Welke kies jij?

Tong bakken doe je zo

Tong bakken doe je zo

Lekker Tafelen Web Stories

Gesneden groenten
Gesneden groenten
Ze zijn er weer: Hangcultuur mosselen
Ze zijn er weer: Hangcultuur mosselen
Bekijk alle stories

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Reacties van onze lezers

  • Redactie op Tongrolletjes in kruidige kokossaus
  • Connie Derks op Limburgs zoervleisj of zuurvlees; Streekgerecht uit Limburg
  • Pieter Knap op Tongrolletjes in kruidige kokossaus
  • Redactie op Aardappel-bloemkoolgratin, eenvoudig en lekker
  • Donna van Vliet op Aardappel-bloemkoolgratin, eenvoudig en lekker
  • Angela op Limburgs zoervleisj of zuurvlees; Streekgerecht uit Limburg
  • Connie Derks op Botersaus
  • Redactie op Krieltjes op een stokje

Abonneer op onze nieuwsbrief








  • Recepten
  • Verse ingrediënten
  • Kookschool
  • Wat eten we vandaag?

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
  • Log in
  • Schrijf in

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Gesneden groenten Ze zijn er weer: Hangcultuur mosselen