• Team
  • Adverteren
  • Abonneren
  • Contact
  • Privacy
zondag, oktober 1, 2023
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Abonneren
  • Team
  • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Abonneren
  • Team
  • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Hoofdgerecht Pastagerechten

Ravioli met een vulling van zoete aardappel

door Samantha
in Pastagerechten
0
0
Ravioli met een vulling van zoete aardappel

Ravioli met een vulling van zoete aardappel – Aandacht en liefde. Dat is het waar het bij koken om draait. Neem net iets meer tijd om dat mooie gerecht op tafel te toveren dan weet je eigenlijk al zeker dat je waardering krijgt van de eters aan tafel. Ravioli met een vulling van zoete aardappel is zo’n gerecht. De liefde straalt van het bordje af door de zelfgemaakte ravioli en de vulling van de ravioli is al net zo verrassend.

Een spectaculair diner met zelfgemaakte ravioli

Het maken van ravioli is een heerlijk en rustgevend klusje. Niet iets wat je doet als je uit je werk komt en binnen 20 minuten aan tafel moet zitten omdat de kinderen ook weer op tijd naar bed moeten. Zelfgemaakte ravioli is meer geschikt voor het diner waarbij je vrienden uitnodigt en lekker lang tafelt met een goed glas wijn.

Het verrassingseffect: de vulling:

De zelfgemaakte ravioli is al een feest op zich. Met de vulling kun je er vuurwerk van maken. Wees origineel en creatief. Met onderstaand recept maak je een heerlijke ravioli met een vulling van zoete aardappel. Deze knolgroente (het is geen aardappel!) wordt met de dag populairder, maar om daar de ravioli mee te vullen is vast niet het eerste dat in je opkomt. Met bacon en palmsuiker maak je een mooie balans van zoet en zout. Maak er een heerlijk romige botersaus bij en je zet echt iets spectaculairs op tafel.

zoete aardappel recepten

Zoete aardappel recepten; Van basis tot out of the box

Zoete aardappel recepten - een selectie smakelijke gevarieerde gerechten met deze zoete en zachte knol uit Amerika. Van soepjes tot pizza!

Ravioli met een vulling van zoete aardappel

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 60 minuten
Niveau: Gemiddeld
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 400 gram (pasta) bloem
  • 4 eieren
  • 2 eetlepels olijfolie
  • zout
  • 1 kilo zoete aardappel
  • 100 gram bacon
  • 1 eetlepel maple syrup
  • 2 eetlepels palmsuiker
  • 1 theelepel nootmuskaat
  • 60 gram (geklaarde) boter
  • 1 eetlepel balsamico azijn
  • 2 eetlepels maple syrup
  • 60 gram pecannoten

Bereidingswijze van dit recept

Ravioli met een vulling van zoete aardappel maak je zo:

Maak van de bovenste vier ingrediënten een pastadeeg met het recept elders op de website.

Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed een bakblik met aluminiumfolie en leg hier op de plakken bacon. Bestrijk de bacon met de maple syrup en bak voor ongeveer 10 minuten in de voorverwarmde oven. Houd de bacon goed in de gaten want het moment van knapperig tot verbrand zit dicht bij elkaar. Neem de bacon uit de oven en laat afkoelen op een stukje keukenpapier.

Schil de zoete aardappel en snijd hem in blokjes. Doe in een pan met water en kook de zoete aardappel in ongeveer 15 minuten gaar. Giet af en doe de aardappel in een blender of keukenmachine. Doe hierbij de knapperig gebakken bacon, de palmsuiker, de maple syrup en de nootmuskaat en pureer tot een mooie gladde puree.

Schep de puree in een spuitzak en bereid de ravioli verder zoals hier beschreven.

Voor de saus laat je de boter smelten, neem van het vuur en laat het heel iets afkoelen. Schenk hierbij de balsamicoazijn en de maple syrup en roer het geheel goed door elkaar. Schep de pecannoten erdoor heen en schep de saus over je ravioli. Serveer de ravioli met een vulling van zoete aardappel eventueel met wat rucola.

Tafel lekker !!

DeelPin12Tweet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

Thaise kip in pindacurry
Curry

Thaise kip in pindacurry; Kai panang

Heerlijke soezen bakken voor bij de koffie of thee
Specials

Heerlijke soezen bakken voor bij de koffie of thee

Mosselen in gele curry
Visgerechten

Mosselen in gele curry

quiche met paddenstoelen
Quiche

Quiche met paddenstoelen; Zet de seizoenen op tafel!

Fruitige roombotercake met peer en gember
Cake

Fruitige roombotercake met peer en gember

Raita
Saus

Raita; uit de Indiase keuken

Groene currypasta
Kookschool

Groene currypasta; vers gemaakt het lekkerst!

Gevulde paddenstoelensoep met Cabrales
Maaltijdsoep

Gevulde paddenstoelensoep met Cabrales

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Uitgelicht

Heerlijke soezen bakken voor bij de koffie of thee
Specials

Heerlijke soezen bakken voor bij de koffie of thee

Met deze tips bak je thuis de mooiste en lekkerste soezen, eclairs en profiteroles. Pas op, het kiezen van een vulling kan lastiger zijn.

Check het recept of lees de info
gerookte vis

Gerookte vis

karnemelk

Karnemelk; ook dat is een musthave in je koelkast

Krieltjes

Krieltjes; veelzijdige, kleine aardappeltjes

Recept in de picture

Thaise kip in pindacurry
Curry

Thaise kip in pindacurry; Kai panang

Kai Panang, dat is heerlijke Thaise kip in pindacurry. Als je een liefhebber bent van de Aziatische keuken moet je dit gerecht echt proeven!

Check het recept of lees de info
Mosselen in gele curry

Mosselen in gele curry

quiche met paddenstoelen

Quiche met paddenstoelen; Zet de seizoenen op tafel!

Handige kooktips

Groene currypasta
Kookschool

Groene currypasta; vers gemaakt het lekkerst!

Eet je graag curry? Maak hem dan eens helemaal vers, dus ook de currypasta. We hebben het recept van een heerlijke groene currypasta voor je!

Check het recept of lees de info
zelf soezen maken

Zelf soezen maken; de lekkerste soezen bak je zelf

Een voorgerecht serveren

Een voorgerecht serveren; heel veel redenen om dat vaker te doen

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Lekker koken en bakken met verse ingrediënten:

  • Aardappels
  • Groenten
  • Fruit
  • Vlees
  • Vis
  • Kaas
  • Zuivel
  • Eieren

Reacties van onze lezers

  • Connie Derks op Stroganoff saus; De lekkerste maak je nog altijd zelf.
  • Coby op Stroganoff saus; De lekkerste maak je nog altijd zelf.
  • Connie Derks op Zelf soezen maken; de lekkerste soezen bak je zelf
  • Redactie op Vis ovenschotel met aardappel, wortel en een mosterdsausje
  • Ria op Vis ovenschotel met aardappel, wortel en een mosterdsausje
  • Redactie op Champignons à la grecque, zelf gemaakt zoveel lekkerder
  • An Quaghebeur op Champignons à la grecque, zelf gemaakt zoveel lekkerder
  • Hans op Zelf soezen maken; de lekkerste soezen bak je zelf
  • Elise de Haan op Gehaktbrood met verse kruiden
  • Peter op Gehaktbrood met verse kruiden

Abonneer op onze nieuwsbrief










  • Adverteren
  • Recepten
  • Verse ingrediënten
  • Kookschool
  • Wat eten we vandaag?

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Abonneren
  • Team
  • Contact
  • Log in
  • Schrijf in

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Welkom terug!

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen