Ravioli met een vulling van zoete aardappel – Aandacht en liefde. Dat is het waar het bij koken om draait. Neem net iets meer tijd om dat mooie gerecht op tafel te toveren dan weet je eigenlijk al zeker dat je waardering krijgt van de eters aan tafel. Ravioli met een vulling van zoete aardappel is zo’n gerecht. De liefde straalt van het bordje af door de zelfgemaakte ravioli en de vulling van de ravioli is al net zo verrassend.
Een spectaculair diner met zelfgemaakte ravioli
Het maken van ravioli is een heerlijk en rustgevend klusje. Niet iets wat je doet als je uit je werk komt en binnen 20 minuten aan tafel moet zitten omdat de kinderen ook weer op tijd naar bed moeten. Zelfgemaakte ravioli is meer geschikt voor het diner waarbij je vrienden uitnodigt en lekker lang tafelt met een goed glas wijn.
Het verrassingseffect: de vulling:
De zelfgemaakte ravioli is al een feest op zich. Met de vulling kun je er vuurwerk van maken. Wees origineel en creatief. Met onderstaand recept maak je een heerlijke ravioli met een vulling van zoete aardappel. Deze knolgroente (het is geen aardappel!) wordt met de dag populairder, maar om daar de ravioli mee te vullen is vast niet het eerste dat in je opkomt. Met bacon en palmsuiker maak je een mooie balans van zoet en zout. Maak er een heerlijk romige botersaus bij en je zet echt iets spectaculairs op tafel.
Zoete aardappel recepten; Van basis tot out of the box
Zoete aardappel recepten - een selectie smakelijke gevarieerde gerechten met deze zoete en zachte knol uit Amerika. Van soepjes tot pizza!
Ravioli met een vulling van zoete aardappel
Print receptIngrediënten voor dit recept
- 400 gram (pasta) bloem
- 4 eieren
- 2 eetlepels olijfolie
- zout
- 1 kilo zoete aardappel
- 100 gram bacon
- 1 eetlepel maple syrup
- 2 eetlepels palmsuiker
- 1 theelepel nootmuskaat
- 60 gram (geklaarde) boter
- 1 eetlepel balsamico azijn
- 2 eetlepels maple syrup
- 60 gram pecannoten
Bereidingswijze van dit recept
Ravioli met een vulling van zoete aardappel maak je zo:
Maak van de bovenste vier ingrediënten een pastadeeg met het recept elders op de website.
Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed een bakblik met aluminiumfolie en leg hier op de plakken bacon. Bestrijk de bacon met de maple syrup en bak voor ongeveer 10 minuten in de voorverwarmde oven. Houd de bacon goed in de gaten want het moment van knapperig tot verbrand zit dicht bij elkaar. Neem de bacon uit de oven en laat afkoelen op een stukje keukenpapier.
Schil de zoete aardappel en snijd hem in blokjes. Doe in een pan met water en kook de zoete aardappel in ongeveer 15 minuten gaar. Giet af en doe de aardappel in een blender of keukenmachine. Doe hierbij de knapperig gebakken bacon, de palmsuiker, de maple syrup en de nootmuskaat en pureer tot een mooie gladde puree.
Schep de puree in een spuitzak en bereid de ravioli verder zoals hier beschreven.
Voor de saus laat je de boter smelten, neem van het vuur en laat het heel iets afkoelen. Schenk hierbij de balsamicoazijn en de maple syrup en roer het geheel goed door elkaar. Schep de pecannoten erdoor heen en schep de saus over je ravioli. Serveer de ravioli met een vulling van zoete aardappel eventueel met wat rucola.
Tafel lekker !!