Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Spaghetti met Mediterrane groenten in tomatensaus

Maak je spaghetti écht lekkerder door de groenten eerst te roosteren. Probeer maar eens met deze Spaghetti met Mediterrane groenten in tomatensaus.

0 497

Spaghetti met Mediterrane groenten in tomatensaus – Met geroosterde groenten maak je een gerecht als deze zoveel lekkerder dan wanneer je het zou bereiden in een braadpan. De smaken blijven beter behouden en je krijgt er een heerlijk rooster-smaakje van. Bovendien kun je de groenten zo de oven inschuiven, en heb je je handen verder vrij voor de saus en de pasta.

De oregano in de tuin is door het warme najaarsweer nog geen vergane glorie en daar kan ik nog volop van plukken. Maar gebruik gerust de gedroogde versie. Beiden moet je vanaf het begin laten mee stoven, omdat het gaandeweg het stoofproces haar smaak afgeeft. Marjolein is het zusje van de oregano en kan als vervanger dienen. Voor beide soorten verse kruiden geldt, kneus de blaadjes vooraf voor een optimale smaakafgifte. Leuk weetje, en erg oneerbiedig gezegd, maar eigenlijk zijn de meeste verse kruiden ordinair onkruid.

Voor de geroosterde groenten gebruik ik gedroogde oregano, omdat verse kruiden makkelijk verbranden bij het roosteren in de oven.

Italianen serveren nóóit hun spaghetti los van de saus, deze wordt er altijd doorheen geschept. Doe wat jou het beste lijkt, zolang je geen Italiaanse gasten aan tafel hebt, de smaak zal er zeker niet minder om zijn.


Spaghetti met Mediterrane groenten in tomatensaus

Pastagerecht voor vier personen:

Voor de geroosterde groenten in tomatensaus:

Voor de tomatensaus:

  • 1 klein rood uitje
  • 1 teen geperste knoflook
  • 70 g tomatenpuree
  • 1/2 blik tomaten van Mutti
  • 1 dl zoete witte wijn
  • 2 el verse oregano (blaadjes)

Voor de pasta:

Erbij:

  • vers geraspte Parmezaanse- of Parrano kaas

Zo maak je Spaghetti met Mediterrane groenten in tomatensaus:

Bereiding geroosterde groenten:

Snijd de groenten in stukken, verdeel de groenten over de met bakpapier beklede bakplaat, behalve de tomaatjes. Besprenkel het geheel met de olijfolie, bestrooi met zout & peper en de oregano, en rooster in een oven van 200 graden gedurende 30 minuten. Na 20 minuten voeg je er de tomaatjes bij en roostert deze de laatste tien minuten mee.

Bereiding tomatensaus:

Snipper de ui en pers de knoflook uit. Fruit de gesnipperde ui en de knoflook zachtjes in de olijfolie op laag vuur. Doe er na tien minuten de tomatenpuree bij, de zoete witte wijn, en twee blikjes (van tomatenpuree) warm water, het halve blik Mutti, de verse oregano, en laat tien minuten op laag vuur zachtjes koken zonder deksel. Voeg er de geroosterde groenten bij na roostertijd, en roer door elkaar.

Kook intussen de spaghetti volgens gebruiksaanwijzing.

Serveren:

Giet kokend water in vier diepe borden om voor te warmen (de oven is daarvoor te heet). Giet het water eruit en droog af. Verdeel er de afgegoten spaghetti over de borden samen met de geroosterde groenten in tomatensaus.

Serveer de spaghetti met Mediterrane groenten in tomatensaus en zet er een schaaltje geraspte Parmezaanse- of Parrano kaas bij op tafel.

Tafel lekker!

Printen

Deze recepten en tips zijn mogelijk ook interessant

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website maakt gebruik van functionele en commerciële cookies. Zonder deze cookies is deze website niet mogelijk en ze helpen u aan een betere gebruikerservaring. Oké Lees meer