Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Quiche van gorgonzola, peer en courgette

De nieuwe perenoogst ligt weer in de winkels. Organiseer een nazomer picknick met deze quiche van gorgonzola, peer en courgette.

0 2.721

Quiche van gorgonzola, peer en courgette – Picknicken of gewoon lekker makkelijk eten aan de tuintafel is in de zomermaanden één van onze favoriete bezigheden. Genieten van de natuur en van elkaar en even de tijd nemen om de zomer te beleven. We kiezen dan massaal voor hele lichte gerechten. Deze quiche is minder licht, maar door de toevoeging van peren wel heerlijk fris en ideaal om mee te nemen in een picknickmand of om van te voren te bereiden voor een diner in de achtertuin.

Nazomeren lukt dan ook prima met de nieuwe oogst peren die in september en oktober weer beschikbaar zijn. Zowel de Conference als de Doyenne du Comice lenen zich prima in combinatie met de blauwe kaas voor deze frisse zomerquiche.

Uiteraard kun je naar hartenlust variëren met de ingrediënten. Begin altijd met een bodem van bladerdeeg, zanddeeg, kruimeldeeg of filodeeg. Vervolgens maak je een vulling van eieren en naar keuze vlees, vis, groenten of kaas. Vandaag gaan we aan de slag met gorgonzola, peer en courgette waarmee we dus ook een vegetarische variant op tafel zetten.


Quiche van gorgonzola, peer en courgette

Quiche voor 4 tot 6 personen

Verwarm de oven op een 170° a 175 graden. Rol het bladerdeeg uit en bekleed hiermee een met bakpapier beklede bakvorm van ca. 26 cm. Druk goed aan en prik er met een vork gaatjes in. Heb je bladerdeeg over? Maak je quiche extra mooi met onderstaande tip.
Snijd de courgette in slierten en stoof licht (maximaal 2 minuten) in wat boter. Breng op smaak met peper en zout. Schil de peren, verwijder de klokhuizen en snijd in grove stukken. Klop de eieren luchtig met de yoghurt en de stukjes gorgonzola.

Meng de beetgare courgette met de peer en de peterselie. Smeer de randen van de taart lichtjes in met geklutst ei en giet het mengsel in de taart. Verdeel de feta erover. Bak de quiche in het midden van de voorverwarmde oven gaar. De quiche is gaar als de bovenkant mooi kleurt. Controleer na 20 minuten door een naald in de taart te steken. Als deze er droog uitkomt is de quiche gaar.

Serveer met een zomerse salade.

Tip: Een Quiche vorm leent zich prima voor een extra versiering in het deeg. Bekijk dit op onderstaand filmpje voor een aantal mogelijkheden.

Printen

Deze recepten en tips zijn mogelijk ook interessant

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website maakt gebruik van functionele en commerciële cookies. Zonder deze cookies is deze website niet mogelijk en ze helpen u aan een betere gebruikerservaring. Oké Lees meer