• Team
  • Adverteren
  • Abonneren
  • Contact
  • Privacy
woensdag, september 27, 2023
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Abonneren
  • Team
  • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Abonneren
  • Team
  • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Hoofdgerecht Vleesgerechten

Beefburgers; jouw creatie is het lekkerst

door Connie Derks
in Vleesgerechten
0
0
beefburgers - recept - barbecue

Beefburgers; jouw creatie is het lekkerst – Er gaat niets boven een lekkere zelfgemaakte burger! Het lekkerste is als ze dan op de BBQ samen met wat groenten gebakken worden. Zorg ervoor dat je stevige broodjes hebt en geen kleffe dingen want dat kan de hele hamburger verknoeien. Een paar sneden ambachtelijk brood is ook een optie. Maak er nog een lekkere saus bij en het feest is compleet.

Vier je verjaardag met beefburgers

Ken je dat ook dat je gasten na een verjaardagsfeestje nog even blijven hangen met het doel om mee te eten? De beefburgers zijn de ideale oplossing. Je kunt ze van tevoren maken en je hebt er zelf weinig omkijken naar. Zet een grote tafel naast de barbecue met broodjes, saus, groenten, salade, borden en bestek. Plaats er een grote schaal zelfgemaakte beefburgers op en je bent klaar voor een megaparty. Volgend jaar blijven je gasten trouwens weer eten, dat garanderen we.

Verschillende burgers

Beefburgers (zie onderstaand recept) zijn van rundergehakt. Rundvlees dus!

Hamburgers zijn van gemengd gehakt.

Wil je meer weten over de verschillende soorten gehakt? Lees dan eens dit artikel. Daarnaast kun je ook lamsburgers of kipburgers maken. Deze zijn uiteraard van lamsgehakt en kipgehakt. Maar daarmee houdt het echt niet op. Denk eens aan een cheeseburger of een visburger. Een visliefhebber zal het echt waarderen als je ook een aantal visburgers serveert. En voor de vegetariërs kun je de vegetarische burger of de broccoliburger serveren. Is het allemaal een te grote hap? Ga dan eens voor de sliders of noem ze miniburgers. Zo is er voor iedereen wat wils en kun jij naar hartenlust variëren.

Handige tips

Het fijnste is als je de burgers een paar uur vooraf mengt en op laat stijven in de koelkast. Zo zijn ze makkelijker te bakken en de smaken kunnen dan beter intrekken. Maak je er teveel? Verpak ze dan per stuk in huishoudfolie. Verpak ze dan in zakjes en zet erop welke burgers het zijn en vries ze in. Zo hoef je niet iedere keer weer gehakt te mengen als je burgers serveert. Een paar hongerige pubers in huis maken vaak dankbaar gebruik van zo’n voorraadje. Ze zijn tenslotte zo ontdooid en gebakken.

Gegrilde groenten

Op een hamburger van de BBQ horen ook groenten van de BBQ. Denk hierbij aan uien, courgette aubergine, tomaat of paprika. Snij de groenten in grove stukken zodat ze niet te makkelijk door het rooster kunnen vallen. Besmeer de groente vooraf met een kruidenolie, dat komt niet alleen de smaak ten goede, maar zorgt er ook voor dat ze niet aan het rooster blijven plakken. Het handigste is als je eerst alle groenten roostert en in aluminium schaaltjes doet. Zet die aan de zijkant op de BBQ als je de burgers bakt. Zo blijven ze warm.

rundvlees op de barbecue

Rundvlees op de barbecue; de lekkerste recepten

Doe eens gek en leg een goed en stoer stuk rundvlees op de barbecue. Met deze recepten helpen we je op weg naar de ultieme BBQ-beleving.

Rundvlees

Rundvlees; soorten + heel veel heerlijke recepten

Hier vind je alles over rundvlees. Soorten rundvlees als biefstuk, picanha, ossenhaas en rosbief worden hier uitgelegd, inclusief recepten.

Beefburgers; jouw creatie is het lekkerst

Porties: 8 burgers
Bereidingstijd: 30 minuten
Niveau: makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 1 kg (mager) rundergehakt
  • 3 uien
  • ½ theelepel komijnpoeder
  • ½ theelepel gedroogde tijm
  • 1 tl gedroogde lavas of peterselie
  • 2 theelepels gerookt paprikapoeder
  • 3 eetlepels mayonaise
  • 1 eetlepel tomatenketchup
  • 1 augurk
  • 2 theelepels cajun kruiden
  • 8 stevige broodjes
  • 8 blaadjes sla
  • 2 rode paprika’s
  • 1 eetlepel olie
  • 8 kleine plakjes kaas naar keuze

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je de lekkerste beefburgers:

Maak eerst de beefburgers van het gehakt 1 ui komijn, tijm peterselie en het gerookt paprikapoeder. Snij of rasp de ui ragfijn. Meng alles kort door elkaar en vorm hiervan 8 mooie burgers. Zorg ervoor dat de burgers niet te dik zijn anders duurt het te lang voordat ze gaar zijn.

Maak dan de saus van de mayonaise, ketchup, augurk, een klein stukje van een ui en de cajunkruiden. Snij de augurk en de ui ragfijn en meng alles door elkaar. Zet koud weg tot gebruik.

De burgers:

Snij de paprika in vieren en verwijder de zaden en de zaadlijsten. Besmeer ze met olie laat ze op de grill aan de buitenkant zwart blakeren. Doe ze wanneer ze zwart zijn in een bakje en dek dit af. Laat afkoelen. Haal het zwarte vel eraf en doe ze in een aluminium schaaltje en zet dit op de rand van je gril zodat ze weer warm worden. Snij de ui in dikke ringen en bak die op de grill bijna gaar. Pas op dat de ringen niet uit elkaar vallen. Doe ze bij de paprika in het schaaltje. Snij de broodjes open en rooster ze kort, leg ze klaar op een schaal. Bak de burgers op de grill gaar, draai ze pas om als de burger mooi bruin is bak ze dan aan de andere kant nog mooi bruin en gaar. Leg er een plakje kaas op en laat dit smelten. Beleg de broodjes met sla terwijl de burgers bakken. Leg de burgers op de broodjes en leg op iedere burger een stuk paprika en wat van de uien. Schep er een beetje saus op en doe de bovenkant op het broodje.

Tafel lekker !!

DeelPin7Tweet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

scharrelkip in sinaasappel marinade
Vleesgerechten

Scharrelkip in sinaasappel marinade

Gehaktbrood met verse kruiden
Vleesgerechten

Gehaktbrood met verse kruiden

Bloedworst met appel
Lunch

Bloedworst met appel op brood

limburgs zoervleisj
Stoofschotel

Limburgs zoervleisj of zuurvlees; Streekgerecht uit Limburg

kipgehaktballetjes met een dipsaus
Recepten

Een portie kipgehaktballetjes met een dipsaus

Spaanse stoofpot
Stoofschotel

Spaanse stoofpot met sucadelappen

Riblappen in tomatensaus uit de snelkookpan
Vleesgerechten

Riblappen in tomatensaus uit de snelkookpan

Zelf heerlijke kipburgers maken van kipgehakt
Vleesgerechten

Kipburgers maken; dat doe je zelf van lekker vers kipgehakt

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Uitgelicht

karnemelk
Specials

Karnemelk; ook dat is een musthave in je koelkast

Karnemelk: een zuivelproduct waar je veel meer mee kan dan alleen maar drinken, gebruik het ook eens om mee te koken en te bakken.

Check het recept of lees de info
Krieltjes

Krieltjes; veelzijdige, kleine aardappeltjes

Sucadelappen

Sucadelappen; minder vet dan riblappen

Oesterzwammen

Oesterzwammen; pak eens een duurzame paddenstoel!

Recept in de picture

scharrelkip in sinaasappel marinade
Vleesgerechten

Scharrelkip in sinaasappel marinade

Een hele kip op tafel? Maak eens deze scharrelkip in sinaasappel marinade. Heerlijk bruin gebakken met zo'n krokant velletje. Hmmm

Check het recept of lees de info
Mosselen met room en limoncello

Mosselen met room en limoncello; lekker!

walnoten roomboter koekjes

Walnoten roomboter koekjes; Haal het herfstgevoel uit de oven

Handige kooktips

zelf soezen maken
Bakken

Zelf soezen maken; de lekkerste soezen bak je zelf

Bijna niemand wil zelf soezen maken. Het lijkt veel werk en ze kunnen mislukken. Maar met dit recept en deze tips bak jij perfecte soezen.

Check het recept of lees de info
Een voorgerecht serveren

Een voorgerecht serveren; heel veel redenen om dat vaker te doen

Mosselen bewaren

Mosselen bewaren, Zo doe je dat het best

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Lekker koken en bakken met verse ingrediënten:

  • Aardappels
  • Groenten
  • Fruit
  • Vlees
  • Vis
  • Kaas
  • Zuivel
  • Eieren

Reacties van onze lezers

  • Connie Derks op Gebakken appel op brood
  • Elise de Haan op Currysoep met courgette
  • Margo Gielkens op Currysoep met courgette
  • Evie op Gezonde, zachte, lichtbruine bolletjes met lijnzaad
  • Redactie op Gebakken appel op brood
  • Lidy Schalekamp op Gebakken appel op brood
  • J de Clerck op Gebakken appel op brood
  • Elise de Haan op Zwitserse aardappelschotel; met gevulde tomaten en Emmentaler
  • Connie Derks op Zelf soezen maken; de lekkerste soezen bak je zelf
  • Hans op Zelf soezen maken; de lekkerste soezen bak je zelf

Abonneer op onze nieuwsbrief










  • Adverteren
  • Recepten
  • Verse ingrediënten
  • Kookschool
  • Wat eten we vandaag?

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Abonneren
  • Team
  • Contact
  • Log in
  • Schrijf in

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Welkom terug!

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen