Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Beefburgers; Jouw creatie is het lekkerst

Beefburgers van puur rundvlees. Het ideale recept als er mensen blijven eten na je verjaardagsfeest. Grill ze met verse groenten op de barbecue.

0 1.039

Beefburgers; Jouw creatie is het lekkerst – Er gaat niets boven een lekkere zelfgemaakte burger! Het lekkerste is als ze dan op de BBQ  samen met wat groentes gebakken worden.  Zorg er voor dat je stevige broodjes hebt en geen kleffe dingen want dat kan de hele hamburger verknoeien. Een paar sneden ambachtelijk brood is ook een optie. Maak er nog een lekkere saus bij en het feest is compleet.

Vier je verjaardag met beefburgers

Ken je dat ook dat je gasten na een verjaardagsfeestje nog even blijven hangen met het doel om mee te eten? De beefburgers zijn de ideale oplossing. Je kunt ze van tevoren bereiden en je hebt er zelf weinig omkijken naar. Zet een grote tafel naast je barbecue met broodjes, saus, groenten, salade, borden en bestek. Plaats er een grote schaal zelfgemaakte beefburgers op en je bent klaar voor een mega party.  Volgend jaar blijven je gasten trouwens weer eten, dat garanderen we.

Verschillende burgers

Beefburgers (zie onderstaand recept) zijn van rundergehakt, hamburgers zijn van gemengd gehakt. Wil je meer weten over de verschillende soorten gehakt? Lees dan eens dit artikel. Daarnaast kun je ook lamsburgers of kipburgers maken. Deze zijn uiteraard van lamsgehak en kipgehakt. Maar daarmee houdt het echt niet op. Denk eens aan een cheeseburger of een visburger. Een visliefhebber zal het echt waarderen als je ook een aantal visburgers serveert. En voor de vegetariërs kun je de vegetarische burger of de broccoliburger met camembert serveren. Is het allemaal een te grote hap? Ga dan eens voor de sliders of noem ze mini burgers. Zo is er voor iedereen wat wils en kun jij naar hartenlust variëren.

Handige tips

Het fijnste is als je de burgers een paar uur vooraf mengt en op laat stijven in de koelkast. Zo zijn ze makkelijker te bakken en de smaken kunnen dan beter intrekken. Maak je er teveel? Verpak ze dan per stuk in huishoudfolie. Verpak ze dan in zakjes en zet erop welke burgers het zijn en vries ze in. Zo hoef je niet iedere keer weer gehakt te mengen als je burgers serveert. Een paar hongerige pubers in huis maken vaak dankbaar gebruik van zo’n voorraadje. Ze zijn tenslotte zo ontdooid en gebakken.

Gegrilde groenten

Op een hamburger van de BBQ horen ook groentes van de BBQ. Denk hierbij aan uien, courgette aubergine, tomaat of paprika. Snij de groentes in grove stukken zodat ze niet te makkelijk door het rooster kunnen vallen. Besmeer de groente vooraf met een kruidenolie, dit komt niet alleen de smaak ten goede maar zorgt er ook voor dat ze niet aan het rooster blijven plakken. Het handigste is als je eerst alle groentes roostert en in aluminium schaaltjes doet. Zet deze aan de zijkant op de BBQ wanneer je de burgers bakt. Zo blijven ze warm.


Beefburgers; Jouw creatie is het lekkerst

Vleesgerecht voor 8 beefburgers

  • 1 kg (mager) rundergehakt
  • 1 ui
  • ½ theelepel komijnpoeder
  • ½ theelepel gedroogde tijm
  • 1 tl gedroogde lavas of peterselie
  • 2 theelepels gerookt paprikapoeder

Snij de ui ragfijn of rasp deze. Meng alles kort door elkaar en vorm hiervan 8 mooie burgers. Zorg ervoor dat de burgers niet te dik zijn anders duurt het te lang voordat ze gaar zijn.

De saus

Snij de augurk en de ui ragfijn en meng alles door elkaar. Zet koud weg tot gebruik.

De burgers

  • 8 stevige broodjes
  • 8 beefburgers
  • 8 blaadjes sla
  • 2 rode paprika’s
  • 1 eetlepel olie
  • 2 uien
  • 8 kleine plakjes kaas naar keuze
  • Saus

Snij de paprika in vieren en verwijder de zaden en de zaadlijsten. Besmeer ze met olie laat ze op de grill aan de buitenkant zwart blakeren. Doe ze wanneer ze zwart zijn in een bakje en dek dit af. Laat afkoelen. Haal het zwarte vel eraf en doe ze in een aluminium schaaltje en zet dit op de rand van je gril zodat ze weer warm worden. Snij de ui in dikke ringen en bak deze op de gril bijna gaar. Pas op dat de ringen niet uit elkaar vallen. Doe deze bij de paprika in het schaaltje. Snij de broodjes open en rooster ze kort, leg ze klaar op een schaal. Bak de burgers op de gril gaar, draai deze pas om als de burger mooi bruin is bak ze dan aan de andere kant nog mooi bruin en gaar. Leg er een plakje kaas op en laat dit smelten. Beleg de broodjes met sla terwijl de burgers bakken. Leg de burgers op de broodjes en leg op iedere burger een stuk paprika en wat van de uien. Schep er een beetje saus op en doe de bovenkant op het broodje.

Tafel lekker

Printen

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More