• Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Adverteren
  • Privacy
maandag, maart 1, 2021
Plugin Install : Cart Icon need WooCommerce plugin to be installed.
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Vers & Lokaal
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Adverteren
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Vers & Lokaal
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Adverteren
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Hoofdgerecht Vleesgerechten

Kapsalon: Dé snackbar klassieker zelf maken

door Arianne Parent
in Vleesgerechten
0
0
Kapsalon

Kapsalon: Dé snackbar klassieker zelf maken – Er zijn tegenwoordig zo ontzettend veel varianten van de Kapsalon, maar het is allemaal begonnen in Rotterdam. Een kapper die daar al zijn favoriete ingrediënten samenstelde tot de Kapsalon. Dit was zo’n succes bij ook andere klanten, dat het al gauw een succes was. Menig snackbar en kebabzaak heeft hem op zijn menulijstje staan. En er is zelfs elk jaar in Rotterdam een prijsuitreiking voor de beste kapsalon van Rotterdam. Maar waarom naar Rotterdam of de snackbar als je hem ook gewoon thuis kunt maken met verse friet!

Vers en homemade

De ingrediënten zijn erg gemakkelijk. De basis is friet en die word bedekt met shoarma. Daarna volgt een lekkere plak kaas. Dit geheel word gegrild tot de kaas gesmolten is. Daar bovenop komt een salade van verse groenten als ijsbergsla, ui, tomaat, paprika en komkommer. De saus bestaat vaak uit mayonaise of knoflooksaus met een pittige saus daaroverheen zoals sambal.

Het voordeel van een kapsalon zelf maken is dat je kunt samenstellen naar eigen smaak.

Verse ingrediënten
Kapsalon friet
Shoarma
Kapsalon kaas

Kapsalon: Dé snackbar klassieker zelf maken

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 40 minuten
Niveau: Makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 400 gram shoarmavlees
  • 500 gram frietaardappels
  • 1 tomaat
  • 1 ui
  • 1 stukje komkommer
  • ijsbergsla of Romeinse sla
  • 1 stukje zoete paprika
  • een paar zwarte olijven
  • 2 grote eetlepels (zelfgemaakte) mayonaise
  • 2 eetlepels yoghurt
  • 2 tl harissa
  • Cayennepeper
  • olijfolie en bakboter

Bereidingswijze van dit recept

Een kapsalon zelf maken gaat zo:

Maak de friet zoals in dit artikel beschreven is. Je kunt ook kiezen voor ovenfriet. Kruid het vlees met cayennepeper en shoarmakruiden. Bak dit rustig aan in bakboter met een beetje olijfolie. Voor de saus meng je de yoghurt, mayonaise, een geperst teentje knoflook en de harissa met elkaar. Je kan altijd meer of minder harissa toevoegen naar eigen smaak. Zet dit nog even opzij.

Snij de komkommer in fijne blokjes (brunoise), de puntpaprika in fijne ringen en de sla in grove stukjes. Snij de tomaat ook in kleine blokjes en de ui in fijne ringen. Zet dit opzij om zo meteen je kapsalon op te bouwen.

Voor de opbouw moet je eerst de oven voorverwarmen op 185 °C. Leg de aluminiumbakjes voor je en doe als eerst de laag goudbruin gebakken friet erin. Hierop komt een laagje shoarmavlees en daarop een plakje kaas. Zet dit in oven vlak onder de grill, ongeveer 5 minuten tot de kaas gesmolten is.

Haal de bakjes uit de oven en werk ze af met de sla, tomaat, ui, komkommer en olijven. Doe de pikante mayonaise over de kapsalon en Geniet!

Tafel lekker !!

Tags: Aardappelen patat
DeelPin29Tweet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

Fish & Chips
Visgerechten

Fish & Chips, een echte Britse klassieker

ovenfriet
Bijgerecht

Ovenfriet van zelf geschilde aardappelen

Patatje met gehaktballetjes in Provençaalse saus
Hoofdgerecht

Patatje met….. Een gezondere versie voor de kinderen

verse huisgemaakte patat
Bijgerecht

Patat bakken; De beste frieten maak je zelf

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Uitgelicht

Pastinaaksoep
Specials

Pastinaaksoep; Drie heerlijke recepten

Drie heerlijke recepten voor zachte, fluwelige pastinaaksoep, een beetje zoetig van smaak, met een vleugje anijs. Combineren maar!

Lees verder
pastinaak

Pastinaak, inmiddels geen vergeten groente meer!

Roseval aardappeltjes uit de oven

Roseval aardappeltjes uit de oven met aïoli

Nieuwe recepten

Mango mousse
Nagerecht

Mango mousse

Zet de tropen op tafel met deze mango mousse. Een heerlijke fris en romig nagerecht met slagroom, of voor een...

Lees verder
Pastinaaksalade

Pastinaaksalade, iets anders met pastinaak!

Risotto met paddenstoelen en geitenkaas

Risotto met paddenstoelen en geitenkaas

Handige kooktips

mango snijden
Kookschool

Mango snijden doe je zo ( Drie manieren )

Je hebt een mango gekocht maar weet niet goed hoe je een mango moet snijden. Wij geven je 3 manieren...

Lees verder
Pastinaak Kopen

Pastinaak kopen, bewaren en bereiden

rijpe mango

Een rijpe mango? Zo check je dat!

Aanraders

  • Wat eten we vandaag? Tips voor 7 dagen vers, smaakvol en huisgemaakt eten.
  • Makkelijke ovenschotels boordevol verse ingrediënten
  • Stoofpotten om voor thuis te komen
  • Pastagerechten maar dan écht vers.
  • Verse ingrediënten: Aardappelen, Groenten, Fruit, Vlees, Vis, Kaas, Zuivel, Eieren.
  • Van dit seizoen: Stamppot recepten van klassiek tot lekker modern.
  • Handige kooktips, slimme keukentrucs en interessante wetenswaardigheden.
  • Wij zijn dol op lokale producten. Waarom zou je het van ver halen als we zulke mooie producten gewoon in eigen land hebben.

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Reacties van onze lezers

  • Redactie op Vlaaibodem; Zo maak je deze zelf ( met foto instructies )
  • Redactie op Zoete kiprolletjes, een hartig maar zoet hapje
  • friedymachielsen@gmail.com op Vlaaibodem; Zo maak je deze zelf ( met foto instructies )
  • Stans op Zoete kiprolletjes, een hartig maar zoet hapje
  • Redactie op Kip met cashewnoten uit de slowcooker
  • Anita op Kip met cashewnoten uit de slowcooker
  • Redactie op Biest, blijf vrienden met de boer – 10 variaties
  • M.L. Ambrosius op Biest, blijf vrienden met de boer – 10 variaties

Abonneer op onze nieuwsbrief








  • Recepten
  • Kookschool
  • Verse ingrediënten
  • Wat eten we vandaag?

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Vers & Lokaal
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Adverteren
  • Log in
  • Schrijf in

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved

Welkom terug!

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen