Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Kipfilet in honing-sinaasappelsaus met groente spaghetti

Van eenvoudige ingrediënten iets bijzonders maken. Dat is de kracht van zelf koken! Ontdek deze kipfilet in honing-sinaasappelsaus met groente spaghetti.

1 2.961

Kipfilet in honing-sinaasappelsaus met groente spaghetti – Sinaasappels ik ben er gek op. Op iedere fruitschaal horen naar mijn idee sinaasappels thuis. Meestal worden sinaasappels uitgeperst of zo in partjes gegeten, maar sinaasappels zijn nog op veel meer manieren te gebruiken. Rasp de schil voor in je cake, maak er een marinade mee of een lekkere sladressing. Waar citroen vaak te zuur kan zijn is sinaasappel een goede vervanger en ze zijn het hele jaar door verkrijgbaar. Sinaasappels kopen dus! Want met onderstaand gerecht wil ik je echt laten proeven hoe je het sap van deze vruchten ook gebruikt om een fantastisch gerechtje op tafel te zetten.

Kip en sinaasappel

De neutrale smaak van kipfilet is goed te combineren met vele smaken zo ook met de smaak van sinaasappel. De eendenborst met sinaasappel is een alom bekend gerecht dus waarom zouden we die heerlijke saus niet combineren met kipfilet.

Groentespaghetti

Heb jij ook een spiraalsnijder in de kast liggen die je eigenlijk te weinig gebruikt. Haal hem maar uit de kast om deze heerlijke groente spaghetti te maken. Door de groente met een spiraal snijder te snijden en te gebruiken in een pastagerecht eet je ongemerkt lekker veel groentes. Je zou er zelfs voor kunnen kiezen om de spaghetti van deeg te vervangen door nog meer courgette. Dan is dit gerecht zelfs geschikt voor een koolhydraat arm dieet. Wil je meer weten over de spiraalsnijder dan kun je dat hier vinden. Heb je geen spiraalsnijder dan kun je ook met een gewone dunschiller plakken snijden en hier weer reepjes van snijden. Is je dit allemaal te veel werk je mag de groente snijden zoals jij graag wil de smaak zal er niet minder om zijn.


Kipfilet in honing-sinaasappelsaus met groente spaghetti

Hoofdgerecht met vlees voor 4 personen

Snij de kipfilet in stukjes. Was de sinaasappels en rasp de schil van 2 stuks, doe dit samen met zout en peper bij de stukjes kipfilet. Pers de 3 sinaasappels uit. Doe 2 eetlepels van het sap samen met een eetlepel olijfolie bij de kipfilet en meng goed. Zet opzij om de smaken in te laten trekken.

Schil de uien en snij deze in halve ringen. Schil de wortel met een dunschiller en was de courgette. Maak hiervan met een spiraalsnijder spaghetti. Breng een royale pan water met een lepeltje zout aan de kook. Kook hierin de wortel kort totdat deze beetgaar maar nog wel stevig is. Haal de wortel met een schuimspaan uit de pan en doe de courgette 1 minuut in het kokende water, niet langer anders wordt hij te gaar. Gooi het water niet weg hierin koken we de spaghetti volgens de gebruiksaanwijzing.

Verhit een beetje olie in een wok en bak hierin in 2 gedeeltes de kipfilet. Haal de kipfilet uit de pan en bak hierin de ui even kort aan. Voeg indien nodig nog wat olijfolie toe. Schep de honing bij de uien en laat deze even kort karamelliseren. Neem een half kopje met water en los hierin een eetlepel maïzena op.  Voeg het sinaasappelsap bij de uien en laat doorkoken. Schud hier al roerende in gedeeltes het water met de maïzena bij tot de gewenste dikte ontstaat. Doe de kip in de saus en warm dit even door. Voeg er naar smaak wat ringetjes rode peper aan toe.

Verwarm in een wok of koekenpan een klein beetje olijfolie warm hierin de wortel, courgette en de spaghetti kort door tot alles gemengd en warm is. Serveer de groente-spaghetti op een bord met daarover de kipfilet in honing-sinaasappelsaus. Vind je het makkelijker om alles in een pan te doen doe dan de wortel, courgette en de spaghetti bij de kipfilet in de pan om te verwarmen.

Tafel lekker!

Printen

Deze recepten en tips zijn mogelijk ook interessant

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

1 reactie
  1. Marie zegt

    Gister had ik vrienden op bezoek en heb ik dit heerlijke kipgerecht gemaakt. Wat was dat lekker zeg! Ook viel het goed in de smaak bij de rest van het gezelschap. Met name de combinatie van de biologische honing met sinaasappel is erg bijzonder. De volgende keer wil ik dit recept ook eens proberen met wat extra dille. Dit maakt het wat aromatischer.

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website maakt gebruik van functionele en commerciële cookies. Zonder deze cookies is deze website niet mogelijk en ze helpen u aan een betere gebruikerservaring. Oké Lees meer