• Team
  • Adverteren
  • Abonneren
  • Contact
  • Privacy
woensdag, februari 1, 2023
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Nagerecht

Oma’s appeltjespudding; Maar dan op jouw manier

door Connie Derks
in Nagerecht
0
4
Oma's appeltjespudding

Oma’s appeltjespudding; Maar dan op jouw manier – Je kent ze vast wel de emmertjes pudding met onderin stukjes appel. Hoe makkelijk is het om dit zelf te maken? En veeeeeel lekkerder!

Vaak kopen we voor het gemak een pak vla of pudding uit de supermarkt. Maar het is o zo simpel om een dessert te maken. Het is echt zo klaar, je weet wat je eet en het scheelt je ook nog eens in je portemonnee.

Ook een groot voordeel bij zelf maken is dat je het naar eigen smaak aan kan passen. Bijvoorbeeld door er meer of minder suiker aan toe te voegen, Wil je de vla lopend of liever een stevige pudding? Veel appels of liever wat meer pudding? Royaal kaneel of een licht accent, en ga zo maar door.

Bij de recepten van gekookte puddingen kun je makkelijk afwijken van het recept. Zeker wanneer je het in een kommetje doet. Maak van oma’s appeltjespudding dus vanaf nu jouw appeltjespudding.

Het is o zo simpel om dit zelf te maken. Het is echt zo klaar, je weet wat je eet en het scheelt je ook nog eens in je portemonnee.

toetjes met appel

10 keer de allerlekkerste toetjes met appel

Ontdek de meest verrassende toetjes met appel in de hoofdrol. Van super simpel tot echte klassiekers en frisse combinaties.

Een velletje op de pudding

De ene vind het een gruwel, de ander houdt ervan een velletje op de pudding. Als je er van houdt, is er niets aan de hand, je laat dan de pudding onafgedekt afkoelen.

Gruwel je er van? Dan zijn er 3 opties:

  1. Dek de pudding af met huishoudfolie.
  2. Smeer het bovenlaagje in met een beetje roomboter.
  3. Strooi er wat poedersuiker over.

Alle drie de opties doen in principe hetzelfde, ze zorgen ervoor dat er geen lucht bij de pudding komt tijdens het afkoelen. Het velletje is eigenlijk niets anders dan een dun laagje uitgedroogde pudding.

appel pudding
Oma’s appeltjespudding

Oma’s appeltjespudding

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 90 minuten
Niveau: Makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 1 liter melk
  • 80 gram suiker
  • 80 gram custard
  • 2 theelepels vanille suiker
  • 3 appels
  • handje rozijnen
  • 50 gram suiker
  • 50 gram water
  • theelepel kaneel

Bereidingswijze van dit recept

Oma’s appeltjespudding maak je zo:

Schil de appels en snij deze in grove blokjes. Doe het water en 50 gram suiker in een steelpannetje. Laat de suiker tot karamel verkleuren zonder te roeren. Voeg de appels toe, de karamel zal gaan klonteren, maar als de appels iets langer opstaan zal de karamel weer oplossen. Laat de appels even doorwarmen tot ze iets zacht worden. Voeg de kaneel en de rozijnen toe en roer goed door. Doe het appelmengsel in een ruime kom en laat afkoelen.
Spoel de pan om met water en doe er op ongeveer 100 ml na de melk in. Verwarm de melk. Roer de custard, suiker en vanillesuiker door elkaar in een kommetje. Voeg er het restje melk aan toe en roer goed door. Als de melk heet is, doe je een beetje hete melk bij het custardmengsel. Roer door en doe terug in de pan bij de rest van de melk. Kook even goed door. Giet de pudding over de appels in de kom en laat afkoelen. Serveer oma’s appeltjespudding koud.

Tafel lekker !!

Tags: FruitpuddingZuivelZuivel - Melk
DeelPin123Tweet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

nockerln
Nagerecht

Salzburger nockerln

Koffie-karamel pudding
Nagerecht

Koffie-karamel pudding met amandelkrokant; Verslavend lekker!

Sinaasappelsoufflé
Nagerecht

Sinaasappelsoufflé; een luchtig nagerecht uit de oven

Crème brûlée; Het basisrecept om lekker zelf aan de slag te gaan
Nagerecht

Crème brûlée; Het basisrecept om lekker zelf aan de slag te gaan

Meringue rol met pecannoten
Gebak

Meringue rol met pecannoten | Slechts 5 ingrediënten!

Desserts van schuimpjes
Nagerecht

Drie desserts van schuimpjes; gooi overtollige eiwitten niet weg!

Chipolatapudding
Nagerecht

Chipolatapudding; Een heerlijke klassieker uit de Nederlandse keuken

Bavarois van kwark met mandarijn
Nagerecht

Bavarois van kwark met mandarijn

Reacties 4

  1. Hennie says:
    3 maanden geleden

    Hier is hij super geslaagd, mag ik vaker maken was hier het commentaar. Ga ik zeker doen.
    Bij mij ging het suiker met water karamelliseren goed, met wat geduld natuurlijk.

    Beantwoorden
    • Connie Derks says:
      3 maanden geleden

      Goed om te horen Hennie, en soms is geduld inderdaad de enige oplossing.

      Beantwoorden
  2. Jan says:
    5 maanden geleden

    De suiker in het water karameliseert niet.
    In een andere pan nieuwe suiker gedaan, laten karemeliseren. Eerst de appels en kaneel en na een minuut water met de suiker toegevoegd. Smaak uiteindelijk prima en superzoet.

    Beantwoorden
    • Connie Derks says:
      5 maanden geleden

      Jammer Jan dat het niet lukte zoals beschreven en hij hierdoor erg zoet werd. Wanneer je de suiker en het water opzet en rustig en lang laat verwarmen wordt dit vanzelf karamel. Dit is de natte methode, wanneer jij de droge methode prettiger vind zoals je deze nu gebruikt hebt kun je deze ook gebruiken. Je hoeft dan niet ook nog extra het water en de suiker toe te voegen waardoor het nu vrij zoet is geworden.

      Beantwoorden

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

100% vers en 100% lekker van het seizoen

winter recepten

Winter recepten; Gezelligheid binnen met het seizoen op tafel

Heerlijke winter recepten. Huisgemaakt met verse ingrediënten. Je vindt er makkelijke en snelle recepten, maar ook heerlijke stoofpotten.

Check het recept of lees de info

Uitgelicht

tortilla van aardappel
Specials

Tortilla; een klassieker uit Spanje

Eieren, vastkokende aardappels, een paar uien en extra vierge olijfolie. Meer heb je niet nodig voor een lekkere tortilla.

Check het recept of lees de info
citrus

Citrus; heerlijke recepten met vitaminebommetjes

witlof recepten

Witlof anders serveren? Met deze recepten lukt dat!

appelcake special

Appelcake; deze varianten wil je proeven! Inclusief handige tips

Recept in de picture

Gegratineerde hutspot met Leidse kaas
Stamppot

Gegratineerde hutspot met Leidse kaas

Stamppot die je zo in de oven schuift als je thuiskomt? Gegratineerde hutspot met Leidse kaas kun je voorbereiden en opwarmen in de oven!

Check het recept of lees de info
eieren met mayonaise

Eieren met mayonaise (oeuf mayonaise)

Risotto alla Milanese

Risotto alla Milanese

Handige kooktips

mayonaise
Kookschool

Mayonaise maken (inclusief variatietips)

Jij kunt ook de lekkerste mayonaise zelf maken met deze tips. Maak de mayonaise zo zoet, zout, zuur of kruidig zoals jij lekker vindt.

Check het recept of lees de info
Pecorino

Pecorino; schapenkaas uit Italië

tomaten ontvellen

Tomaten ontvellen, zo doe je dat snel en makkelijk

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Lekker koken en bakken met verse ingrediënten:

  • Aardappels
  • Groenten
  • Fruit
  • Vlees
  • Vis
  • Kaas
  • Zuivel
  • Eieren

Reacties van onze lezers

  • Elise de Haan op Bruine bonensoep; (de echte!) van gedroogde bonen
  • Jos op Bruine bonensoep; (de echte!) van gedroogde bonen
  • Redactie op Platte kaastaart; onze Belgische kwarktaart
  • Leentje Put op Platte kaastaart; onze Belgische kwarktaart
  • Elise de Haan op Klapstuk; wat is dat en wat doe je er mee?
  • Fred Bouwmeester op Klapstuk; wat is dat en wat doe je er mee?
  • Connie Derks op Konijn in het zuur. Een echt Limburgs streekgerecht
  • Tans op Konijn in het zuur. Een echt Limburgs streekgerecht
  • Redactie op Paté maken, heerlijk om zelf te doen
  • Ger Dikhoff op Paté maken, heerlijk om zelf te doen

Abonneer op onze nieuwsbrief










  • Adverteren
  • Recepten
  • Verse ingrediënten
  • Kookschool
  • Wat eten we vandaag?

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
  • Log in
  • Schrijf in

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen