• Team
  • Adverteren
  • Abonneren
  • Contact
  • Privacy
zaterdag, juni 10, 2023
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Keukenpraatjes (forum)
  • Abonneren
  • Team
  • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Keukenpraatjes (forum)
  • Abonneren
  • Team
  • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Nagerecht

Oma’s appeltjespudding; Maar dan op jouw manier

door Connie Derks
in Nagerecht
0
4
Oma's appeltjespudding

Oma’s appeltjespudding; Maar dan op jouw manier – Je kent ze vast wel de emmertjes pudding met onderin stukjes appel. Hoe makkelijk is het om dit zelf te maken? En veeeeeel lekkerder!

Vaak kopen we voor het gemak een pak vla of pudding uit de supermarkt. Maar het is o zo simpel om een dessert te maken. Het is echt zo klaar, je weet wat je eet en het scheelt je ook nog eens in je portemonnee.

Ook een groot voordeel bij zelf maken is dat je het naar eigen smaak aan kan passen. Bijvoorbeeld door er meer of minder suiker aan toe te voegen, Wil je de vla lopend of liever een stevige pudding? Veel appels of liever wat meer pudding? Royaal kaneel of een licht accent, en ga zo maar door.

Bij de recepten van gekookte puddingen kun je makkelijk afwijken van het recept. Zeker wanneer je het in een kommetje doet. Maak van oma’s appeltjespudding dus vanaf nu jouw appeltjespudding.

Het is o zo simpel om dit zelf te maken. Het is echt zo klaar, je weet wat je eet en het scheelt je ook nog eens in je portemonnee.

toetjes met appel

10 keer de allerlekkerste toetjes met appel

Ontdek de meest verrassende toetjes met appel in de hoofdrol. Van super simpel tot echte klassiekers en frisse combinaties.

Een velletje op de pudding

De ene vind het een gruwel, de ander houdt ervan een velletje op de pudding. Als je er van houdt, is er niets aan de hand, je laat dan de pudding onafgedekt afkoelen.

Gruwel je er van? Dan zijn er 3 opties:

  1. Dek de pudding af met huishoudfolie.
  2. Smeer het bovenlaagje in met een beetje roomboter.
  3. Strooi er wat poedersuiker over.

Alle drie de opties doen in principe hetzelfde, ze zorgen ervoor dat er geen lucht bij de pudding komt tijdens het afkoelen. Het velletje is eigenlijk niets anders dan een dun laagje uitgedroogde pudding.

appel pudding
Oma’s appeltjespudding

Oma’s appeltjespudding

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 90 minuten
Niveau: Makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 1 liter melk
  • 80 gram suiker
  • 80 gram custard
  • 2 theelepels vanille suiker
  • 3 appels
  • handje rozijnen
  • 50 gram suiker
  • 50 gram water
  • theelepel kaneel

Bereidingswijze van dit recept

Oma’s appeltjespudding maak je zo:

Schil de appels en snij deze in grove blokjes. Doe het water en 50 gram suiker in een steelpannetje. Laat de suiker tot karamel verkleuren zonder te roeren. Voeg de appels toe, de karamel zal gaan klonteren, maar als de appels iets langer opstaan zal de karamel weer oplossen. Laat de appels even doorwarmen tot ze iets zacht worden. Voeg de kaneel en de rozijnen toe en roer goed door. Doe het appelmengsel in een ruime kom en laat afkoelen.
Spoel de pan om met water en doe er op ongeveer 100 ml na de melk in. Verwarm de melk. Roer de custard, suiker en vanillesuiker door elkaar in een kommetje. Voeg er het restje melk aan toe en roer goed door. Als de melk heet is, doe je een beetje hete melk bij het custardmengsel. Roer door en doe terug in de pan bij de rest van de melk. Kook even goed door. Giet de pudding over de appels in de kom en laat afkoelen. Serveer oma’s appeltjespudding koud.

Tafel lekker !!

Tags: FruitpuddingZuivelZuivel - Melk
DeelPin139Tweet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

panna cotta met rabarber
Nagerecht

Panna cotta met rabarber en aardbeien

Vanillepudding of vanillevla
Nagerecht

Vanillepudding en vanillevla; ouderwets lekker en zelfgemaakt

Tarte tatin met ananas
Nagerecht

Tarte tatin met ananas

Gekarameliseerde ananas met ijs
Nagerecht

Gekarameliseerde ananas met ijs

nockerln
Nagerecht

Salzburger nockerln

Koffie-karamel pudding
Nagerecht

Koffie-karamel pudding met amandelkrokant; Verslavend lekker!

Sinaasappelsoufflé
Nagerecht

Sinaasappelsoufflé; een luchtig nagerecht uit de oven

Crème brûlée; Het basisrecept om lekker zelf aan de slag te gaan
Nagerecht

Crème brûlée; Het basisrecept om lekker zelf aan de slag te gaan

Reacties 4

  1. Hennie says:
    8 maanden geleden

    Hier is hij super geslaagd, mag ik vaker maken was hier het commentaar. Ga ik zeker doen.
    Bij mij ging het suiker met water karamelliseren goed, met wat geduld natuurlijk.

    Beantwoorden
    • Connie Derks says:
      8 maanden geleden

      Goed om te horen Hennie, en soms is geduld inderdaad de enige oplossing.

      Beantwoorden
  2. Jan says:
    9 maanden geleden

    De suiker in het water karameliseert niet.
    In een andere pan nieuwe suiker gedaan, laten karemeliseren. Eerst de appels en kaneel en na een minuut water met de suiker toegevoegd. Smaak uiteindelijk prima en superzoet.

    Beantwoorden
    • Connie Derks says:
      9 maanden geleden

      Jammer Jan dat het niet lukte zoals beschreven en hij hierdoor erg zoet werd. Wanneer je de suiker en het water opzet en rustig en lang laat verwarmen wordt dit vanzelf karamel. Dit is de natte methode, wanneer jij de droge methode prettiger vind zoals je deze nu gebruikt hebt kun je deze ook gebruiken. Je hoeft dan niet ook nog extra het water en de suiker toe te voegen waardoor het nu vrij zoet is geworden.

      Beantwoorden

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

twee − twee =

100% vers en 100% lekker van het seizoen

lente recepten

Lente recepten; Nieuwe inspiratie voor het voorjaar

Proef het voorjaar met deze heerlijke lente recepten. Kleurrijk, vers, gezond en vooral met heel veel smaak. Doe je lekker mee?

Check het recept of lees de info
Keukenpraatjes

Keukenpraatjes

Praat mee over…

  • Hollandse nieuwe haring komt een beetje later dit jaar
  • Waarom liggen er appels uit Zuid-Afrika in de Nederlandse supermarkt?
  • Bloemkool 54% duurder volgens de consumentenbond.
  • Wat wil jij graag kopen bij een boerderijwinkel? Broccoli?
  • Nu al kersen? Hoe kan dat?

Uitgelicht

Kip op de barbecue
Specials

Kip op de barbecue; recepten die je niet wilt missen

Kip op de barbecue grillen, er zijn ontelbare manieren om dat te doen. Een kip op een bierblik, kipsaté, of kippenpoten, het kan allemaal!

Check het recept of lees de info
Varkensvlees op de barbecue

Varkensvlees op de barbecue; met deze recepten maak je vrienden

exotisch fruit

Exotisch fruit; lekker vers fruit uit de Tropen

rundvlees op de barbecue

Rundvlees op de barbecue; de lekkerste recepten

Recept in de picture

steak sandwich bavette
Ontbijt en lunch

Steak sandwich met rundvlees

Lunchen van de barbecue. Ja, echt! Met het recept voor deze steak sandwich met rundvlees heb je een lunch die je voorlopig niet vergeet.

Check het recept of lees de info
lauwwarm slasoepje met Hollandse garnalen

Lauwwarm slasoepje met Hollandse garnalen

Andijviesalade met rauwkost en gerookte kip

Andijviesalade met rauwkost en gerookte kip

Handige kooktips

Cheddar
Kookschool

Cheddar; maar dan de echte

Cheddar is een populaire en veelzijdige kaas. En dan bedoelen we niet de 'plastic' plakjes in de supermarkt. Wat weet jij van cheddar?

Check het recept of lees de info
Vers fruit bewaren

Vers fruit bewaren; dit moet je weten!

Rijst koken

Rijst koken; onze tips voor perfecte rijst

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Lekker koken en bakken met verse ingrediënten:

  • Aardappels
  • Groenten
  • Fruit
  • Vlees
  • Vis
  • Kaas
  • Zuivel
  • Eieren

Reacties van onze lezers

  • Petra H op Linzenvlaai; Een klassieke Limburgse vlaai
  • Redactie op Uiensaus voor bij vlees of vis
  • J.F. Feunekes op Uiensaus voor bij vlees of vis
  • Redactie op Wijnen bij stoofschotels; Welke wijn gebruik je in en bij je stoofschotel?
  • Nanette op Wijnen bij stoofschotels; Welke wijn gebruik je in en bij je stoofschotel?
  • Redactie op Boter klaren of geklaarde boter maken ( met foto instructie )
  • pieter op Boter klaren of geklaarde boter maken ( met foto instructie )
  • Laura op Vla zelf maken: Vanillevla, Chocoladevla, Frambozenvla
  • Redactie op Vla zelf maken: Vanillevla, Chocoladevla, Frambozenvla
  • Laura op Vla zelf maken: Vanillevla, Chocoladevla, Frambozenvla

Abonneer op onze nieuwsbrief










  • Adverteren
  • Recepten
  • Verse ingrediënten
  • Kookschool
  • Wat eten we vandaag?

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Keukenpraatjes (forum)
  • Abonneren
  • Team
  • Contact
  • Log in
  • Schrijf in

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Welkom terug!

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen