Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Oma’s appeltjespudding; Maar dan op jouw manier

In de winkel noemen ze het vla met appeltaart. Bij ons heet het nog altijd Oma’s appeltjespudding. Die kun je echt net zo lekker maken als je zelf wil.

0 2.642

Oma’s appeltjespudding; Maar dan op jouw manier – Je kent ze vast wel de emmertjes pudding met onderin stukjes appel. Hoe makkelijk is het om dit zelf te maken? En veeeeeel lekkerder!

Vaak kopen we voor het gemak een pak vla of pudding uit de supermarkt. Maar het is o zo simpel om dit zelf te maken. Het is echt zo klaar, je weet wat je eet en het scheelt je ook nog eens in je portemonnee. Ook een groot voordeel bij zelf maken is dat je het naar eigen smaak aan kan passen. Bijvoorbeeld door er meer of minder suiker aan toe te voegen, Wil je de vla lopend of liever een stevige pudding? Veel appels of liever wat meer pudding? Royaal kaneel of een licht accent, en ga zo maar door. Bij de recepten van gekookte puddingen kun je makkelijk afwijken van het recept. Zeker wanneer je het in een kommetje doet. Maak van Oma’s appeltjespudding dus vanaf nu jouw appeltjespudding.

Een velletje op de pudding

De ene vind het een gruwel de ander houdt ervan een velletje op de pudding. Wanneer je er van houd is er niks aan de hand, je laat dan je pudding onafgedekt afkoelen.

Gruwel je er van dan zijn er 3 opties

 1. dek de pudding af met huishoudfolie
 2. smeer het bovenlaagje in met een beetje roomboter
 3. strooi er wat poedersuiker over

Alle 3 de opties doen in principe hetzelfde, ze zorgen ervoor dat er geen lucht bij de pudding komt tijdens het afkoelen. Het velletje is eigenlijk niks anders dan een dun laagje uitgedroogde pudding.

Oma's appeltjespudding
Oma’s appeltjespudding

Oma’s appeltjespudding

Nagerecht voor 4 personen

 • 1 liter melk
 • 80 gram suiker
 • 80 gram custard
 • 2 theelepels vanille suiker
 • 3 appels
 • handje rozijnen
 • 50 gram suiker
 • 50 gram water
 • theelepel kaneel

Schil de appels en snij deze in grove blokjes. Doe het water en 50 gram suiker in een steelpannetje. Laat de suiker tot karamel verkleuren zonder te roeren. Voeg de appels toe, de karamel zal gaan klonteren maar als de appels iets langer opstaan zal de karamel weer oplossen. Laat de appels even doorwarmen tot ze iets zacht worden. Voeg de kaneel en de rozijnen toe en roer goed door. Doe het appelmengsel in een ruime kom en laat afkoelen.
Spoel de pan om met water en doe er op ongeveer 100 ml na de melk in. Verwarm de melk. Roer de custard, suiker en vanillesuiker door elkaar in een kommetje. Voeg er het restje melk aan toe en roer goed door. Wanneer de melk heet is doe je een beetje hete melk bij het custardmengsel. Roer door en doe terug in de pan bij de rest van de melk. Kook even goed door. Giet de pudding over de appels in de kom. Laat afkoelen. Serveer Oma’s appeltjespudding koud.

Tafel lekker!

Printen

Deze recepten en tips zijn mogelijk ook interessant

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website maakt gebruik van functionele en commerciële cookies. Zonder deze cookies is deze website niet mogelijk en ze helpen u aan een betere gebruikerservaring. Oké Lees meer