• Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Privacy
donderdag, augustus 18, 2022
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Ontbijt en lunch

Havermout pancakes

door Anna
in Ontbijt en lunch
0
0
Havermout pancakes

Havermout pancakes – Pannenkoeken kent iedereen wel, maar wat is het verschil tussen een pannenkoek en een pancake? Pancakes komen oorspronkelijk uit Amerika en zijn kleiner en dikker dan gewone pannenkoeken. Ook zijn pancakes luchtiger door het gebruik van eieren, bakpoeder en karnemelk in het recept.

Voedzaam door de havermout

Deze havermout pancakes zijn behalve kleiner, dikker en luchtiger ook een stuk gezonder. Doordat het beslag grotendeels bestaat uit havermout in plaats van gewone bloem of meel, zijn de pancakes een stuk voedzamer en gezonder dan de gewone pancakes. Een extra goede reden om deze gezonde pancakes te maken.

Combineer met vers fruit

Wat je vervolgens op of bij de havermout pancakes eet bepaald of ze ook echt gezond blijven. Je kunt de pancakes als ontbijt eten met stroop, honing of suiker. Dit is uiteraard een iets minder gezonde optie. Je kunt deze pancakes ook eten met zelfgemaakte hangop en vers seizoensfruit. Een heerlijk én uitgebreid gezond ontbijt. Je kunt deze havermout pancakes ook goed als dessert serveren. Zorg dan wel dat je ze een stuk kleiner maakt en dat je van alles iets minder serveert.

Havermout pancakes kun je gerust een dag van tevoren maken en in de koelkast bewaren. Al zijn ze warm natuurlijk het allerlekkerst!

Havermout pancakes

Porties: ca. 10 stuks
Bereidingstijd: 20 minuten
Niveau: Makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 200 gram havermout
  • 50 gram bloem
  • 6 eieren
  • 300 ml karnemelk
  • 1 eetlepel bakpoeder
  • snufje zout
  • zonnebloemolie

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je havermout pancakes:

Maal de havermout in de blender of keukenmachine tot havermeel. Splits de eieren en vang het eiwit en het eigeel op in aparte kommen. Voeg de karnemelk toe aan het eigeel en klop met de mixer kort door elkaar. Voeg vervolgens beetje bij beetje het gemalen havermeel, de bloem en het bakpoeder toe. Voeg daarna het zout toe en mix alles goed door elkaar.

Klop in de andere kom de eiwitten tot ze glanzend en stijf zijn. Spatel voorzichtig de eiwitten door het beslag voor havermout pancakes.

Zet een koekenpan met een scheutje zonnebloemolie op middelhoog vuur. Wacht tot de olie heet is en schep met een grote lepel 3 hoopjes in de pan. Wacht tot de onderkant van de pancakes mooi bruin is en draai ze dan met een spatel om. Als beide kanten mooi bruin kleuren zijn de havermout pancakes klaar.

Herhaal dit tot het beslag voor de op is.

Tafel lekker !!

Tags: EierenHavermoutPancake
DeelPin27Tweet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

Panini met brie en gebakken appel
Ontbijt en lunch

Panini met brie en gebakken appel

Broccoli soufflé
Ontbijt en lunch

Broccoli soufflé

Griekse kip gyros
Ontbijt en lunch

Griekse kip gyros met zelfgemaakt pita broodje

Sandwiches met een mousse van gerookte makreel recept
Ontbijt en lunch

Sandwiches met een mousse van gerookte makreel

Salade wraps
Ontbijt en lunch

Salade wraps met een royale Thaise vulling

Perzik abrikoos smoothie
Drankjes

Perzik abrikoos smoothie

blauwe bessen pannenkoekjes
Nagerecht

Blauwe bessen pannenkoekjes

Bramenjam.
Ontbijt en lunch

Bramenjam zelf maken

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

100% vers en 100% lekker van het seizoen

Zomer recepten

Zomer recepten; Genieten van de verse oogst

Proef het seizoen met deze heerlijke zomer recepten. Kleurrijk, vers, gezond en vooral met heel veel smaak. Kook je lekker mee?

Check het recept of lees de info

Uitgelicht

Eiercurry met paksoi
Curry

Eiercurry met paksoi

Een lekker en makkelijke recept voor eiercurry met paksoi. Met rijst erbij heb je een complete maaltijd voor doordeweeks of in het weekend.

Check het recept of lees de info
Garnalen

Garnalen; de lekkerste tips & recepten

aardbei milkshake

Milkshake zelf maken in vier varianten

Kip

Kip; laat je uitdagen met deze heerlijke recepten

Recept in de picture

Eenvoudige Griekse salade
Salade

Eenvoudige Griekse salade; De smaak van de zon

Deze veelzijdige Griekse salade zet de smaak van de zon op tafel. Een eenvoudige Griekse salade kan dan ook echt een topper op tafel zijn.

Check het recept of lees de info
Tartiflette

Tartiflette; Aardappelen en kaas uit de oven

ananas souffle

Ananas soufflé met verse ananas

Handige kooktips

Tête de Moine
Kookschool

Tête de Moine; monnikshoofd met krullen

Tête de Moine, kaas met krullen! Een bijzondere Zwitserse kaas, met een heerlijke smaak, die wordt geschaafd in prachtige krullen!

Check het recept of lees de info
Saus voor over de bloemkool

Saus voor over de bloemkool; Welke kies jij?

Tong bakken doe je zo

Tong bakken doe je zo

Lekker Tafelen Web Stories

Gesneden groenten
Gesneden groenten
Ze zijn er weer: Hangcultuur mosselen
Ze zijn er weer: Hangcultuur mosselen
Bekijk alle stories

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Reacties van onze lezers

  • Redactie op Patat bakken; De beste frieten maak je zelf
  • Cor Janssen op Patat bakken; De beste frieten maak je zelf
  • Redactie op Patat bakken; De beste frieten maak je zelf
  • Cor op Patat bakken; De beste frieten maak je zelf
  • Redactie op Tongrolletjes in kruidige kokossaus
  • Connie Derks op Limburgs zoervleisj of zuurvlees; Streekgerecht uit Limburg
  • Pieter Knap op Tongrolletjes in kruidige kokossaus
  • Redactie op Aardappel-bloemkoolgratin, eenvoudig en lekker

Abonneer op onze nieuwsbrief








  • Recepten
  • Verse ingrediënten
  • Kookschool
  • Wat eten we vandaag?

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
  • Log in
  • Schrijf in

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Gesneden groenten Ze zijn er weer: Hangcultuur mosselen