Hangop zelf maken – Wat is hangop? Hangop is een zuivelproduct gemaakt uit yoghurt en kun je heel makkelijk zelf thuis maken. Maar hoe maak je het dan? Hangop maak je door yoghurt in een schone en natte theedoek een nacht te laten uitlekken. Zo verdwijnt het vocht gedeeltelijk en blijft er een dikke kwarkachtige en fluweelzachte structuur over. De hangop. Dit is een typisch oud-Hollands nagerecht van zuivel wat je tegenwoordig steeds meer ziet terug komen.
Dessert of als ontbijt
Hangop wordt meestal gegeten als dessert, maar kan ook erg goed eten als ontbijt. Je kunt het zoeten door er honing, poedersuiker of jam door te doen. Om er een nog romiger en luchtiger toetje van te maken kun je er nog wat slagroom doorheen spatelen.
Wees creatief
De fluweelzachte hangop kun je op vele manieren serveren. Serveer hangop met vers fruit van het seizoen in combinatie met bijvoorbeeld een crumble, lange vingers of krokante nootjes. Zo maak je in de zomer een variant met aardbeien en in de herfst gebruik je appel of peer. Door het jaar heen kun je op deze manier heel veel verschillende varianten op tafel zetten.
Hangop zelf maken
Breng de hangop op smaak met poedersuiker, honing, jam of een rabarber compote. Of maak er een lekker dessert van met bijvoorbeeld rabarber compote en havermout crumble.
Yoghurt; vers, geliefd en super veelzijdig
Gewoon yoghurt. Dat is naast lekker ook heel veelzijdig. Van fris ontbijt tot heerlijke baksels, frisse salades en feestelijke desserts.
Ontbijt; de lekkerste ontbijtrecepten voor een goed ontbijt
Gebruik deze ontbijtrecepten en je zet een goed ontbijt op tafel. Vers en zelfgemaakt! Recepten met vers fruit, kaas, zuivel, eieren en meer.