Lunchsalade met gebakken ei, spek en oude kaas met een caesar dressing
Iedereen kent de uitsmijter. Toch? Lekker? Verras dan eens met deze lunchsalade met gebakken ei, spek en oude kaas. Inclusief heerlijke dressing!
Iedereen kent de uitsmijter. Toch? Lekker? Verras dan eens met deze lunchsalade met gebakken ei, spek en oude kaas. Inclusief heerlijke dressing!
Uit eten? Dat doe je thuis! Goedkoper, lekkerder en duurzamer. Met de gevulde roomboter croissant en wat goede ingrediënten kun jij dat ook.
Romige Crema Catalana met citrus en kaneel, afgemaakt met een krokant suikerlaagje. Makkelijk vooraf te maken, altijd een hit.
Deze romige eiersaus voor asperges maak je vers, met eidooier, roomboter en gekookt ei. Makkelijk én zó veel lekkerder.
De bekende klassieker tiramisu in vele variaties. Mascarpone, lange vingers en nog veel meer lekkers met steeds een ander resultaat.
Je soep of saus heerlijk romig en fluweelzacht maken? Voeg een liaison toe en upgrade je gerecht heel makkelijk naar restaurant kwaliteit.
Verras je gasten met krokant gefrituurd ei op de borrelplank. Een leuk alternatief voor bitterballen en andere frituursnacks.
Een volle en romige eiersalade gemaakt met roomkaas, met een klein beetje pit van ragfijn gesneden prei en knoflook.
Het grote broertje van het Schotse ei? Wie weet! Maar makkelijker te maken en zeker zo lekker, dat is het gehaktbrood met verstopte eieren!
Gevulde eieren maakte oma altijd. Het recept is door de tijd heen vele malen aangepast maar gevulde eieren zijn nog altijd razend populair.
Een erg leuke variatie op de tiramisu is de advokaat tiramisu. Gevuld met stukjes pure chocolade voor een verrassend lekkere bite.
Er liggen allerlei soorten eieren in de winkels. Scharrelei, vrije uitloopei, allerlei nummers... Zo kies je voor een verantwoord ei!
Zo maak je van een gewone huisgemaakte advokaat een wel hele speciale variant met Amaretto. Lekker en leuk om cadeau te geven.
Waarom gaat eieren pellen de ene keer moeiteloos en lukt het de andere keer totaal niet. We leggen het uit en geven tips.
Een verse eierdressing tilt gerechten in een handomdraai naar een hoger niveau. Snel, makkelijk en bomvol smaak.
Wie lust er nu geen eitje? Indische eieren zijn lekker pittig en een perfecte aanvulling bij een rijsttafel of zomaar als snack tussendoor.
Zelf advokaat maken is makkelijker dan je denkt. Je hebt niet veel meer nodig dan eidooiers, suiker en vodka. Eventueel ook room en vanille.
Advokaat is niet alleen lekker in een glaasje met wat slagroom. Ook in nagerechten en gebak steelt deze eierlikeur de show!
Een lichte en frisse eiersalade ideaal op de boterham bij de lunch, een heerlijke manier om extra groenten en eiwitten binnen te krijgen.
Serveer deze salade met omeletreepjes als lunch of als bijgerecht. Met een dressing van hennepzaadolie wordt dit een gezond smaakfeest.
Als er iets makkelijk is om zelf te maken, dan is het wel eiersalade, het resultaat is echt veel smaakvoller dan de gekochte versies.
De manier om restjes gekookte rijst te verwerken is gebakken rijst met ei, ook wel bekend als de egg fried rice. Snel, simpel en erg lekker.
Lunchen met een ei-wrap tuna melt is een feest met eieren, tonijn, groenten en kaas. De vulling van een Amerikaanse Tuna melt in een ei-wrap.
Maak eens een salade zonder sla en ga voor een andere bladgroente. Een salade van spinazie bijvoorbeeld. Lekker met een eitje en rosbief!
Ontbijt, lunch of borrel eens met deze avocado eisalade. Lekker op een snee geroosterde zuurdesem of op een hard broodje.
Eierragout kennen we nauwelijks meer maar is echt een lekker bijgerecht. Als warme maaltijd met aardappelen en sla, of met verse groenten.
Eieren gooien is in Apeldoorn een heuse (uitverkochte) traditie. Is dat nu wat we in 2025 nog moeten willen?
Soep is ideaal voor een snelle lunch. De spinaziesoep met ei is behalve erg lekker ook gezond en erg mooi om te zien.
Op een broodje of bij de borrel, een echt lekkere eiersalade met kerrie en stukjes appel kan op ieder moment van de dag.
Van verse eieren maak je makkelijk heerlijke eierkoeken. Eet ze naturel of maak er de lekkerste gebakjes of nagerechten mee.
Bij Lekker Tafelen vind je makkelijke recepten om zelf te maken. Alle recepten op deze website zijn door ons zelf gemaakt en gefotografeerd. Ieder recept heeft verse ingrediënten in de hoofdrol. Hier vind je smaak, hier vind je gezonde recepten, hier weet je wat je eet, hier eet je met de seizoenen mee. En als jij deze leuke recepten ook zelf gaat maken zul je ontdekken dat je ze met trots serveert.
Tafel lekker !!
Rijnenborghstraat 22
3431 EZ Nieuwegein
Tel: 030 – 2072820
Mail: info@lekkertafelen.nl
KvK: 74097938
© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.
Reacties