Crema Catalana
Aan het eind van een avond tafelen is een klein zoet toetje de perfecte afsluiter. Crema Catalana is het ideale dessert als je gasten krijgt.
Aan het eind van een avond tafelen is een klein zoet toetje de perfecte afsluiter. Crema Catalana is het ideale dessert als je gasten krijgt.
Eet je broodje ei eens anders en maak een gevuld broodje ei van afbakbroodjes. Iedereen kan zijn broodje vullen met ingrediënten naar smaak.
Wil je echt genieten maak dan eens de klassieke eiersaus voor asperges. Als je die eenmaal geproefd hebt, dan ga je hem zeker vaker maken.
Serveer eens een echt Nederlands nagerecht. Haagse bluf is lekker luchtig en zoet eiwitschuim met een friszure toets van de rode bessen.
De bekende klassieker tiramisu in vele variaties. Mascarpone, lange vingers en nog veel meer lekkers met steeds een ander resultaat.
Een aardappelsalade met ei kan zowel in de zomer als in de winter. Serveer hem met een schnitzel, een haring of een stukje gerookte zalm.
Wie lust er nu geen eitje? Indische eieren zijn lekker pittig en een perfecte aanvulling bij een rijsttafel of zomaar als snack tussendoor.
Je soep of saus heerlijk romig en fluweelzacht maken? Voeg een liaison toe en upgrade je gerecht heel makkelijk naar restaurant kwaliteit.
Waarom gaat eieren pellen de ene keer moeiteloos en lukt het de andere keer totaal niet. We leggen het uit en geven tips.
Het grote broertje van het Schotse ei? Wie weet! Maar makkelijker te maken en zeker zo lekker, dat is het gehaktbrood met verstopte eieren!
Er liggen allerlei soorten eieren in de winkels. Scharrelei, vrije uitloopei, allerlei nummers... Zo kies je voor een verantwoord ei!
Mooi gekleurde eieren maken, maar zonder chemicaliën? Je kunt veilig eieren verven met natuurlijke kleurstof uit groenten en specerijen!
Advokaat is niet alleen lekker in een glaasje met wat slagroom. Ook in nagerechten en gebak steelt deze eierlikeur de show!
Als er iets makkelijk is om zelf te maken, dan is het wel eiersalade, het resultaat is echt veel smaakvoller dan de gekochte versies.
De manier om restjes gekookte rijst te verwerken is gebakken rijst met ei, ook wel bekend als de egg fried rice. Snel, simpel en erg lekker.
Creatief met Pasen? Maak dan dit gevlochten paasbrood. Het lijkt net een nestje, gevuld met eitjes. Een echte aanwinst bij je paasontbijt!
Eierragout kennen we nauwelijks meer maar is echt een lekker bijgerecht. Als warme maaltijd met aardappelen en sla, of met verse groenten.
Van verse eieren maak je makkelijk heerlijke eierkoeken. Eet ze naturel of maak er de lekkerste gebakjes of nagerechten mee.
Een populair gerecht onder de Spanjaarden, dat is Huevos á la Flamenca, oftewel eieren, groente en aardappels uit de oven. Kleur op je bord!
Tomatensoep recepten - Als er een soep is die over de hele wereld wordt gemaakt en gegeten is het wel tomatensoep. In heel veel eetculturen vind je wel een of andere variant van tomatensoep terug. De verschillen onderling zijn dan groot en variëren van heel simpel tot bijzonder rijk gevuld, en van...
Check het recept of lees de infoEen feestelijk ideetje voor bij de borrel of als voorgerecht? Aspergebitterballen! Vol met heerlijke, romige ragout van Hollandse asperges.
Check het recept of lees de infoHet is altijd handig wat vlees in de vriezer te hebben. Maar bewaar dat dan wel op de juiste manier. Wat weet jij van vlees invriezen?
Check het recept of lees de info© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii
© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii
Reacties van onze lezers