Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Warm knoflookbrood met Brie en gebakken champignons

Het is wat machtig als een voorgerecht, maar met een verse salade maak je van dit warm knoflookbrood een makkelijke maaltijd.

2 6.742

Warm knoflookbrood met Brie en gebakken champignons – Dit is een ideaal gerecht als je jezelf of iemand anders een luxe lunch voor wil zetten. Het is makkelijk te maken, en de smaak is hemels. Je kan het ook maken als maaltijd op een dag dat je niet al te veel tijd hebt om te koken. Wanneer je er wat sla bij serveert heb je namelijk een volledige maaltijd. Je kan een snee wit, bruin of desem brood nemen maar ook een hard broodje is prima geschikt voor dit gerecht.

Brie

Brie is een romige kaas die vol van smaak is. Deze kaas smelt makkelijk dus daarom zeer geschikt voor dit gerecht. Je zou ook voor Camembert kunnen kiezen, deze heeft een iets meer uitgesproken smaak. De Brie is neutraler van smaak. Beide passen ze goed bij de aardse smaak van de champignons. Door het brood in te smeren met het knoflookteentje krijgt het een heerlijke knoflook smaak.

Warm knoflookbrood met brie en gebakken champignons

Per persoon heb je nodig

 • Brood naar keuze
 • 75 gram champignons
 • ½ ui
 • 75 gram brie
 • 1/2 teentje knoflook
 • Peper zout
 • Tijm
 • Boter

Snij de ui in halve ringen en de champignon in plakjes. Smelt een klein beetje boter in een koekenpan en bak hierin de uien mooi bruin, strooi er een klein beetje tijm over. Voeg de champignons toe en bak deze tot ze bruin en gaar zijn. Breng op smaak met peper en zout. Rooster ondertussen een snee brood of broodje naar keuze. Dit kan in een broodrooster maar ook in een koekenpan. Wanneer je voor een broodje kiest snij deze dan eerst open en rooster deze aan de binnenzijde in een koekenpan. Haal het schilletje van de knoflook en strijk een paar keer met het teentje knoflook over het geroosterde brood. Beleg het nog warme brood met plakken brie en leg dit op een bord, verdeel er de champignons over. Serveer het knoflookbrood met brie en champignons warm. Wanneer je het lekker vind dat de brie helemaal zacht is dan kun je ervoor kiezen om deze even onder de gril te laten smelten voordat je er de champignons over verdeeld.

Tafel lekker!

 

Printen

Deze recepten en tips zijn mogelijk ook interessant

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

2 Reacties
 1. Connie zegt

  Soms moet je het niet moeilijker maken dan nodig is en genieten.

 2. Marjolein zegt

  Heerlijk en snel klaar

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website maakt gebruik van functionele en commerciële cookies. Zonder deze cookies is deze website niet mogelijk en ze helpen u aan een betere gebruikerservaring. Oké Lees meer