Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Frisse salade met bleekselderij

Verse aanrader. Een frisse salade met bleekselderij, appel, ananas en noten. Binnen no time om te toveren tot een maaltijd (pasta)salade en ook heel geschikt bij de barbecue.

2 24.965

Frisse salade met bleekselderij, appel en ananas – Een persoonlijke favoriet vandaag. Met het zonnetje in aantocht krijgen we weer zin in verse salades. Het eerste dat dan bij je opkomt zijn de bladsalades. Gelukkig worden salades steeds vaker ook anders gezien. Onderstaand recept is zo’n voorbeeld. Helemaal geen nieuw recept, maar wel puur, vers en zo’n salade waar je gewoon verrassend mee voor de dag kunt komen.

Met een stukje gerookte of gepocheerde kip of vis maak je er een feestelijke lente maaltijd van. Tover de salade binnen no time om in een pastasalade. Even wat pasta koken, af laten koelen en erdoor scheppen.  Denk je al aan de barbecue? Ook dan kun je de fruitige bleekselderijsalade met of zonder pasta, als bijgerecht serveren.

OP=OP

Bewaren? Die kans krijg je waarschijnlijk niet. Je gasten zullen hier direct op aanvallen. De pure en rijke smaak geeft al snel dat bekende feel good gevoel. Grote kans dat die schaal zo leeg is. Let op, je kunt de salade beter niet bewaren. Ananas en yoghurt gaan niet goed samen. De combinatie is heerlijk, maar bewaren? Liever niet!

Frisse salade met bleekselderij, appel en ananas

Salade voor 2 personen

Was de bleekselderij en snij deze in dunne schijfjes. Maak de ananas schoon en snij er dunne partjes van ongeveer even groot als de bleekselderij. Snij van de appels lucifers, schil deze niet want het geeft een mooi fris accent in de salade. Maak een sausje door de yoghurt met de mayonaise en de kerriepoeder te mengen. Breek de noten in stukjes en meng alles losjes door elkaar.

Tafel lekker

Printen

Deze recepten en tips zijn mogelijk ook interessant

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

2 Reacties
  1. Connie zegt

    Elisa wat je zegt over de enzymen klopt helemaal, echter in dit recept zit zo weinig yoghurt dat je het niet of nauwelijks zult merken en de salade is bedoeld om direct op te eten. Wil je de salade maken voor de dag erna gebruik dan ananas uit blik.

  2. Elisa zegt

    Je kunt de salade wel bewaren wanneer je ananas uit blik gebruikt (of de verse ananas eerst verhit). Door de verhitting wordt het eiwitsplitsend enzym (waardoor de yoghurt gaat splitsen) onwerkzaam.

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website maakt gebruik van functionele en commerciële cookies. Zonder deze cookies is deze website niet mogelijk en ze helpen u aan een betere gebruikerservaring. Oké Lees meer