• Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Adverteren
  • Privacy
maandag, maart 1, 2021
Plugin Install : Cart Icon need WooCommerce plugin to be installed.
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Vers & Lokaal
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Adverteren
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Vers & Lokaal
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Adverteren
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Salade

Frisse salade met bleekselderij, appel en ananas

door Connie Derks
in Salade
0
2
Frisse salade met bleekselderij, appel en ananas

Frisse salade met bleekselderij, appel en ananas – Als er een salade op tafel moet komen gaat het al snel over een bladsalade. Gelukkig worden salades steeds vaker ook anders gezien. Maar te vaak wordt dat een bak salade uit de koeling van de supermarkt.

Niet alleen maar blaadjes

Bij de groenteman zijn zoveel meer verse groenten en fruitsoorten waarmee je een salade kunt samenstellen. In onderstaand salade met bleekselderij bijvoorbeeld gebruik je bleekselderij, appel en ananas. Het is absoluut geen nieuw recept, maar wel puur en vers. Hiermee creëer je zo’n salade waarmee je gewoon verrassend voor de dag kunt komen.

Met kip of vis of als pastasalade

Met een stukje gerookte of gepocheerde kip of vis maak je van deze salade met bleekselderij een feestelijke maaltijd. Tover de salade binnen no time om in een pastasalade. Even wat pasta koken, af laten koelen en erdoor scheppen.

De pure en rijke smaak geeft al snel dat bekende feel good gevoel.

OP=OP

Bewaren? Die kans krijg je waarschijnlijk niet. Je gasten zullen hier direct op aanvallen. De pure en rijke smaak van deze salade met bleekselderij geeft al snel dat bekende feel good gevoel. Grote kans dat die schaal zo leeg is. Let op, je kunt de salade beter niet bewaren. Ananas en yoghurt gaan niet goed samen. De combinatie is heerlijk, maar bewaren? Liever niet!

Frisse salade met bleekselderij, appel en ananas

Porties: 2 personen
Bereidingstijd: 15 minuten
Niveau: Makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 4 stengels bleekselderij
  • 1 appel
  • ¼ verse ananas
  • 2 eetlepels Griekse yoghurt
  • 1 eetlepel mayonaise
  • 1 theelepel kerriepoeder
  • handje walnoten

Bereidingswijze van dit recept

De salade met bleekselderij maak je zo:

Was de bleekselderij en snij deze in dunne schijfjes. Maak de ananas schoon en snij er dunne partjes van ongeveer even groot als de bleekselderij. Snij van de appels lucifers, schil deze niet want het geeft een mooi fris accent in de salade. Maak een sausje door de yoghurt met de mayonaise en de kerriepoeder te mengen. Breek de noten in stukjes en meng alles losjes door elkaar.

Serveer de salade met bleekselderij direct. Maak de salade kort voor de lunch of maaltijd en bewaar de salade liever niet.

Tafel lekker !!

Tags: Groenten - Stengelgroenten - Bleekselderij
DeelPin124Tweet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

Klassieke Waldorf salade
Salade

Klassieke Waldorf salade zelf maken

Pittige groente-tajine
Hoofdgerecht

Pittige groente-tajine met harissa en krokante tofu

Soep

Bleekselderijsoep met kaas; Een Franse Velouté

Bleekselderij schotel spinazie en feta met filo 6
Bijgerecht

Bleekselderij schotel met spinazie, feta en knapperig filodeeg

Waldorfsalade met emmentaler
Salade

Waldorfsalade met emmentaler

Reacties 2

  1. Connie says:
    3 jaar geleden

    Elisa wat je zegt over de enzymen klopt helemaal, echter in dit recept zit zo weinig yoghurt dat je het niet of nauwelijks zult merken en de salade is bedoeld om direct op te eten. Wil je de salade maken voor de dag erna gebruik dan ananas uit blik.

    Beantwoorden
  2. Elisa says:
    3 jaar geleden

    Je kunt de salade wel bewaren wanneer je ananas uit blik gebruikt (of de verse ananas eerst verhit). Door de verhitting wordt het eiwitsplitsend enzym (waardoor de yoghurt gaat splitsen) onwerkzaam.

    Beantwoorden

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Uitgelicht

Pastinaaksoep
Specials

Pastinaaksoep; Drie heerlijke recepten

Drie heerlijke recepten voor zachte, fluwelige pastinaaksoep, een beetje zoetig van smaak, met een vleugje anijs. Combineren maar!

Lees verder
pastinaak

Pastinaak, inmiddels geen vergeten groente meer!

Roseval aardappeltjes uit de oven

Roseval aardappeltjes uit de oven met aïoli

Nieuwe recepten

Gnocchi met venkel en blauwe kaas
Hoofdgerecht

Gnocchi met venkel en blauwe kaas

Een dagje zonder vlees zouden we vaker moeten doen. Met deze gnocchi met venkel en blauwe kaas is dat absoluut...

Lees verder
Kalfsbiefstuk met paddenstoelen en risotto

Kalfsbiefstuk met paddenstoelen en risotto

Eierragout; Lekker ouderwets in een modern jasje

Eierragout; Lekker ouderwets in een modern jasje

Handige kooktips

mango snijden
Kookschool

Mango snijden doe je zo ( Drie manieren )

Je hebt een mango gekocht maar weet niet goed hoe je een mango moet snijden. Wij geven je 3 manieren...

Lees verder
Pastinaak Kopen

Pastinaak kopen, bewaren en bereiden

rijpe mango

Een rijpe mango? Zo check je dat!

Aanraders

  • Wat eten we vandaag? Tips voor 7 dagen vers, smaakvol en huisgemaakt eten.
  • Makkelijke ovenschotels boordevol verse ingrediënten
  • Stoofpotten om voor thuis te komen
  • Pastagerechten maar dan écht vers.
  • Verse ingrediënten: Aardappelen, Groenten, Fruit, Vlees, Vis, Kaas, Zuivel, Eieren.
  • Van dit seizoen: Stamppot recepten van klassiek tot lekker modern.
  • Handige kooktips, slimme keukentrucs en interessante wetenswaardigheden.
  • Wij zijn dol op lokale producten. Waarom zou je het van ver halen als we zulke mooie producten gewoon in eigen land hebben.

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Reacties van onze lezers

  • Redactie op Vlaaibodem; Zo maak je deze zelf ( met foto instructies )
  • Redactie op Zoete kiprolletjes, een hartig maar zoet hapje
  • friedymachielsen@gmail.com op Vlaaibodem; Zo maak je deze zelf ( met foto instructies )
  • Stans op Zoete kiprolletjes, een hartig maar zoet hapje
  • Redactie op Kip met cashewnoten uit de slowcooker
  • Anita op Kip met cashewnoten uit de slowcooker
  • Redactie op Biest, blijf vrienden met de boer – 10 variaties
  • M.L. Ambrosius op Biest, blijf vrienden met de boer – 10 variaties

Abonneer op onze nieuwsbrief








  • Recepten
  • Kookschool
  • Verse ingrediënten
  • Wat eten we vandaag?

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Vers & Lokaal
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Adverteren
  • Log in
  • Schrijf in

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved

Welkom terug!

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen