Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Rode bietjes-haring salade

De haring salade met rode bietjes is een echt klassieker maar zeker niet minder feestelijk. De stukjes appel en augurk geven deze salade een heerlijk frisse tint

0 9.855

Rode bietjes-haring salade – Deze salade is het hele jaar door verkrijgbaar maar wordt vooral gegeten met de carnaval. Deze mooie roze salade is tijdens de carnavals dagen volop te koop in de supermarkten en bij de groenteboer. Enkele uitzonderingen daargelaten, zit hier erg veel mayonaise en vrij weinig haring in. Dus vele gaan zelf aan de slag, niet alleen omdat het lekkerder is maar het scheelt toch ook aardig in de beurs met deze toch al dure dagen met veel vloeibaar brood.

De salade wordt veel gegeten op roggebrood maar op een stukje stokbrood op een verjaardagsfeestje is deze salade een welkome afwisseling. Haring is tenslotte ook lekker en gezond als het geen carnaval is.

Haring happen

Ieder jaar wordt er in het zuiden des lands flink carnaval gevierd. Na vaak wel 5 dagen carnaval gevierd te hebben wordt er op woensdag naar de kerk gegaan om een askruisje te halen. Na de mis gaan vele kerkgangers nog naar de kroeg om de afgelopen carnaval te bespreken en “Eine hiering te biete”. Dit kan zowel zoute als zure haring zijn. Deze haringen worden vaak aangeboden door de kastelein om de carnavalsvierders te bedanken.

Rode bietjes-haring salade

  • 300 gram gekookte rode bietjes
  • 250 gram zure haring
  • 1 appel liefst elstar of jonagold
  • 100 gram augurk
  • 1 kleine ui
  • mayonaise naar smaak
  • zout en peper

Snijd de bietjes in kleine blokjes. Schud de azijn van de haring af en snijd de haring en de bijbehorende uienringen in kleine stukjes en doe deze bij de bietjes in de kom.

Schil de appel en snijd ook deze in blokjes en doe ze dan gelijk door de bietjes en de haring. Schil de ui en snijd deze zeer fijn. Roer alles door elkaar en voeg er ongeveer 4 eetlepels mayonaise en peper en zout naar smaak aan toe. Voor op een toastje zou ik er wat meer mayonaise aan toevoegen dan wanneer je het als lunch op een broodje doet.

Printen

Deze recepten en tips zijn mogelijk ook interessant

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website maakt gebruik van functionele en commerciële cookies. Zonder deze cookies is deze website niet mogelijk en ze helpen u aan een betere gebruikerservaring. Oké Lees meer