Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Pastinaaksoep met gember; Soep met een tinteling

Verse pastinaaksoep krijgt een enorme oppepper van een beetje gember. Het geeft zo’n heerlijke tinteling aan je soep. Probeer ook eens met peterseliewortel!

0 792

Pastinaaksoep met gember – Alleen een zoete wortel maakt een flauw soepje maar met dit recept uit het kookboek “De Groene Garde” krijgt deze dikke soep door de toevoeging van gember en mierikswortel een heerlijke tinteling. Ik heb de hoeveelheid pastinaak gehalveerd en in plaats daarvan peterseliewortel toegevoegd. Dit is een zusje van de pastinaak maar de wortel is net iets kleiner en ruikt en smaakt net even anders.

Peterseliewortel is helaas moeilijk te krijgen, maar met alleen pastinaak smaakt deze pastinaaksoep zeker zo lekker. Verse mierikswortel ligt helaas ook zelden in de schappen. Als je mierikswortel al vers kunt kopen, dan vaak alleen als hele wortel. Ik heb daarom deze keer mierikswortel uit een potje gebruikt. Maar, heb je de kans om verse te gebruiken doe dat dan zeker, want ja, vers hè…..

Pastinaaksoep met gember

Soep voor 4 personen

  • blender of staafmixer

Ingrediënten:

  • 1 kilo pastinaken, dat zijn er ongeveer 4 (geschild, grove stukken)
  • 2 uien, (geschild, grove stukken)
  • verse gember, een stuk van 2 duimen lang (geschild, kleine stukjes)
  • 50 gr verse mierikswortel (geschild, kleine stukjes), anders 2 flinke eetlepels uit een potje
  • 1,5 liter groentebouillon
  • peper en eventueel een tikje zout
  • olijfolie

Fruit de ui, mierikswortel en gember even in een scheut olijfolie. Voeg de bouillon toe en breng aan de kook. Voeg de pastinaak toe en laat deze in ongeveer een kwartiertje gaar koken. Pureer de soep met een staafmixer of in de blender. Is de soep wat te dik naar je smaak voeg dan extra water toe. Breng opnieuw aan de kook en breng de pastinaaksoep op smaak met peper en eventueel wat zout.

Eet Lekker!

Printen

Deze recepten en tips zijn mogelijk ook interessant

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website maakt gebruik van functionele en commerciële cookies. Zonder deze cookies is deze website niet mogelijk en ze helpen u aan een betere gebruikerservaring. Oké Lees meer