• Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Adverteren
  • Privacy
donderdag, mei 26, 2022
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
    • Adverteren
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
    • Adverteren
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Soep

Soep van venkel, biet en pompoen; Spicy met een zoete tegenhanger

Samantha door Samantha
in Soep
0
3
Soep van venkel, biet en pompoen; Spicy met een zoete tegenhanger

Soep van venkel, biet en pompoen – Wat is er nu mooier aan deze soep? De prachtige kleur, dat dat mooie diepe rood dat bijna naar paars neigt, of de warme smaak van deze soep? De venkel en de gember geven deze soep zijn spicy element terwijl de bietjes en pompoen in de soep een heerlijke, zacht zoete tegenhanger geven. Een soep waarmee veel gebeurd als je een hap neemt.

Heb je moeilijke groente eters aan tafel?? Zij zullen zeker ook smullen van deze soep en hebben niet eens in de gaten dat zij zo toch hun benodigde hoeveelheden aan groente binnen krijgen.

Soep van venkel, biet en pompoen - Groenten roosteren - Groentesoep
Verse groenten roosteren voor een heerlijke intense smaak

 

Recepten met pompoen

Recepten met pompoen; en wat zijn nu eigenlijk eetbare pompoenen?

Maar liefst 34 huisgemaakte recepten met pompoen. En we geven je tips over de soorten pompoen en het schoonmaken van een pompoen.

Soep van venkel, biet en pompoen

Porties: 6 personen
Bereidingstijd: 90 minuten
Niveau: Makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 1 pompoen
  • 1 venkelknol
  • 3 kleine bietjes
  • 1 prei
  • 2 uien
  • 2 kleine aardappelen
  • 1200 ml kippenbouillon
  • 1 tl venkelzaad
  • 1/2 tl vers gemalen zwarte peper
  • 1/2 tl zeezout
  • 1 el olijfolie
  • 2 tenen knoflook
  • 2,5 cm verse gember (geschild)
  • croutons
  • Gruyère kaas (geraspt)

Bereidingswijze van dit recept

De soep van venkel, biet en pompoen maak je zo:

Verwarm de oven voor op 190 graden. Neem een bakplaat, leg hier een stukje bakpapier op en smeer deze vervolgens heel lichtjes in met de olijfolie. Haal van de venkelknol de stelen af, verwijder van de prei de onderkant en de buitenste bladen. Pel de uien, schil de aardappelen, pel de knoflooktenen en rasp de gember. Snijd de pompoen, de venkel, de prei, de bietjes en de uien in de lengte doormidden. Leg deze met de platte kant naar beneden op de bakplaat. Laat de groente ongeveer 40 minuten roosteren in de oven of in ieder geval tot alle groente zacht is. Zet een soeppan met dikke bodem op het vuur.

Schep met een lepel het vruchtvlees uit de pompoen en doe in de soeppan. Verwijder de schil van de bietjes, het hart uit de venkelknol en eventueel hard geworden bladeren van de prei. Snijd alle groente nog even grof en doe ze vervolgens bij de pompoen in de soeppan en roer even door.

Schenk 750 ml van de kippenbouillon in de pan en voeg hier vervolgens ook de knoflook, de gember, de aardappelen, het venkelzaad en zout en peper bij. Breng het geheel aan de kook en laat 20 tot 30 minuten zonder deksel, op een laag vuur zachtjes koken. Als de aardappelen gaar zijn mix je met een staafmixer het geheel tot een gladde massa. Voeg de overige kippenbouillon toe, breng aan de kook en voeg naar smaak nog wat extra zout of peper toe. Serveer de soep als hij lekker heet is, rasp de Gruyère en strooi hiervan een handje in de soep. Maak eventueel verder af met croutons.

Ik serveer bij de soep van venkel, biet en pompoen een stukje aardappelbrood zo geef je je dagelijkse portie groente en aardappel wel een hele leuke twist.

Tafel lekker !!

Tags: GroenteGroente - KnolgroentenGroente - Knolgroenten - Rode bietjesGroente - Venkel
DeelPin30Tweet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

aspergesoep sinaasappel
Soep

Aspergesoep met sinaasappel

raapstelensoep
Soep

Raapstelensoep met zeebaars

daslooksoep
Soep

Daslooksoep; Zacht en kruidig tegelijk

Aspergesoep Met Zalm En Dille
Soep

Aspergesoep met zalm en dille

Aspergesoep met zalm en garnalen
Soep

Aspergesoep met zalm en garnalen

paprikasoep
Soep

Paprikasoep van gegrilde paprika’s

Spinaziesoep met crème fraîche
Soep

Spinaziesoep met crème fraîche

Pastinaaksoep; een basisrecept
Soep

Pastinaaksoep; een basisrecept

Reacties 3

  1. Joop says:
    2 jaar geleden

    Lekkere soep, hoor, maar de rode kleur op de foto’s is natuurlijk volkomen misleidend. Ik was er al bang voor toen ik de ingrediënten zag (1 hele pompoen en 3 kleine bietjes…). De kleur is dus pompoen-oranje, maar dan bruiner door de bietjes.

    Beantwoorden
    • Redactie says:
      2 jaar geleden

      Kan het komen door het soort pompoen dat je gebruikt Joop. De foto is namelijk echt en zeer zeker niet misleidend!

      Beantwoorden
  2. Tiny says:
    3 jaar geleden

    Ik vind het wel een beetje vreemd dat in een vegetarische soep kippenbouillon wordt gebruikt. Ik ga er maar van uit dat met een groentebouillon en eventueel wat meer kruiden de soep ook lekker zal zijn.

    Beantwoorden

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

100% vers en 100% lekker van het seizoen

lente recepten

Lente recepten; Nieuwe inspiratie voor het voorjaar

Proef het voorjaar met deze heerlijke lente recepten. Kleurrijk, vers, gezond en vooral met heel veel smaak. Doe je lekker mee?

Check het recept of lees de info

Uitgelicht

Dressings op basis van yoghurt
Dressing

Dressings op basis van yoghurt

Maak salades nog lekkerder met een huisgemaakte dressing Maar ook tosti's, pastasalades en meer. Vier lekkere dressings op basis van yoghurt.

Check het recept of lees de info
Eieren koken

Eieren koken; Altijd het perfecte resultaat

Aardappels van de barbecue

Aardappels van de barbecue

barbecue recepten

Barbecue; recepten en tips voor een heerlijke zomer

Recept in de picture

Maaltijdsalade met garnalen en gerookte zalm
Salade

Maaltijdsalade met garnalen en gerookte zalm

Tijd voor een heerlijke salade vol vis en groente? Ga dan voor deze zomerse maaltijdsalade met garnalen en gerookte zalm!

Check het recept of lees de info
Asperges met biefstuk

Asperges met biefstuk; Smaakvol, puur en eenvoudig

Aardbeientaart met witte chocolade 17.19.19

Aardbeientaart met een zachte mousse van witte chocolade

Handige kooktips

Eieren koken
Kookschool

Eieren koken; Altijd het perfecte resultaat

Hard of zacht gekookt? Eieren koken lijkt makkelijk, maar hoe kook je het voor jou perfecte ei? Hier vind je de kooktijden en handige tips.

Check het recept of lees de info
hollandaise saus

Hollandaise saus ( met foto-instructie )

Zachte broodjes bakken

Zachte broodjes bakken

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Reacties van onze lezers

  • Connie Derks op Ovengegaarde zalm in roomsaus
  • Eliann Benneheij op Ovengegaarde zalm in roomsaus
  • Peter op Stroganoff saus; De lekkerste maak je nog altijd zelf.
  • Connie Derks op Pitabroodjes of Shoarmabroodjes; Zo maak je ze zelf
  • Tineke Oud op Pitabroodjes of Shoarmabroodjes; Zo maak je ze zelf
  • Redactie op Pizza met wilde spinazie en haloumi
  • Hein op Pizza met wilde spinazie en haloumi
  • Connie Derks op Crispy bloemkool nuggets

Abonneer op onze nieuwsbrief








  • Recepten
  • Kookschool
  • Verse ingrediënten
  • Wat eten we vandaag?
  • Adverteren

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
    • Adverteren
  • Log in
  • Schrijf in

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen