Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Soep van venkel, biet en pompoen; Spicy met een zoete tegenhanger

Deze heerlijke soep van venkel, biet en pompoen heeft een prachtig, diep rode kleur en een warme rijke smaak. Lekker veel groenten en lekker veel smaak.

1 1.760

Soep van venkel, biet en pompoen  Ik weet bijna niet wat ik mooier vind aan deze soep, de prachtige kleur, dat mooie diepe rood dat bijna naar paars neigt, of de rijke warme smaak. De venkel en de gember geven deze soep zijn spicy element terwijl de bietjes en pompoen in de soep een heerlijke, zacht zoete tegenhanger geven. Een soep waarmee veel gebeurd als je een hap neemt.

Heb je moeilijke groente eters aan tafel ?? Zij zullen zeker ook smullen van deze soep en hebben niet eens in de gaten dat zij zo toch hun benodigde hoeveelheden aan groente binnen krijgen.


Soep van venkel, biet en pompoen

Soep van venkel, biet en pompoen - Groenten roosteren - Groentesoep
Verse groenten roosteren voor een heerlijke intense smaak

Soep voor 6 personen

Verwarm de oven voor op 190 graden. Neem een bakplaat, leg hier een stukje bakpapier op en smeer deze vervolgens heel lichtjes in met de olijfolie. Haal van de venkelknol de stelen af, verwijder van de prei de onderkant en de buitenste bladen. Pel de uien, schil de aardappelen, pel de knoflooktenen en rasp de gember. Snijd de pompoen, de venkel, de prei, de bietjes en de uien in de lengte doormidden. Leg deze met de platte kant naar beneden op de bakplaat. Laat de groente ongeveer 40 minuten roosteren in de oven of in ieder geval tot alle groente zacht is. Zet een soeppan met dikke bodem op het vuur.

Schep met een lepel het vruchtvlees uit de pompoen en doe in de soeppan. Verwijder de schil van de bietjes, het hart uit de venkelknol en eventueel hard geworden bladeren van de prei. Snijd alle groente nog even grof en doe ze vervolgens bij de pompoen in de soeppan en roer even door.

Schenk 750 ml van de kippenbouillon in de pan en voeg hier vervolgens ook de knoflook, de gember, de aardappelen, het venkelzaad en zout en peper bij. Breng het geheel aan de kook en laat 20 tot 30 minuten zonder deksel, op een laag vuur zachtjes koken. Als de aardappelen gaar zijn mix je met een staafmixer het geheel tot een gladde massa. Voeg de overige kippenbouillon toe, breng aan de kook en voeg naar smaak nog wat extra zout of peper toe. Serveer de soep als hij lekker heet is, rasp de Gruyère en strooi hiervan een handje in de soep. Maak eventueel verder af met croutons.

Ik serveer bij de soep van venkel, biet en pompoen een stukje aardappelbrood zo geef je je dagelijkse portie groente en aardappel wel een hele leuke twist.

Tafel lekker !!

Printen

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

1 reactie
  1. Tiny zegt

    Ik vind het wel een beetje vreemd dat in een vegetarische soep kippenbouillon wordt gebruikt. Ik ga er maar van uit dat met een groentebouillon en eventueel wat meer kruiden de soep ook lekker zal zijn.

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website maakt gebruik van functionele en commerciële cookies. Zonder deze cookies is deze website niet mogelijk en ze helpen u aan een betere gebruikerservaring. Oké Lees meer