Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Aardappelschotel met tofu; Lekker en eenvoudig vegetarisch

Aardappelschotel met tofu – Vorig jaar was ik bij de lancering van Tofupedia.com en tegen al mijn verwachtingen in werd ik daar toch wel enthousiast gemaakt om zelf ook eens aan de slag te gaan met tofu.

Tijdens het afsluitende etentje met andere foodbloggers werd er een aardappelschotel geserveerd en wat mij wel vaker gebeurd als ik ergens ben eten gebeurde nu ook, ik probeerde het gerecht te “ontleden”. Nou moet je dit natuurlijk niet zo letterlijk nemen als dat het er staat, maar wat er vaak gebeurd is dat ik een gerecht dan zo lekker vind dat ik direct tijdens het eten al aan het bedenken ben hoe ik dit straks ook in mijn eigen keuken kan bereiden.

Zo dus ook met deze aardappelschotel met tofu. Diverse ideeën kwamen in mijn hoofd op, dat tofu daar een onderdeel van zou zijn was, na deze geslaagde middag, voor mij een feit, verder borrelde er nog veel meer ideeën en uiteindelijk heb ik vandaag mijn versie van de aardappelschotel gemaakt. Een totaal ander resultaat dan wat er tijdens de lancering op tafel stond maar wel hierdoor geïnspireerd én zeker niet onbelangrijk…..ook erg lekker. Ik ben blij met mijn variant en wil deze dan ook graag met jullie delen.

Aardappelschotel met tofu

Voor 4 personen

  • 700 gram krieltjes in schil
  • 2 el olijfolie
  • 2 tenen knoflook, geperst
  • 1 el gedroogde oregano
  • 2 el tijm, fijn gesneden
  • 1 el rozemarijn

Snijd de kruiden fijn, maak de krieltjes schoon en halveer ze. Doe de krieltjes in een kom en schenk de olijfolie erover heen. Meng daarna de kruiden erdoor.

Verwarm de oven voor op 200 graden en bak de aardappeltjes op een met bakpapier beklede bakplaat of in een ingevette braadslee in 30 minuten gaar.

Tomaten salsa

  • 5 tomaten
  • 1 el olijfolie
  • 2 tenen knoflook
  • 2 uien
  • 2 tl oregano
  • 1 tl tijm
  • 3 blaadjes salie
  • 1 rood pepertje
  • 1 blikje tomatenpuree

Ontvel de tomaten. Verwijder de harde kern en het vruchtvlees uit de tomaten en snijd de tomaten en de uien in blokjes, snijd het pepertje fijn. Verhit in een pan de olijfolie en fruit hierin de uien. Knijp hierboven de knoflook uit en voeg het fijngesneden pepertje toe. Laat dit op een laag vuur 20 minuten sudderen. Voeg nu de kruiden en de tomatenpuree toe en roer alles om en laat nog een kleine 5 minuten verwarmen.

Kook de tofu 15 minuten in zout water, neem uit het water en dep met een stukje keukenpapier goed droog. Snijd de tofu nu in plakjes van 5mm en halveer ze vervolgens nog eens. Laat ze 30 minuten marineren in de kruidenolie. Verhit in een pan wat olie en bak de tofu hier 5 minuten in aan.

Neem de aardappeltjes uit de oven en schep ze in een schaal. Meng de tofu door de tomatensalsa en schep de salsa over de aardappeltjes.

Tafel lekker !!

 

Deze recepten en tips zijn mogelijk ook interessant

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.