Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Worteltortilla’s met roomkaas, rucola, zalm en tomaatjes

Groentjes en een stukje vis voor tussen de middag? Deze worteltortilla’s met zalm zijn een heerlijke lunch. Geen worteltortilla’s? Maak dan tortilla’s zelf.

0 793

Worteltortilla’s – Gezonder dan een normale tortillawrap, maar toch héél lekker! En laten we eerlijk zijn, die wortelsmaak proef je bijna niet dus de roomkaas en zalm passen hier goed bij. Uiteraard kun je ook gewone tortilla’s gebruiken maar ik nam deze worteltortilla’s om wat extra groente en vezels binnen te krijgen. Van dit merk heb je ook bietentortilla’s, die zou je ook kunnen gebruiken. Het blijft toch lastig om voldoende groenten te eten elke dag, daarom dit lunchrecept zodat er ook tussen de middag wat groentjes in gaan!

Alles zit erin

Ik wilde een volwaardige lunchmaaltijd samenstellen. Een goede maaltijd bevat koolhydraten, eiwitten en vetten, dit zijn de macro nutriënten die iedereen nodig heeft. Daarom moet een volwaardige maaltijd koolhydraten, groenten en (gezonde) vetten bevatten. De worteltortilla’s bevatten 45% groentevezels, in deze maaltijd zorgen ze voor de koolhydraten en vezels, de zalm voor vetten en een deel eiwitten, de roomkaas voor nog wat eiwitten. Daarnaast voegde ik rucola toe om het knapperig te maken, wat rucola ernaast met heerlijke cherrytomaten voor een frisse bite. Dat is nog eens een gezonde lunch!


Worteltortilla’s

Voor 2 tortilla’s:

  • 2 worteltortilla’s (5 stuks per verpakking)
  • 50 gram Philadelphia kruidenroomkaas
  • 3 handjes rucola sla
  • 200 gram gerookte zalm
  • 5 cherry tomaatjes (in verschillende kleuren voor een mooi effect)

Leg de tortilla’s op een bord en bestrijk ze met de kruidenroomkaas. Dit hoef je alleen in het midden te doen, over de lengte omdat je de tortilla uiteindelijk oprolt. Verdeel op beide tortilla’s een handje sla, houd wat over voor er naast. Leg de plakjes zalm over de rucola en rol nu de worteltortilla op. Snijd de worteltortilla’s in het midden schuin door en presenteer ze op een bord met wat rucola er naast en gehalveerde cherrytomaatjes.

Tip: Geen worteltortilla’s voor handen? Maak dan eens tortilla’s zelf.

Tafel lekker!

 

Printen

Deze recepten en tips zijn mogelijk ook interessant

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website maakt gebruik van functionele en commerciële cookies. Zonder deze cookies is deze website niet mogelijk en ze helpen u aan een betere gebruikerservaring. Oké Lees meer