Heerlijke recepten met rucola – Rucola is meer dan gewoon sla, het is een smaakmaker die je gerechten net dat beetje extra geeft.
Raketsla een sla met smaak
Rucola, ook wel bekend als raketsla of arugula, is een slasoort die de afgelopen jaren heel populair geworden is. Met zijn pittige smaak en knapperige textuur voegt rucola een verfrissende twist toe aan salades, sandwiches en tal van andere recepten. Een van de meest opvallende kenmerken van rucola is de pittige, nootachtige smaak. De scherpe, peperachtige tonen geven gerechten een diepere smaak en zijn een mooie aanvulling op andere ingrediënten. Of het nu in een recept wordt gebruikt als basis voor een salade, als topping op een pizza of als toevoeging aan een sandwich, rucola geeft een frisse en unieke smaakbeleving die je gerechten naar een hoger niveau tilt.
Rucola is niet alleen lekker, het is ook heel gezond
Rucola heeft niet alleen veel smaak, maar ook veel vitamines en mineralen die van belang zijn voor een goede gezondheid. In rucola zitten bovendien weinig calorieën en veel vezels, wat gunstig is voor een goede spijsvertering. Dus er zijn genoeg redenen om heerlijke recepten met rucola te maken.
Voorgerechten met rucola
Rucola in een voorgerecht kan heel verrassend zijn. Meestal worden de blaadjes als sla geserveerd wat erg lekker is, maar wist je dat je van rucola ook een pesto kunt maken? Wij geven het recept van rucolapesto gratis en voor niets weg. Houd er rekening mee dat de pesto vrij sterk van smaak is en met mate gebruikt moet worden. Rucolapesto is milder van smaak als je de helft van de rucola door peterselie vervangt.
Bruschetta met rucolapesto en mozzarella
Verras met deze bruschetta met rucolapesto en mozzarella. Serveer als voorgerecht (3 per persoon) of schuif een schaal vol op de borreltafel.
Asperges met gerookte kip, sinaasappel & druiven
Een salade of een cocktail. Asperges met gerookte kip kun je als salade als bijgerecht serveren maar ook als voorgerecht in een glas.
Rucola als bijgerecht, ja graag!
Als je een salade met rucola op tafel zet weet je dat je smaak toevoegt aan de maaltijd. Het zijn vaak salades met net dat beetje meer smaak dan een doorsnee salade. Een rucola salade is niet alleen lekker, maar ook een goede manier om je dagelijkse inname van groenten te verhogen. Een extra salade als bijgerecht is trouwens altijd een goed idee!
Salade met halloumi, aubergine, kikkererwten en tomaten
Een combinatie van warme, knapperige elementen en verse groenten, dat is deze rucola salade met halloumi, aubergine en tomaten.
Rucolasalade met venkel en feta
Heerlijk als lunch maar ook als bijgerecht bij een stukje vis is deze rucolasalade met venkel een welkome afwisseling.
Aspergesalade met aardbeien en rucola
Vier het seizoen met deze aspergesalade met aardbeien en rucola. Als bijgerecht bij de bbq of als lunch met lekker vers brood.
Rucola salade met oude kaas en amandelen
Toe aan een echt lekkere salade? Maak dan eens rucola salade met oude kaas en amandelen, een salade boordevol krachtige smaken.
Je weet dat je maaltijdsalade vers is als je die zelf maakt
Je kent ze wel die bakken salades uit het koelvak, best een goed alternatief als je geen tijd hebt, maar hoe vers zijn de salades eigenlijk? Als je de salade zelf maakt weet je zeker dat het vers is, op voorwaarde dat je natuurlijk mooie verse ingrediënten gebruikt. Een groot voordeel van het zelf maken van salades is dat je de verhoudingen gemakkelijk naar je eigen smaak kan aanpassen. Recepten zijn de basis, je kunt er eenvoudigweg geen tomaat bij gebruiken als je geen tomaat lust. En vind je een appel in de salade juist wel erg lekker, dan doe je daar toch meer van in als jij dat wil, er is niemand die zegt dat dat niet mag.
Groene quinoasalade met tuinbonen en pittige citroendressing
De groene quinoasalade is een heerlijke salade met smaak en textuur van verse groente van het seizoen. Een pittige dressing maakt het helemaal af.
Griekse rucolasalade met halloumi
Eens een andere Griekse salade dan de welbekende met tomaat en komkommer. Griekse rucolasalade met halloumi uit Cyprus. Het proberen waard!
Lunchrecepten met lekker verse rucola
Je kunt met ingrediënten zoals rucola je lunch echt lekkerder maken. Het geeft die sandwich of die wrap net dat beetje extra smaak.
Pastarecepten met rucola
Pasta is een heerlijke maaltijd die ook nog eens makkelijk te maken is. Rucola is een heerlijke aanvulling op je pastagerecht, vanwege de scherpe nootachtige smaak. Als je rucola in warme gerechten gebruikt, verwarm het dan niet te lang, want dan worden het taaie sliertjes die niet prettig zijn om te eten. Het is vaak al voldoende om de groente even door te roeren of erover te strooien.
Tortellini met champignons, pesto en rucola
Een lekkere snelle en toch gezonde maaltijd met tortellini, champignons, pesto en rucola. Een pastagerecht boordevol smaken en texturen.
Gnocci à la minute met rucola en spekjes
Gnocci à la minute met rucola en spekjes. Een heerlijk snel gerecht boordevol smaak waar je iedereen een plezier mee doet.
Geef je stamppot extra pit met rucola
Stamppot is een heerlijke en originele manier om rucola in de warme maaltijd te verweken, een beetje het idee van stamppot rauwe andijvie. Rucola is pittiger dan andijvie, dus het is een goed idee om het te vermengen met andere groenten om de balans te bewaren.
Zomerse rucola stamppot; want we eten niet alleen maar sla
Rucola stamppot met paprika en erwtjes. Een stamppot die het hele jaar door op tafel kan. Rucola stamppot is origineel, gezond en vol smaak.
Sla; de lekkerste slasoorten aan een krop
Aan de slag met kroppen sla. Niet met zakken of bakken sla. Gewoon ouderwetse kroppen sla. Ontdek de smakelijke soorten inclusief recepten.