Kruidenolie maken we zelf van verse kruiden
Zelf een marinade maken met verse kruiden uit eigen tuin. Makkelijker kan bijna niet, erg lekker en voor veel gerechten te gebruiken.
Geen producten in je winkelmand.
Groente eten is in. Het eten van verse groente is gezond en een uitdaging in de keuken. We hebben het dan natuurlijk niet over het leegschudden van een zak gesneden groente, maar over het echt en smaakvol bereiden van verse groente. Kroppen, knollen en blaadjes zijn de nieuwe uitdaging.
Zelf een marinade maken met verse kruiden uit eigen tuin. Makkelijker kan bijna niet, erg lekker en voor veel gerechten te gebruiken.
Heb je enig idee hoe eenvoudig het is om Atjar Tjampoer te maken? Atjar Tjampoer is kleurrijk, smaakvol, makkelijk en in 25 minuten klaar.
Hou jij ook zo van gegrilde groenten? Deze tagliatelle met gegrilde groenten zit er vol mee. Grill de groenten op de barbecue of in de grillpan.
Serveer je sperziebonen als bijgerecht? Maak het eens net even spannender en de bordjes gaan sneller leeg. Je kunt ze ook gewoon groene patatjes noemen
Aan de slag met kroppen sla. Nee niet met zakken of bakken sla. Gewoon die ouderwetse kroppen sla. Ontdek de vele smakelijke soorten inclusief recepten.
Sperzieboontjes zijn er halverwege de zomer volop. Tegelijk met heel veel andere groenten komen de sperzieboontjes in deze tijd van het land. Heerlijk die Hollandse sperzieboontjes en dat vraagt dan natuurlijk ook om een lekker recept.
Courgette als bijgerecht? - Met deze makkelijke en gezonde groente kun je alle kanten op. Dat bewijzen deze eenvoudige en zeer verschillende bijgerechten.
Een 'vergeten' groente die gelukkig steeds vaker verkrijgbaar is. Verwant aan spinazie, is hij makkelijk klaar te maken en heel gezond.
Heb je veel courgettes? Maak courgettesoep. Hier vind je het basisrecept voor courgettesoep inclusief 3 varianten. Geniet van jouw kommetje courgettesoep.
De aubergine; een veelzijdige vruchtgroente, die we best wat vaker zouden mogen gebruiken in de keuken. Tijd om de aubergine eens in de spotlight te zetten.
Snijbonen worden steeds verder weggestopt in het assortiment van de groenteman. Tijd voor actie! Drie tips om doordeweeks snijbonen op tafel te zetten.
Verse tomatensaus? Kies je eigen recept. Verse tomatensaus kun je op meerdere manieren maken maar heeft altijd smaak! Kies voor volrijpe tomaten!
Zoek een paar heerlijke recepten uit van deze pagina en voortaan zoek jij de allergrootste bloemkool uit bij de groenteman!
Snijtechnieken; Het is de basis in de keuken. Er zijn allerlei hulpmiddelen, maar er gaat niets boven een uurtje zelf snijden. Groenten, vlees, vis, en meer
Broccoli is populair. Deze groente wordt vaak gekookt of in een ovenschotel verwerkt. Maar broccoli roerbakken moet je zeker ook eens proberen!
Meiraap een mooi wit lente knolletje met een paarsachtige kraag. Met zijn pittig, zoete maar toch frisse smaak biedt meiraap ontzettend veel mogelijkheden in de keuken.
De gazpacho is de alom bekende koude soep, een Spaanse klassieker met vele variaties. Maar er zijn veel meer koude soepen voor zomerse dagen. Ontdek ze hier
Verse tuinbonen betekend even werk met (dubbel)doppen maar ze zijn uiteindelijk een smakelijk feest op je bord. Vijf recepten voor jouw inspiratie.
Lust je graag rabarber? Ga dan eens net een stapje verder dan de bekende rabarber compote. Durf jij je te wagen aan één van onze tien rabarber desserts?
Zuivelspread voor een toastje, voor de boterham of in een saus? Maak die zuivelspread eens zelf! Gebruik verse ingrediënten en...
Lees verderDeze geurige stoofpot is rijk gevuld met rundvlees en varkensvlees, maar ook veel verse groenten en aardappels. Haal meer uit...
Lees verderZelf visbouillon maken is zo gepiept. Vertel je visboer wat je gaat maken, en hij helpt je aan de lekkerste...
Lees verder© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved
Reacties van onze lezers