Kool; heel veel soorten en dus ook heel veel recepten
Ze zijn er in heel veel soorten, kleuren, maten en smaken, dat maakt kool een veelzijdige groente. Ga jij ook eens vaker kool op tafel zetten?
Groente eten is in. Het eten van verse groente is gezond en een uitdaging in de keuken. We hebben het dan natuurlijk niet over het leegschudden van een zak gesneden groente, maar over het echt en smaakvol bereiden van verse groente. Kroppen, knollen en blaadjes zijn de nieuwe uitdaging.
Ze zijn er in heel veel soorten, kleuren, maten en smaken, dat maakt kool een veelzijdige groente. Ga jij ook eens vaker kool op tafel zetten?
Colcannon is een Ierse stamppot, van aardappel, kool, melk, boter en soms nog andere ingrediënten. Wij maakten hem met Chinese kool.
Iedereen kent ze, maar niet iedereen eet ze. We hebben het over peulvruchten. En die mogen best wel eens vaker op tafel verschijnen!
Een groentebouillon maken, er is eigenlijk geen excuus om het niet zelf te doen. Het recept is simpel en geeft veel smaak en voldoening.
Af en toe dagje zonder vlees? Deze bami met Chinese kool en gemarineerde tempeh is een prima vegetarische maaltijd voor een doordeweekse dag!
Alle restjes groente gaan mooi op als je bonne femme maakt. Dit groentegerecht is heerlijk bij een karbonade of stukje kip.
De goed gevulde pannenkoek met groenten en kaas is eenvoudig, smaakvol en kleurrijk, en valt bij iedereen in de smaak.
De bouillon die je gebruikt voor het pocheren van vis, zeevruchten et cetera heet court-bouillon. En die maak je heel makkelijk, gewoon zelf!
Maak de leukste en lekkerste decoraties met bijna geen moeite. Decoreren met zoetzure groenten geeft je gerecht net dat beetje extra.
Feest op tafel? Maak deze pastei met wintergroenten en lamsvlees. Met dit basisrecept voor pastei kun je echt onbeperkt variëren.
Het recept voor de echte Surinaamse roti, vol smaak, zoals Surinamers dat eten. En we vergelijken het met "Surinaamse roti" uit een verspakket
Serveer de koekjes van kip en mais als voorgerecht of snack en iedereen zal genieten, dankzij de heerlijke smaak en het krokante randje.
In de natuur kondigen ze het begin van de herfst aan, maar we eten vooral de jaarrond gekweekte soorten. Wat weet jij over paddenstoelen?
Genieten van een vegetarische poké bowl kan ook zonder vleesvervangers dat bewijst deze poké bowl vega met lekker veel verse groenten.
Serveer een origineel voorgerecht met geroosterde groentespiesjes met kruidendip in een glaasje. Kan ook bij een buffet of als tapas.
Met verse kruiden uit eigen tuin kun je een heerlijke kruidenolie maken. Geschikt voor salades en in marinades en heel veel andere gerechten.
Zo gemaakt, erg lekker en boordevol groente. Maak er genoeg want de makkelijke groente muffins zijn op voor je het weet!
Serveer tagliatelle eens niet met een kaas- of tomatensaus, maar maak tagliatelle met gegrilde groenten. Dat kan dus ook op de barbecue.
Zet in een paar minuten een WOW gerecht op tafel. Parelcouscous met bimi en pancetta. 6 ingrediënten, heerlijke smaken en in no-time op tafel.
Recepten voor aspergesoep met alleen maar verse ingrediënten. Deze varianten op een basisrecept voor aspergesoep moet je echt ontdekken!
Check het recept of lees de infoServeer ceviche met sinaasappellikeur als voorgerecht bij een zomers menu. Zo serveer je echt lekkere verse vis!
Check het recept of lees de infoHet is altijd handig wat vlees in de vriezer te hebben. Maar bewaar dat dan wel op de juiste manier. Wat weet jij van vlees invriezen?
Check het recept of lees de info© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii
© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii
Reacties van onze lezers