Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

5 redenen om bakmixen te vervangen door molenaarsmeel

Vergeet de kant-en-klare bakmixen. Kies voor goed molenaarsmeel. Vijf redenen waarom jij de bakmixen beter kunt vervangen door een goede basisvoorraad.

0 1.445

Kant en klare bakmixen worden in jachtige tijden enorm gestimuleerd. Je kunt geen blad openslaan of fabrikanten presenteren er hun bakmixen. Kant en klaar gemak in een pak. Je hoeft er niet meer over na te denken, je mengt het met wat ingrediënten en je maakt je koekjes, je taart, je cake of je brood in een handomdraai. Toch hebben wij er wel over nagedacht. Daarbij kwamen we tot de ontdekking dat er vele redenen zijn om de bakmixen te vervangen door molenaarsmeel. Lees je mee?


1. Weet wat je eet

Door zelf je meel samen te stellen weet je wat je doet. Jij hoeft geen moeite te doen om de houdbaarheid te verlengen en door het juiste meel en de juiste toevoegingen te gebruiken bepaal je zelf de structuur van je eindresultaat.

2. Werken met een basisvoorraad bespaart geld

Een kilo bloem kost slechts een paar centen. Deze bloem kun je gebruiken als basis voor heel veel gerechten. De bloem die je gebruikt bij het bakken van je koekjes gebruik je ‘s avonds ook bij het maken van een champignonsaus. Een pak koekjesmix kost veel meer en gebruik je slechts voor één doel: Koekjes.

3. Milieubelasting

De molen wordt aangedreven door wind. Een geschenk van moedertje natuur. Een deegfabriek verbruikt veel energie om hetzelfde resultaat te bereiken. Natuurlijk produceert een meelfabriek ook meer, maar hoeveel banen zouden hiermee verloren gaan?

4. Een legere voorraadkast

Met slechts een paar soorten meel, aangevuld met bijvoorbeeld gist en water, heb je voldoende in huis voor al je baksels. Wil je ditzelfde resultaat met behulp van de kant-en-klare bakmixen? Reken maar uit hoeveel bakmixen je dan nodig hebt.

5. Beleving en passie

Een molenaar is ambachtsman in hart en nieren. Zijn meel is ambacht, in tegenstelling tot de gestandaardiseerde producten uit een meelfabriek. Dat ambacht en die passie van de molenaar beleef je door je meel ook daadwerkelijk bij de molen te gaan halen. Kinderen vinden het geweldig, en jij ook! Je meel bij een molenaar halen voelt als broodjes halen bij de bakker als je op vakantie bent. Geen supermarkt en massaliteit, maar passie, gevoel, beleving. Meel haal je bij de molen!

 

Printen

Deze recepten en tips zijn mogelijk ook interessant

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website maakt gebruik van functionele en commerciële cookies. Zonder deze cookies is deze website niet mogelijk en ze helpen u aan een betere gebruikerservaring. Oké Lees meer