• Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Privacy
dinsdag, juli 5, 2022
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Kookschool

5 redenen om bakmixen te vervangen door molenaarsmeel

door Redactie
in Kookschool
0
0
5 redenen om bakmixen te vervangen door molenaarsmeel

Kant en klare bakmixen worden in jachtige tijden enorm gestimuleerd. Je kunt geen blad openslaan of fabrikanten presenteren er hun bakmixen. Kant en klaar gemak in een pak. Je hoeft er niet meer over na te denken, je mengt het met wat ingrediënten en je maakt je koekjes, je taart, je cake of je brood in een handomdraai. Toch hebben wij er wel over nagedacht. Daarbij kwamen we tot de ontdekking dat er vele redenen zijn om de bakmixen te vervangen door molenaarsmeel. Lees je mee?

1. Weet wat je eet

Door zelf je meel samen te stellen weet je wat je doet. Jij hoeft geen moeite te doen om de houdbaarheid te verlengen en door het juiste meel en de juiste toevoegingen te gebruiken bepaal je zelf de structuur van je eindresultaat.

2. Werken met een basisvoorraad bespaart geld

Een kilo bloem kost slechts een paar centen. Deze bloem kun je gebruiken als basis voor heel veel gerechten. De bloem die je gebruikt bij het bakken van je koekjes gebruik je ’s avonds ook bij het maken van een champignonsaus. Een pak koekjesmix kost veel meer en gebruik je slechts voor één doel: Koekjes.

3. Milieubelasting

De molen wordt aangedreven door wind. Een geschenk van moedertje natuur. Een deegfabriek verbruikt veel energie om hetzelfde resultaat te bereiken. Natuurlijk produceert een meelfabriek ook meer, maar hoeveel banen zouden hiermee verloren gaan?

4. Een legere voorraadkast

Met slechts een paar soorten meel, aangevuld met bijvoorbeeld gist en water, heb je voldoende in huis voor al je baksels. Wil je ditzelfde resultaat met behulp van de kant-en-klare bakmixen? Reken maar uit hoeveel bakmixen je dan nodig hebt.

5. Beleving en passie

Een molenaar is ambachtsman in hart en nieren. Zijn meel is ambacht, in tegenstelling tot de gestandaardiseerde producten uit een meelfabriek. Dat ambacht en die passie van de molenaar beleef je door je meel ook daadwerkelijk bij de molen te gaan halen. Kinderen vinden het geweldig, en jij ook! Je meel bij een molenaar halen voelt als broodjes halen bij de bakker als je op vakantie bent. Geen supermarkt en massaliteit, maar passie, gevoel, beleving. Meel haal je bij de molen!

 

DeelPin2Tweet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

platvis fileren
Kookschool

Platvis fileren doe je zo (met foto instructies)

marineren in karnemelk
Kookschool

Marineren in karnemelk

Kernhem
Kookschool

Kernhem, zacht, maar wel met pit!

Port Salut
Kookschool

Port-du-Salut; Een Franse kaas met een Zwitserse achtergrond

Nederlandse boerenkaas
Kookschool

Hollandse boerenkaas, onze nationale trots!

Roomsaus of Bechamelsaus
Kookschool

Roomsaus of Bechamelsaus

Roquefort
Kookschool

Roquefort; Wereldberoemde Franse kaas

snijbiet
Kookschool

Snijbiet: gezonde en lekkere vergeten groente

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

100% vers en 100% lekker van het seizoen

Zomer recepten

Zomer recepten; Genieten van de verse oogst

Proef het seizoen met deze heerlijke zomer recepten. Kleurrijk, vers, gezond en vooral met heel veel smaak. Kook je lekker mee?

Check het recept of lees de info

Uitgelicht

Huisgemaakte spreads voor op brood
Specials

Huisgemaakte spreads voor op brood; verrassend lekker

Homemade sandwich spread in meerdere varianten. Deze huisgemaakte spreads maken we op basis van yoghurt, kwark met roomkaas of mayonaise.

Check het recept of lees de info
Steenfruit

Steenfruit; Heerlijk Hollands fruit met pit

Broodje Hamburger

Broodje hamburger zelf maken ( 4 variaties )

Vruchtgroenten

Vruchtgroenten; Proef de kleurrijke zomer

Recept in de picture

Kibbeling zelf maken
Tussendoortje

Kibbeling zelf maken; Gebakken vis naar jouw eigen smaak

Gebakken vis eten? Kibbeling zelf maken is echt leuk en lekker. Van verse vis (kabeljauw) en een heerlijk beslag met je eigen kruidenmelange.

Check het recept of lees de info
zomers taartje kwark rode bessen

Zomers taartje met kwark en rode bessen

Beef back rib van de BBQ

Beef back ribs van de BBQ; oftewel runderspareribs!

Handige kooktips

platvis fileren
Kookschool

Platvis fileren doe je zo (met foto instructies)

Ben je een echte visliefhebber, maar vind je platvis fileren een lastige klus? Met deze stap voor stap uitleg gaat het ook jou vast lukken.

Check het recept of lees de info
marineren in karnemelk

Marineren in karnemelk

Kernhem

Kernhem, zacht, maar wel met pit!

Lekker Tafelen Web Stories

Gesneden groenten
Gesneden groenten
Ze zijn er weer: Hangcultuur mosselen
Ze zijn er weer: Hangcultuur mosselen
Bekijk alle stories

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Reacties van onze lezers

  • marina op Abrikozenvlaai; de echte Limburgse
  • Elise de Haan op Sambalboontjes; sperziebonen Indonesische stijl!
  • gerrit schout op Sambalboontjes; sperziebonen Indonesische stijl!
  • Elise de Haan op Currysoep; van goedkope tomaten van de markt
  • Mieke, op Currysoep; van goedkope tomaten van de markt
  • Redactie op Maatjesdag. Hollandse Nieuwe Special inclusief 14 smaakvolle tips
  • Philippe Ceciora op Maatjesdag. Hollandse Nieuwe Special inclusief 14 smaakvolle tips
  • Connie op Eieren koken; Altijd het perfecte resultaat

Abonneer op onze nieuwsbrief








  • Recepten
  • Verse ingrediënten
  • Kookschool
  • Wat eten we vandaag?

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
  • Log in
  • Schrijf in

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Gesneden groenten Ze zijn er weer: Hangcultuur mosselen