Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Tomaten ontvellen doe je zo

Tomaten ontvellen is even een handigheidje en met deze truc kan je de tomaten snel ontvellen. Maak vooral gebruik van smaakvolle en rijpe tomaten!

0 474

Zo ontvel je tomaten – Soms heb je voor een recept ontvelde tomaten nodig. Bijvoorbeeld in een soep of saus waar je geen tomatenvelletjes in wilt hebben. Tomaten ontvellen is even een handigheidje en met deze truc kan je de tomaten snel ontvellen.

Gebruik rijpe tomaten

Natuurlijk begin je met lekkere rijpe tomaten, hoe onrijper de tomaat hoe minder smaak deze heeft en hoe moeilijker het velletje te verwijderen is. Tomaten met weinig smaak, geven natuurlijk ook geen lekkere soep of saus.

Als de tomaten nog niet helemaal lekker rijp zijn, kan je ze laten rijpen op de vensterbank. Leg ze hiervoor met het kroontje naar beneden op een schaal in de zon op de vensterbank of een tafel en na een paar dagen heb je rijpe tomaten. Tomaten zijn zomers natuurlijk op z’n lekkerst, in de wintermaanden komen ze uit de kas of uit het buitenland. Bewaar tomaten nooit in de koelkast!

Hoe onrijper de tomaat hoe minder smaak deze heeft en hoe moeilijker het velletje te verwijderen is


Tomaten ontvellen

Allereerst zet je een pan water op het vuur en breng je dit aan de kook, zet het vuur dan uit.
Zet ook een kom met koud water en ijsblokjes klaar.

De tomaten zijn nu klaar om verder verwerkt te worden.

Tomaten ontpitten

Wil je ook de pitjes niet in de soep of saus, dan ga je de tomaten ontpitten. Snijd hiervoor de tomaten doormidden en lepel voorzichtig de zaadjes en zaadlijsten eruit met een lepeltje.
Of snijd de tomaten in kwarten en snijd de zaadjes eruit met een mes.
Door de zaadjes te verwijderen, krijg je een veel minder waterige soep, saus of tomatensalade.

Printen

Deze recepten en tips zijn mogelijk ook interessant

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website maakt gebruik van functionele en commerciële cookies. Zonder deze cookies is deze website niet mogelijk en ze helpen u aan een betere gebruikerservaring. Oké Lees meer