Venkel kip

Bijgerecht voor 4 personen 2 venkelknollen 2 citroenen 800 gram kipfilet 8 eetlepels kippenbouillon zout en peper olijfolie provencaalse kruiden Maak de venkel schoon en snijd deze in smalle reepjes. Snijd de kipfilet in kleine blokjes. Pocheer de venkel gaar in de bouillon, giet ze af en laat iets afkoelen. ...

Venkel in hamsaus

Bijgerecht voor 4 personen. 4 venkelknollen peper en zout 25 gram boter 25 gram bloem 50 gram ham 2,5 deciliter kookvocht Snijdt de bovenste stelen die nog aan de venkelknol zitten en de onderste schijf van de knol weg. Neem van oudere knollen ook de buitenste "rokken" weg. Bewaar wat ...

Venkel uit de oven

Bijgerecht voor 4 personen. 3 venkelknollen 3 eetlepels citroensap peper en zout nootmuskaat 70 gram boter 40 gram bloem 0,5 liter melk 50 gram geraspte oude kaas worcestersaus 2 eieren 3 eetlepels witte wijn Snijd de stengels en een stukje van het wortelgedeelte van de venkelknollen af. Was de knollen ...

Venkel met gorgonzola

Bijgerecht 1 venkel boter of margarine 1/4 dl droge witte wijn 50 gram gorgonzola 3/4 dl melk Maak de venkel schoon, bewaar het fijne groen. Snijd de knol in plakken van ca. 3/4 cm dik. Smelt 15 gram boter in een pan. Wentel de plakken venkel erdoor. Voeg de wijn ...

Opperdoezers uit de oven

Let op, bijgerecht voor 2 personen 500 gram opperdoezer ronde 300 gram crème fraîche 1 theelepel knoflookpoeder 1 eetlepel bouillonpoeder wat peterselie wat bieslook een snufje nootmuskaat 1 fles witte wijn Verwarm de oven voor op 220 graden. Kook de opperdoezer ronde in ca. 15 minuten gaar in de witte ...

Welke aardappel, waarvoor?

Een klein overzicht: Kooktype Kookeigenschappen Geschikt voor: Vastkokend Bijv. Accent, Nicola Blijft heel bij het koken koken, bakken, magnetron, ovenschotels en salades Vrij vastkokend Bijv. Berber, Bildtstar, Eersteling, Redstar blijft heel bij het koken, maar wordt aan de buitenkant ietwat zacht koken, bakken, magnetron, ovenschotels, salades en frites Kruimig Bijv. ...

Casselerrib met appel en ui

Hoofdgerecht voor 4 personen 4 stukken casselerrib 3 grote jonagold appelen, geschild 1 eetlepel citroensap 2 eetlepels boter 3 uien, in dunne ringen 1 theelepel suiker 1 1/2 deciliter appelsap 1 theelepel gedroogde salie 1 kruidnagel peper uit de molen Bestrooi het vlees met peper uit de molen en druk ...

Pittige kipfilet in yoghurt-bouillon marinade

Hoofdgerecht voor 4 personen 4 enkele kipfilets 8 theelepels gemengde cajunkruiden 2 uien, gesnipperd 2 teentjes knoflook, gesnipperd 1 rode paprika, in smalle repen 3 eetlepels olie 2 eetlepels bloem 1/4 lt kippenbouillon 1/4 liter volle yoghurt zout en peper Wrijf de kipfilets in de met de cajunkruiden en laat ...

Bruine bonen met worst en aardappeltjes uit de oven

Hoofdgerecht voor 2 personen 150 gram gekookte worst aan een stukje 1 grote ui 20 gram boter 200 gram voorgekookte krieltjes 1 klein potje of blikje bruine bonen 1 eetlepel fijngehakte peterselie en selderij 2 eetlepels paneermeel Verwarm de oven voor op 200°C. Ontvel de worst en snij deze in ...

Broccolischotel met brie en noten

400 gram broccoli 100 gram walnoten 400 gram pasta zout en versgemalen peper 1 eetlepel olijfolie 300 gram brie 1 eetlepel tijm Verwarm de oven voor op 200°C. Verdeel de broccoli in roosjes en de stronkjes in plakjes. Halveer de walnoten.Kook de pasta in ruim water met zout en olijfolie ...

Stamppot van broccoli met pesto en tomaat

750 gram kruimige aardappelen 500 gram broccoli 4 tomaten 100 gram rauwe ham 100 gram gekookte ham 3 eetlepels rode pesto 1 deciliter melk Schil de aardappels, snijd ze in vieren en kook ze in een pan met een flinke bodem water en een beetje zout in 25 minuten gaar. ...

Tomaten-cognacsaus

5 flinke eetlepels mayonaise 100 ml. crème fraîche 4 eetlepels tomatenketchup 1 borrelglaasje cognac snufje witte peper 1 theelepel gemberpoeder 1 eetlepel fructose (suikervervanger) 2 takjes peterselie, fijngeknipt Meng in een ruime kom de mayonaise, de crème fraîche en de tomatenketchup. Sla dit mengsel met een garde glad. Voeg dan ...

Zalmsalade met sperziebonen

400 gram rode- of pink zalm (uit blik) 250 gram sperziebonen, gekookt, in stukjes 3 eieren, hardgekookt, in stukjes 2 vleestomaten, ontveld, in blokjes 1 takje verse basilicum, gescheurd zout en vers gemalen peper naar smaak 2 theelepels gedroogde Italiaanse kruiden tomaten-cognacsaus Ontdoe de zalm van vliesjes en eventuele graten ...

Dessertrijst met abrikozen

40 gram dessertrijst 75 gram fijne tafelsuiker 1 vanillestokje 3 dl volle melk 10 gram boter 1 dl slagroom 1 theelepel citroenschil sap van een halve citroen 125 gram gedroogde abrikozen Kook de rijst ca. 5 minuten in water en giet het af.Breng de rijst opnieuw aan de kook in ...

Tagliatelle met pesto en tomaat

500 gram tagliatelle zout en peper 2 eetlepels pijnboompitten 60 gram verse basilicumblaadjes 1-2 teentjes knoflook, geperst 3-5 eetlepels olie 60 gram vers geraspte Parmezaanse kaas 125 gram cherrytomaatjes, gehalveerd Kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzing in ruim kokend water met zout beetgaar. Rooster voor de pesto de pijnboompitten in ...

Sperziebonen met kaassaus en champignons

Bijgerecht voor 4 personen 500 gram sperziebonen 250 gram champignons 1 eetlepel boter 2 eetpels bloem 3 deciliter melk 6 eetlepels geraspte kaas peper en zout Haal de sperziebonen af, was ze en kook ze in een beetje water met een snufje zout gaar. Was de champignons, dep ze droog ...

Tomatenchutney

3 kilo rijpe tomaten, ontveld, in stukken gesneden 500 gram uien of sjalotten, grof gesnipperd 25 gram zout 1-1,5 eetlepel paprikapoeder 1,5 theelepel sambal oelek 3 deciliter kruidenazijn (5-6%) 400 gram bruine basterdsuiker 2 laurierbladeren Breng in een pan de stukken tomaat, uien of sjalotten, zout, paprikapoeder, sambal oelek en ...

Preiburgers op z’n amerikaans

2½ dunne prei 30 gram boter 500 gram rundergehakt 1 losgeklopt ei 4 eetlepels beschuitkruim zout en peper 4 plakken jongbelegen kaas 4 sesambroodjes 8 blaadjes ijsbergsla plakken tomaat Maak de prei schoon. Gebruik alleen het wit en snij dit in smalle ringen. Houd 2 eetlepels prei-ringen achter voor de ...

Oma’s slagroomtaart

80 gr bloem 20 gr maïzena Mespunt zout 4 middelgrote eieren op kamer temperatuur 120 gr suiker 1 zakje vanillesuiker 4 schijven verse ananas 3 gelatine blaadjes 1/8 liter slagroom 1 eiwit 15 gr suiker 2 eetlepels likeur, kirsch of marasquin ¼ liter slagroom 30 gr suiker 50 gr geschaafde ...

Pagina 248 van 250 1 247 248 249 250

Welkom terug!

Inloggen

Registreer op Lekker Tafelen

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten