Broodje met appel en gehakt – een verrassend lekker broodje met rul gebakken gehakt en schijfjes appel. Supersimpel en snel gemaakt als je een dag wat minder tijd hebt om te koken of als extra lekkere lunch.
Een magische combinatie van hartig en zoet
Als je thuis een broodje maakt grijp je vaak naar het bekende, maar met een klein beetje fantasie maak je in een handomdraai een geweldig lekker broodje met appel en gehakt waar iedereen van smult. Je hoeft er helemaal niet veel voor in huis te halen: appel, gemengd gehakt, een ui en venkelzaadjes zijn, samen met een paar lekkere broodjes, alles wat je nodig hebt. Je kunt harde of zachte broodjes gebruiken; het is net wat je persoonlijke voorkeur heeft.
Appel, gehakt en venkel
Een broodje met appel en gehakt is zo al superlekker, maar je maakt het nog smakelijker door wat venkelzaadjes mee te bakken. Die venkelzaadjes geven een heerlijk aroma aan het gehaktmengsel wat erg goed past de gebakken appel. Gebruik het liefst gemengd gehakt, omdat dat het lekkerste is samen met de venkelzaadjes. Eet je liever geen varkensgehakt? Neem dan kipgehakt. Rundergehakt wordt al snel droog en past ook minder goed bij de venkelsmaak.
Venkelzaadjes worden in de Duitse en Engelse keuken veel meer gebruikt dan in de Nederlandse keuken, het is een echte smaakmaker die veel gebruikt wordt bij worst en koolgerechten. Door de licht naar anijs smakende venkelzaadjes even te bakken komen de smaken nog beter tot hun recht.
Lunchen met appel; heel veel inspiratie voor een fruitige lunch
Er zijn veel manieren om te lunchen met appel, broodjes, salades het een nog lekkerder dan het andere. Dat wordt lastig kiezen
Broodje met appel en gehakt
Print receptIngrediënten voor dit recept
- 300 gram gemengd gehakt
- 1 flinke ui
- 3 jonagold of elstar appels
- 25 gram boter
- 1 theelepel venkelzaadjes
- zout en peper
- 4 knapperige pistolets
Bereidingswijze van dit recept
Zo maak je een broodje met appel en gehakt:
Snipper de ui. Schil de appels en snijd er een in kleine blokjes, de andere snijd je in partjes en dan in niet te dunne schijfjes. Neem een kom met een beetje warm water en plaats daarop een bord zodat dit warm kan worden.
Verhit een koekenpan en verwarm daarin kort de venkelzaadjes tot de geur vrijkomt. Haal ze uit de pan, doe er de boter in en bak daarin de appelschijfjes tot ze zacht en gaar zijn. Haal ze uit de pan en leg ze op het warme bord. Dek dit af om het warm te houden.
Doe het gehakt, de gesneden ui en de venkelzaadjes in de pan (die je niet hebt schoongemaakt) en bak dit op vrij hoog vuur rul. Breng intussen op smaak met peper en zout naar wens. Voeg, als het gehakt mooi droog gebakken is, de blokjes appel toe en bak ze mee tot ze gaar zijn maar nog niet uit elkaar vallen.
Snijd de broodjes overlangs door en vul ze met het gehakt en de schijfjes appel.
Tafel lekker !!