• Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren
zondag 20 juli 2025
Lekker Tafelen
  • Log in
  • Registreren
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Home Specials

Lunchen met appel; heel veel inspiratie voor een fruitige lunch

Genieten van Hollandse appels bij de lunch

Connie Derks door Connie Derks
in Specials
0
lunchen met appel

Lunchen met appel – In het najaar zijn er weer volop appels. Sommige, zoals de Welland, zijn maar kort verkrijgbaar, maar de meeste appels zijn, dankzij de koelhuizen, zo goed als jaar rond te koop. Toch zijn die verse appels wel de allerlekkerste. Zo uit het vuistje om gezond te snacken. In die iets te lekkere appeltaart waar je niet vanaf kan blijven of voor een kom verse appelmoes. Maar waar denk jij aan bij lunchen met appel? Waarschijnlijk een appel uit het vuistje of misschien wel geschild en in partjes. Lekker, hoor! Maar je wordt hier geholpen aan lunchideeën en recepten om nog vaker te genieten van Hollandse appels. En dat is echt geen straf.

Heerlijke, friszure appels bij de lunch

Het maken van een broodje voor tussen de middag kan op heel veel verschillende manieren. Houd het simpel met een plakje kaas of worst, maar je kunt ook eens voor iets anders kiezen en een appel bakken. Lunchen met appel kan heel eenvoudig. Schil een appel, snijd die in ringen of in partjes en bak ze in een beetje roomboter. Meer heb je eigenlijk niet nodig. Het is superlekker, supereenvoudig en je zou dat echt eens moeten proberen. Ook kinderen zijn dol op dit soort recepten en voor de prijs hoef je het niet te laten, want ander broodbeleg is duurder.

Die warme, zachte appel op een snee brood is echt zo lekker! Die snee brood kun je natuurlijk ook vervangen door een hard of een zacht broodje. Wil je het nog lekkerder maken? Smeer dan eerst dat broodje dun in met appelstroop, dat geeft de smaak een extra diepte. Maar een lekkere plak kaas op die warme appeltjes is natuurlijk ook niet verkeerd. Ja, het klinkt vreemd maar probeer het maar eens. Laat maar weten wat je er van vindt.

Gebakken appels zijn warm het lekkerste. Maak ze dus op die middag dat je lekker thuis luncht. Op het werk zou kunnen, als je daar de beschikking over een oventje of iets dergelijks hebt.

Een lekkere luxe boerenlunch

Maar lunchen met appel kan nog een stapje verder. Eet je wel eens bloedworst? Zo niet, probeer het dan echt eens. De bloedworst wordt vaak gegeten met gebakken appel, soms met een beetje appelstroop erbij. Dat is echt heerlijk op een koude winterdag! Net als de balkenbrij, die in Limburg ook vaak met gebakken appel gegeten wordt.

Geef de tosti een upgrade met appel

Wil je je geliefde tosti niet missen? Lunchen met appel kan ook met een tosti. Een simpele tosti wordt een luxe tosti als je er schijfjes gebakken appel tussen doet. Het recept voor een stokbroodje met brie en appel vind je bij de recepten. Het kan ook heel simpel met een bruine boterham en een lekkere plak kaas, ham kan er ook eventueel bij als je dat lekker vindt, maar nodig is het niet. Door het friszure van de appel wordt de tosti een stuk minder zwaar. Je moet wel de appel eerst even bakken zodat hij zacht wordt, een goudrenet is hiervoor wel erg lekker. Die wordt zo heerlijk zacht en is best wel zuur, wat samen met de kaas een heerlijk samenspel geeft.

Heerlijke recepten om te lunchen met appel

Hieronder vind je een aantal heerlijke recepten om lekker te lunchen met appel. Allemaal broodjes, waarop die Hollandse appel een hele belangrijke rol speelt. Stuk voor stuk lekkernijen, en ook voor jou staat er ongetwijfeld eentje tussen.

Gegrilde sandwich met appenzeller en appel
Lunch

Gegrilde sandwich met appenzeller en appel

Nodig vrienden uit om bij te kletsen en maak een makkelijke, maar superlekkere lunch met gegrilde sandwich met appenzeller en appel.

platbrood met rode bieten, geitenkaas en appel
Lunch

Platbrood met rode bieten, geitenkaas en appel

Voor dit zalige platbrood met rode bieten, geitenkaas en appel heb je geen oven nodig, je maakt hem gewoon in een koekenpan.

broodje appel
Lunch

Broodje met appel en gehakt

Een eenvoudig en erg smakelijk broodje met appel en gehakt, op smaak gebracht met een verrassend lekkere specerij.

Bloedworst met appel
Lunch

Bloedworst met appel op brood

Trek in een stevige en echt lekkere lunch? Bak eens een pan vol bloedworst met appel, vooral op koude dagen een echte aanrader.

Gebakken appel op brood
Lunch

Gebakken appel op brood

Dikke boterhammen, een dun laagje appelstroop en dan gebakken appel op brood. Dat is puur, eenvoudig en superlekker lunchen in de herfst.

Panini met brie en gebakken appel
Lunch

Panini met brie en gebakken appel

Lunchen was nog nooit zo lekker! Een panini met brie en gebakken appel. Uiteraard met wat sla en een huisgemaakte honing mosterdsaus.

Vorige Volgende
appels

Appels; Knapperig en sappig van eigen bodem

Eet je appels om fruit te eten? Of eet je een appel omdat je er oprecht blij van wordt. Vanaf september zijn er volop appels van eigen bodem. Een hap uit een vers geplukte appel is echt een feest!

DeelPin6VerstuurVerstuur
Connie Derks

Connie Derks

Koken en bakken zijn mijn passie, ik heb het voorrecht dat mijn hobby mijn beroep is. Na jaren in de bakkerij te hebben gewerkt sta ik nu in de keuken. Ik vind het belangrijk om vers te koken met de seizoenen mee. Dit geld ook voor bakken, zo veel mogelijk zelf maken passend bij t seizoen. Ik hoop jullie dan ook te kunnen inspireren met mijn recepten en mijn passie over te brengen.

Gerelateerde Recepten en ideeën

10 keer VERS in 15 minuten
Specials

10 keer VERS in 15 minuten. Verander je lifestyle met deze recepten

Varkensvlees op de barbecue
Specials

Varkensvlees op de barbecue kies je vers, niet kant-en-klaar

graskaas
Specials

Graskaas; heerlijk zachte en romige kaas in de zomer

zacht fruit
Specials

Zacht fruit; de lekkerste recepten voor een feestelijke zomer

Spitskool
Specials

Spitskool; recepten met een zachte zomerkool van eigen bodem

Recepten met nieuwe aardappelen
Specials

Recepten met nieuwe aardappelen; ze zijn net uit de grond en dat proef je!

Reacties 6

  1. Connie Derks says:
    2 jaar geleden

    De mogelijkheden zijn iets beperkter wanneer je diabetes hebt Wil, maar er staan vast ook voor jou lekkere en bruikbare recepten op de site.

    Beantwoorden
  2. Wil says:
    2 jaar geleden

    Ziet er allemaal heerlijk uit maar niet als je diabetes 2 hebt

    Beantwoorden

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Maximale bestandsgrootte van upload: 64 MB. Je kunt uploaden: afbeelding. Bestand hier neerzetten

Als je een reactie plaatst ontvang je een melding als er op geantwoord wordt.

Lekker Tafelen

  • Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren

Nieuw

  • Trifle met nectarine; een heerlijk fris en zomers nagerecht
  • Crostini met abrikozen en roomkaas
  • Gebakken scholfilet met tartaarsaus; echt een makkelijk visrecept
  • Broodje hamburger met ei, kaas en gebakken uien
  • Ontbijt met aardbeien, verse kwark en granola
  • Spies van biefstuk

Reacties

  • Redactie op Paddenstoelensaus; basisrecept bij heel veel lekkernijen
  • Christel op Paddenstoelensaus; basisrecept bij heel veel lekkernijen
  • Erik op Pitabroodjes of shoarmabroodjes; zo maak je ze zelf
  • Redactie op Zelf pruimenjam maken van verse Hollandse pruimen
  • Janny Hildenbrant op Zelf pruimenjam maken van verse Hollandse pruimen
  • Redactie op Stoofpotje met lam, aardpeer en ras el hanout

Bedrijfsgegevens

Rijnenborghstraat 22

3431 EZ Nieuwegein

Tel: 030 – 2072820

Mail: info@lekkertafelen.nl

KvK: 74097938

Heb jij de eerste Hollandse aardbeien alweer geproefd?

Zomerkoninkjes seizoen. Alles over verse Hollandse aardbeien

cropped-pruimen-opal.jpg

Verse Hollandse Pruimen

Ciabatta met geitenkaas en perziken

Verleidelijk Vers Vegetarisch

10 keer VERS in 15 minuten

10 keer VERS in 15 minuten

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
  • Log in
  • Schrijf in

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Change Location
Find awesome listings near you!