Italiaanse bol met mozzarella, tomaat en pesto – Een heerlijk kruidig broodje wat je ook als tosti kunt serveren.
Focaccia
Een Italiaanse bol of focaccia kun je bij de meeste bakkers wel kopen. Je kunt er ook voor kiezen om zelf focaccia te bakken en deze in parten te snijden en dan te vullen. Zelf gebakken brood is natuurlijk het allerlekkerste, maar niet iedereen heeft er tijd voor. Vaak worden er broodjes gegeten om net iets makkelijker klaar te zijn met de maaltijd. Maar heb je eens de tijd dan is het zeker de moeite waard om eens zelf een focaccia te bakken.
Pesto
Pesto is een smeersel gemaakt van basilicum, pijnboompitten, Parmezaan en olie. Ook hier geldt: zelfgemaakt is het allerlekkerste. Als je dan toch een pesto koopt kun je beter die van de versafdeling nemen in plaats van die uit een glazen potje. Wil je de pesto zelf maken, dan hebben we hier een goed recept voor je.
Warm of koud
Dit Italiaans getinte broodje is vooral in de zomer erg lekker en fris van smaak. Als het wat kouder is, kun je het ook serveren als een luxe tosti. Heerlijk met die lange draden mozzarella. Ik had toevallig van die kleine bolletjes in huis, maar een gewone bol die je in plakken snijdt, is prettiger in gebruik. Tip: Het is erg lekker om er ook een of twee plakken gesneden vleeswaren zoals Serranoham of salami aan toe te voegen. Het geeft het broodje net wat meer pit. Wil je het vegetarisch houden? Dan laat je de vleeswaren gewoon weg.
Italiaanse bol met mozzarella, tomaat en pesto
Print receptIngrediënten voor dit recept
- 1 stuk focaccia of Italiaanse bol
- 1 eetlepel groene pesto
- 1 tomaat in plakken
- 1/2 bol mozzarella in dunne plakken
- serranoham of salami (optioneel)
- een paar verse blaadjes basilicum
Bereidingswijze van dit recept
Zo maak je een Italiaanse bol met mozzarella, tomaat en pesto:
Snij het brood open en besmeer de beide binnenkanten dun met de pesto. Beleg met de tomaat en de mozzarella. Scheur het basilicum in stukjes en steek deze er op plaatsen tussen. Leg de vleeswaren erop en sluit het broodje. Verwarm het gevulde broodje in een contactgrill of eet het koud op.
Tafel lekker !!