Kiwi met hangop – Kiwi met hangop is een lust voor het oog, lekker fris van smaak, en ook nog eens erg gezond, want het zit boordevol eiwitten en vezels.
Makkelijk te maken
Kiwi, met hangop die je zelf maakt. En dat is helemaal niet moeilijk, hoor! Het enige wat je moet hebben is een zeef, doek en yoghurt. O ja, en even geduld tot de yoghurt uitgehangen is. Door yoghurt op te hangen in een doek verliest die vocht. Hierdoor krijg je een heerlijk romige substantie, die heerlijk is met kiwi puree. Voor die puree neem je een goed rijpe kiwi, die is zoeter en makkelijker te prakken dan een stevige kiwi. Is je kiwi toch nog wat stevig? Snij er dan kleine blokjes van.
Tip: Een uitgebreide foto-instructie voor het maken van hangop
Kiwi met hangop, met of zonder suiker
Het voordeel van zelf een nagerecht maken is dat je net zoveel, of juist helemaal geen suiker, aan je hangop met kiwi toe kan voegen als je zelf lekker vindt. Of neem een klein beetje honing als zoetstof. Beter dan de te zoete kant-en-klaar dessertjes waar de schappen vol mee staan. Die zitten vaak vol met kunstmatige zoetstoffen. En de smaak van zelfgemaakt is echt veel lekkerder.
Puur natuur in een glaasje
Kiwi; Groen, Geel, Rood of Mini fruit
Behalve dat een kiwi erg lekker en mooi is maken de vele goede eigenschappen van deze exoot de kiwi de krachtpatser onder het fruit.
Vruchtenyoghurt; maar dan wel met echt fruit
De definitie van vruchtenyoghurt is yoghurt + fruit. Veel fruit uiteraard. De gemiddelde vruchtenyoghurt voldoet hier niet aan.
Kiwi met hangop
Print receptIngrediënten voor dit recept
- 800 gram volle yoghurt
- 4 kiwi's
- suiker of honing naar wens
Bereidingswijze van dit recept
Zo maak je kiwi met hangop
Neem een schone, niet naar wasmiddel ruikende theedoek of een andere fijnmazige doek, en leg die in een zeef ,die boven een passende kom hangt. Giet hierin de yoghurt en zet dit ongeveer 4-6 uur koel weg. Haal de doek met de hangop uit de zeef en keer hem om boven een kom. De inhoud zal er zo uit vallen als het goed is. Roer de hangop nog even goed door en breng eventueel op smaak met een beetje suiker.
Schil de kiwi’s en prak of snij ze tot pulp. Zet alles koel weg tot gebruik. Zuivel wordt namelijk bitter als het lang met kiwi in aanraking komt.
Neem 4 glaasjes en verdeel er de helft van de hangop over. Doe dit ook met de kiwipuree en herhaal dit.
Serveer de glaasjes kiwi met hangop direct.
Tafel lekker !!