• Team
  • Adverteren
  • Abonneren
  • Contact
  • Privacy
woensdag, februari 1, 2023
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten

Loaded fries Hollands stoofvlees

door Connie Derks
in Recepten
0
0
Loaded fries Hollands stoofvlees

Loaded fries Hollands stoofvlees; patat met lekker kruidig varkensstoofvlees, dit is echt genieten.

Patat met lekker veel topping

De friet zuurvlees, kapsalon en het patatje stoofvlees zijn echte klassiekers. Eigenlijk zijn dit ook loaded fries, maar ze worden al zo lang gegeten dat je deze niet direct onder de noemer loaded fries plaatst. Loaded fries hebben meestal meerdere soorten toppings, de kapsalon is hier een goed voorbeeld van want deze bevat meerdere toppings zoals; patat, salade, shoarma, saus en kaas.

Patat en stoofvlees een perfecte combinatie

Stoofvlees heb je in vele soorten en smaken, vaak van rundvlees of varkensvlees. Het stoofvlees wat we voor deze loaded fries gebruikt hebben is van varkensvlees op de Hollandse manier gekruid met kruidnagel, laurier en nootmuskaat. Als je patat en stoofvlees hebt, is het lekker om daar iets fris bij te eten. Om het in Hollandse sferen te houden hebben we er in dit recept Hollands stoofvlees, ijsbergsla, augurken en Amsterdamse uitjes bij gedaan.

Tip; Maak een dubbele portie en vries de helft in

Friet zuurvlees is patat met alleen zuurvlees en soms mayonaise en een verdwaald zilveruitje. Dit is een echte Limburgse klassieker, daar moet je eigenlijk niets aan willen veranderen.

Met zelf gesneden friet het allerlekkerste

Loaded fries met Hollands stoofvlees kun je met diepvries of koelverse friet maken, maar wanneer je er echt een feestje van wil maken dan snijd je de aardappels zelf tot de lekkerste friet. Deze kun je op de traditionele manier in vet of olie bakken, maar ook ovenfriet is een goede keuze. Hier vind je de receptuur om zelf patat op de traditionele manier te bakken en hier hoe je ovenfriet maakt.

loaded fries

Loaded fries; de patat met extra’s

Een patatje naar een ander level brengen doe je met lekker veel toppings. Loaded fries is dan ook de patat speciaal van de toekomst.

aardappel

Aardappels

Laat je weer eens vaker verleiden tot het eten van een echte aardappel. Ontdek hier de lekkerste recepten met de aardappel, inclusief tips.

Loaded fries Hollands stoofvlees

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 60 minuten
Niveau: Makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 1 kg friet
  • 400 gram varkenspoulet
  • 1 grote ui
  • boter
  • peper en zout
  • 1 eetlepel bloem
  • 1 blaadje laurier
  • een mespuntje kruidnagelpoeder
  • een mespuntje nootmuskaat
  • 150 gram bouillon
  • 150 gram ijsbergsla in reepjes
  • 2 augurken
  • een handje Amsterdamse uitjes
  • 1 lente-ui

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je loaded fries Hollands stoofvlees;

Maak het stoofvlees liefst een dag van tevoren. Laat het vlees op kamertemperatuur komen. Snijd de ui in stukjes. Verhit een braadpan en doe er boter of olie in. Bak het vlees in twee gedeeltes krachtig aan. Schep het vlees op een bord. Bak de uitjes nu kort en voeg er een scheutje water aan toe om de aanbaksels los te roeren. Doe het vlees terug in de pan en bestrooi met de kruiden. Roer even om en bestrooi met een royale eetlepel bloem. Bak even door en voeg er de warme bouillon aan toe. Breng aan de kook en voeg er het laurierblaadje aan toe. Laat nu met de deksel op de pan op een zacht vuur garen tot het vlees uit elkaar valt. Vergeet niet tussendoor te roeren om aanbranden te voorkomen. Voeg wanneer nodig eventueel wat extra vocht toe. Is het Hollands stoofvlees te vloeibaar kook deze dan op hoog vuur in tot de gewenste dikte.

Bak de friet, snijd de augurk in plakjes en de Amsterdamse uitjes doormidden. De lente-ui mag in dunne ringetjes. Warm het Hollands stoofvlees even goed door. Verdeel de patat over 4 borden of schaaltjes en verdeel er de sla over. Schep op iedere portie een flinke lepel stoofvlees. Verdeel de augurk, en uitjes over het stoofvlees. Serveer de loaded fries Hollands stoofvlees direct. Zet er voor de liefhebbers een kommetje mayonaise en een schaaltje extra stoofvlees bij.

Tafel lekker !!

Tags: VarkenspouletVleesVlees - Varkensvlees
DeelPin5Tweet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

Gegratineerde hutspot met Leidse kaas
Stamppot

Gegratineerde hutspot met Leidse kaas

eieren met mayonaise
Voorgerecht

Eieren met mayonaise (oeuf mayonaise)

Risotto alla Milanese
Voorgerecht

Risotto alla Milanese

hamrolletjes met zuurkool uit de oven
Ovenschotel

Hamrolletjes met zuurkool uit de oven

Kip met 40 teentjes knoflook
Vleesgerechten

Kip met 40 teentjes knoflook

Gefrituurde uienringen
Hapjes

Gefrituurde uienringen

groene salade met ananasdressing
Salade

Groene salade met ananasdressing

currysoep met spliterwten
Maaltijdsoep

Currysoep met spliterwten

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

100% vers en 100% lekker van het seizoen

winter recepten

Winter recepten; Gezelligheid binnen met het seizoen op tafel

Heerlijke winter recepten. Huisgemaakt met verse ingrediënten. Je vindt er makkelijke en snelle recepten, maar ook heerlijke stoofpotten.

Check het recept of lees de info

Uitgelicht

tortilla van aardappel
Specials

Tortilla; een klassieker uit Spanje

Eieren, vastkokende aardappels, een paar uien en extra vierge olijfolie. Meer heb je niet nodig voor een lekkere tortilla.

Check het recept of lees de info
citrus

Citrus; heerlijke recepten met vitaminebommetjes

witlof recepten

Witlof anders serveren? Met deze recepten lukt dat!

appelcake special

Appelcake; deze varianten wil je proeven! Inclusief handige tips

Recept in de picture

Gegratineerde hutspot met Leidse kaas
Stamppot

Gegratineerde hutspot met Leidse kaas

Stamppot die je zo in de oven schuift als je thuiskomt? Gegratineerde hutspot met Leidse kaas kun je voorbereiden en opwarmen in de oven!

Check het recept of lees de info
eieren met mayonaise

Eieren met mayonaise (oeuf mayonaise)

Risotto alla Milanese

Risotto alla Milanese

Handige kooktips

mayonaise
Kookschool

Mayonaise maken (inclusief variatietips)

Jij kunt ook de lekkerste mayonaise zelf maken met deze tips. Maak de mayonaise zo zoet, zout, zuur of kruidig zoals jij lekker vindt.

Check het recept of lees de info
Pecorino

Pecorino; schapenkaas uit Italië

tomaten ontvellen

Tomaten ontvellen, zo doe je dat snel en makkelijk

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Lekker koken en bakken met verse ingrediënten:

  • Aardappels
  • Groenten
  • Fruit
  • Vlees
  • Vis
  • Kaas
  • Zuivel
  • Eieren

Reacties van onze lezers

  • Elise de Haan op Bruine bonensoep; (de echte!) van gedroogde bonen
  • Jos op Bruine bonensoep; (de echte!) van gedroogde bonen
  • Redactie op Platte kaastaart; onze Belgische kwarktaart
  • Leentje Put op Platte kaastaart; onze Belgische kwarktaart
  • Elise de Haan op Klapstuk; wat is dat en wat doe je er mee?
  • Fred Bouwmeester op Klapstuk; wat is dat en wat doe je er mee?
  • Connie Derks op Konijn in het zuur. Een echt Limburgs streekgerecht
  • Tans op Konijn in het zuur. Een echt Limburgs streekgerecht
  • Redactie op Paté maken, heerlijk om zelf te doen
  • Ger Dikhoff op Paté maken, heerlijk om zelf te doen

Abonneer op onze nieuwsbrief










  • Adverteren
  • Recepten
  • Verse ingrediënten
  • Kookschool
  • Wat eten we vandaag?

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
  • Log in
  • Schrijf in

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen