• Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Adverteren
  • Privacy
zondag, mei 29, 2022
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
    • Adverteren
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
    • Adverteren
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten

Loaded fries Hollands stoofvlees

Connie Derks door Connie Derks
in Recepten
0
0
Loaded fries Hollands stoofvlees

Loaded fries Hollands stoofvlees; patat met lekker kruidig varkensstoofvlees, dit is echt genieten.

Patat met lekker veel topping

De friet zuurvlees, kapsalon en het patatje stoofvlees zijn echte klassiekers. Eigenlijk zijn dit ook loaded fries, maar ze worden al zo lang gegeten dat je deze niet direct onder de noemer loaded fries plaatst. Loaded fries hebben meestal meerdere soorten toppings, de kapsalon is hier een goed voorbeeld van want deze bevat meerdere toppings zoals; patat, salade, shoarma, saus en kaas.

Patat en stoofvlees een perfecte combinatie

Stoofvlees heb je in vele soorten en smaken, vaak van rundvlees of varkensvlees. Het stoofvlees wat we voor deze loaded fries gebruikt hebben is van varkensvlees op de Hollandse manier gekruid met kruidnagel, laurier en nootmuskaat. Als je patat en stoofvlees hebt, is het lekker om daar iets fris bij te eten. Om het in Hollandse sferen te houden hebben we er in dit recept Hollands stoofvlees ijsbergsla, augurken en Amsterdamse uitjes bij gedaan.

Tip; Maak een dubbele portie en vries de helft in

Friet zuurvlees is patat met alleen zuurvlees en soms mayonaise en een verdwaald zilveruitje. Dit is een echte Limburgse klassieker daar moet je eigenlijk niks aan willen veranderen.

Met zelf gesneden friet het allerlekkerste

Loaded fries met Hollands stoofvlees kun je met diepvries of koelverse friet maken, maar wanneer je er echt een feestje van wil maken dan snijd je de aardappels zelf tot de lekkerste friet. Deze kun je op de traditionele manier in vet of olie bakken, maar ook ovenfriet is een goede keuze. Hier vind je de receptuur om zelf patat op de traditionele manier te bakken en hier hoe je ovenfriet maakt.

loaded fries

Loaded fries; de patat met extra’s

Een patatje naar een ander level brengen doe je met lekker veel toppings. Loaded fries is dan ook de patat speciaal van de toekomst.

Loaded fries Hollands stoofvlees

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 60 minuten
Niveau: Makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 1 kg friet
  • 400 gram varkenspoulet
  • 1 grote ui
  • boter
  • peper en zout
  • 1 eetlepel bloem
  • 1 blaadje laurier
  • een mespuntje kruidnagelpoeder
  • een mespuntje nootmuskaat
  • 150 gram bouillon
  • 150 gram ijsbergsla in reepjes
  • 2 augurken
  • een handje Amsterdamse uitjes
  • 1 lente-ui

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je loaded fries Hollands stoofvlees;

Maak het stoofvlees liefst een dag van tevoren. Laat het vlees op kamertemperatuur komen. Snijd de ui in stukjes. Verhit een braadpan en doe er boter of olie in. Bak het vlees in twee gedeeltes krachtig aan. Schep het vlees op een bord. Bak de uitjes nu kort en voeg er een scheutje water aan toe om de aanbaksels los te roeren. Doe het vlees terug in de pan en bestrooi met de kruiden. Roer even om en bestrooi met een royale eetlepel bloem. Bak even door en voeg er de warme bouillon aan toe. Breng aan de kook en voeg er het laurierblaadje aan toe. Laat nu met de deksel op de pan op een zacht vuur garen tot het vlees uit elkaar valt. Vergeet niet tussendoor te roeren om aanbranden te voorkomen. Voeg indien nodig eventueel wat extra vocht toe. Is het Hollands stoofvlees te vloeibaar kook deze dan op hoog vuur in tot de gewenste dikte.

Bak de friet, snijd de augurk in plakjes en de Amsterdamse uitjes doormidden. De lente-ui mag in dunne ringetjes. Warm het Hollands stoofvlees even goed door. Verdeel de patat over 4 borden of schaaltjes en verdeel er de sla over. Schep op iedere portie een flinke lepel stoofvlees. Verdeel de augurk, en uitjes over het stoofvlees. Serveer de loaded fries Hollands stoofvlees direct. Zet er voor de liefhebbers een kommetje mayonaise en een schaaltje extra stoofvlees bij.

Tafel lekker !!

Tags: Aardappel receptenVarkenspouletVleesVlees - Varkensvlees
DeelPin7Tweet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

Penne met verse zalm en verse spinazie
Pastagerechten

Penne met verse zalm en verse spinazie

Oosterse wokschotel met broccoli
Wokken

Oosterse wokschotel met broccoli

Gevulde aubergine
Hoofdgerecht

Gevulde aubergines; met een vulling van groenten en kikkererwten

Carpaccio van honingmeloen
Voorgerecht

Carpaccio van honingmeloen ( Voorgerecht )

Maaltijdsalade met garnalen en gerookte zalm
Salade

Maaltijdsalade met garnalen en gerookte zalm

Asperges met biefstuk
Vleesgerechten

Asperges met biefstuk; Smaakvol, puur en eenvoudig

Aardbeientaart met witte chocolade 17.19.19
Taart

Aardbeientaart met een zachte mousse van witte chocolade

Dressings op basis van yoghurt
Dressing

Dressings op basis van yoghurt

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

100% vers en 100% lekker van het seizoen

lente recepten

Lente recepten; Nieuwe inspiratie voor het voorjaar

Proef het voorjaar met deze heerlijke lente recepten. Kleurrijk, vers, gezond en vooral met heel veel smaak. Doe je lekker mee?

Check het recept of lees de info

Uitgelicht

Recepten met langoustines
Specials

Recepten met Langoustines; een feestje op je bord!

Als je van langoustines houdt, en je hebt inspiratie nodig kijk dan eens bij onze recepten met langoustines en leef je uit!

Check het recept of lees de info
Dressings op basis van yoghurt

Dressings op basis van yoghurt

Eieren koken

Eieren koken; Altijd het perfecte resultaat

Aardappels van de barbecue

Aardappels van de barbecue

Recept in de picture

Penne met verse zalm en verse spinazie
Pastagerechten

Penne met verse zalm en verse spinazie

Eenvoudige en pure smaken vormen de basis van deze penne met verse zalm en verse spinazie, natuurlijk mogen de verse tomaten niet ontbreken.

Check het recept of lees de info
Oosterse wokschotel met broccoli

Oosterse wokschotel met broccoli

Gevulde aubergine

Gevulde aubergines; met een vulling van groenten en kikkererwten

Handige kooktips

verse zalm bakken
Kookschool

Zalm bakken of grillen doe je zo

De perfect malse zalm bakken of grillen is best makkelijk! Volg de stap-voor-stapinstructies en eet nooit meer droge zalm.

Check het recept of lees de info
Morbier

Morbier; Het fantastische verhaal achter een drielaags kaasje

Eieren koken

Eieren koken; Altijd het perfecte resultaat

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Reacties van onze lezers

  • Connie Derks op Ratatouille; Frans gerecht met Nederlandse groenten
  • Gerda op Ratatouille; Frans gerecht met Nederlandse groenten
  • Connie Derks op Ovengegaarde zalm in roomsaus
  • Eliann Benneheij op Ovengegaarde zalm in roomsaus
  • Peter op Stroganoff saus; De lekkerste maak je nog altijd zelf.
  • Connie Derks op Pitabroodjes of Shoarmabroodjes; Zo maak je ze zelf
  • Tineke Oud op Pitabroodjes of Shoarmabroodjes; Zo maak je ze zelf
  • Redactie op Pizza met wilde spinazie en haloumi

Abonneer op onze nieuwsbrief








  • Recepten
  • Kookschool
  • Verse ingrediënten
  • Wat eten we vandaag?
  • Adverteren

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
    • Adverteren
  • Log in
  • Schrijf in

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen