Loaded fries Hollands stoofvlees; patat met lekker kruidig varkensstoofvlees, dit is echt genieten.
Patat met lekker veel topping
De friet zuurvlees, kapsalon en het patatje stoofvlees zijn echte klassiekers. Eigenlijk zijn dit ook loaded fries, maar ze worden al zo lang gegeten dat je deze niet direct onder de noemer loaded fries plaatst. Loaded fries hebben meestal meerdere soorten toppings, de kapsalon is hier een goed voorbeeld van want deze bevat meerdere toppings zoals; patat, salade, shoarma, saus en kaas.
Patat en stoofvlees een perfecte combinatie
Stoofvlees heb je in vele soorten en smaken, vaak van rundvlees of varkensvlees. Het stoofvlees wat we voor deze loaded fries gebruikt hebben is van varkensvlees op de Hollandse manier gekruid met kruidnagel, laurier en nootmuskaat. Als je patat en stoofvlees hebt, is het lekker om daar iets fris bij te eten. Om het in Hollandse sferen te houden hebben we er in dit recept Hollands stoofvlees, ijsbergsla, augurken en Amsterdamse uitjes bij gedaan.
Tip; Maak een dubbele portie en vries de helft in
Friet zuurvlees is patat met alleen zuurvlees en soms mayonaise en een verdwaald zilveruitje. Dit is een echte Limburgse klassieker, daar moet je eigenlijk niets aan willen veranderen.
Met zelf gesneden friet het allerlekkerste
Loaded fries met Hollands stoofvlees kun je met diepvries of koelverse friet maken, maar wanneer je er echt een feestje van wil maken dan snijd je de aardappels zelf tot de lekkerste friet. Deze kun je op de traditionele manier in vet of olie bakken, maar ook ovenfriet is een goede keuze. Hier vind je de receptuur om zelf patat op de traditionele manier te bakken en hier hoe je ovenfriet maakt.
Loaded fries; de patat met extra’s
Een patatje naar een ander level brengen doe je met lekker veel toppings. Loaded fries is dan ook de patat speciaal van de toekomst.
Varkensvlees; het meest gegeten!
Velen eten het niet, en toch is varkensvlees de meest gegeten vleessoort, wereldwijd en in Nederland. Wat weet jij van varkensvlees?
Aardappels
Laat je weer eens vaker verleiden tot het eten van een echte aardappel. Ontdek hier de lekkerste recepten met de aardappel, inclusief tips.
Loaded fries Hollands stoofvlees
Print receptIngrediënten voor dit recept
- 1 kg friet
- 400 gram varkenspoulet
- 1 grote ui
- boter
- peper en zout
- 1 eetlepel bloem
- 1 blaadje laurier
- een mespuntje kruidnagelpoeder
- een mespuntje nootmuskaat
- 150 gram bouillon
- 150 gram ijsbergsla in reepjes
- 2 augurken
- een handje Amsterdamse uitjes
- 1 lente-ui
Bereidingswijze van dit recept
Zo maak je loaded fries Hollands stoofvlees;
Maak het stoofvlees liefst een dag van tevoren. Laat het vlees op kamertemperatuur komen. Snijd de ui in stukjes. Verhit een braadpan en doe er boter of olie in. Bak het vlees in twee gedeeltes krachtig aan. Schep het vlees op een bord. Bak de uitjes nu kort en voeg er een scheutje water aan toe om de aanbaksels los te roeren. Doe het vlees terug in de pan en bestrooi met de kruiden. Roer even om en bestrooi met een royale eetlepel bloem. Bak even door en voeg er de warme bouillon aan toe. Breng aan de kook en voeg er het laurierblaadje aan toe. Laat nu met de deksel op de pan op een zacht vuur garen tot het vlees uit elkaar valt. Vergeet niet tussendoor te roeren om aanbranden te voorkomen. Voeg wanneer nodig eventueel wat extra vocht toe. Is het Hollands stoofvlees te vloeibaar kook deze dan op hoog vuur in tot de gewenste dikte.
Bak de friet, snijd de augurk in plakjes en de Amsterdamse uitjes doormidden. De lente-ui mag in dunne ringetjes. Warm het Hollands stoofvlees even goed door. Verdeel de patat over 4 borden of schaaltjes en verdeel er de sla over. Schep op iedere portie een flinke lepel stoofvlees. Verdeel de augurk, en uitjes over het stoofvlees. Serveer de loaded fries Hollands stoofvlees direct. Zet er voor de liefhebbers een kommetje mayonaise en een schaaltje extra stoofvlees bij.
Tafel lekker !!