Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Ovengegaarde zalm in roomsaus

7 4.900

  • 1 stukje zalmfilet (± 200 gram)
  • zout peper
  • boter
  • 1 eetlepel fijngehakte peterselie
  • 1 eetlepel fijngehakte bieslook
  • 1 tomaat
  • 1/2 dl slagroom
  • 1 eidooier
  • ½ eetlepel citroensap
  • een ondiepe ovenschaal

Oven voorverwarmen op 80 graden C. Zalm bestrooien met zout en peper. Ovenschaal invetten met boter. Slagroom loskloppen met eidooier en citroensap. Op smaak brengen met peper en zout en kruiden erdoor mengen.
Tomatenblokjes over de bodem van de ovenschaal verdelen. Zalm erop leggen. Roommengsel erover gieten. ± 25 minuten in het midden van de oven gaar laten worden.

Dit gerecht kun je ook maken met kabeljauw

Printen

Deze recepten en tips zijn mogelijk ook interessant

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

7 Reacties
  1. Evelien zegt

    Hij zit er nu 25 min in maar totaal nog niet gaar..Ik heb ook een 4 dubbele portie in de schaal betekent dat dat hij ook 4x zo lang moet?

    1. Redactie zegt

      Gewoon laten garen Evelien. Als je zalm op 80 graden gaart kan het geen kwaad om deze langer in de oven te laten. Kan het zijn dat de zalm niet op kamertemperatuur was toen die de oven in ging?

  2. Bettina zegt

    80 graden is dat niet te laag. Moet het 180 graden zijn?

    1. Redactie zegt

      Nee, zeker niet Bettina….. Zalm nooit op zo’n hoge temperatuur garen!

  3. Hejoge zegt

    Ik heb het voor de kerst als amuse geserveerd.
    Zalm in kleine blokjes snijden voor het in de oven gaat en dan serveren met wat saus er overheen geschept. Viel erg in de smaak!

  4. Roeia zegt

    Een aanrader echt heerlijk

    1. Lekker Tafelen zegt

      Leuk om te horen Roeia, dank voor je reactie!

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website maakt gebruik van functionele en commerciële cookies. Zonder deze cookies is deze website niet mogelijk en ze helpen u aan een betere gebruikerservaring. Oké Lees meer