• Team
  • Adverteren
  • Abonneren
  • Contact
  • Privacy
donderdag, maart 23, 2023
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Specials

Rondvis; dit zijn de meest voorkomende soorten + recepten

door Connie Derks
in Specials
0
0
Rondvis

Rondvis – met deze recepten en tips maakt iedereen thuis de lekkerste gerechten met de verschillende soorten rondvis.

Een hele vis is goedkoper; leer dus zelf fileren!

Bij de vishandel zie je die mooie rondvissen met kop en staart vaak liggen, maar we kopen we het meest de gefileerde vis. Deze is in verhouding duurder dan een hele vis omdat de visboer deze al voor je gefileerd heeft. De hele vissen blijven vaak liggen omdat er tegenop wordt gezien om een vis te fileren. Maar het fileren van een rondvis is echt niet zo moeilijk als het lijkt.

Wij hebben een stap-voor-stapinstructie geschreven zodat ook jij met behulp van de instructies en de foto’s een rondvis kunt fileren. Als je het eenmaal weet hoe het moet gaat het een volgende keer vanzelf.

Rondvis fileren doe je zo (met foto instructies)

rondvis fileren
Kookschool

Heb je een hele zalm en weet je niet hoe te beginnen? Als je deze stap-voor-stapinstructies volgt kun je iedere rondvis fileren.

Check het recept of lees de info

Bekende rondvis: Kabeljauw en skrei

De bekendste rondvissen zijn toch wel de kabeljauw en de skrei. Deze zijn neutraal van smaak en daardoor op vele manieren te bereiden. Heerlijk om in een beetje boter op de huid te bakken, maar ook in de oven of in een pakketje op de barbecue. En vergeet het welbekende lekkerbekje niet. We hebben vele lekkere recepten voor deze vis zodat iedereen ook thuis kan genieten van een lekker stukje kabeljauw of skrei. Het is een vis die door jong en oud erg gewaardeerd wordt door zijn zachte bijna romige smaak.

Skrei recepten
Specials

Skrei recepten voor liefhebbers van kwaliteitsvis en pure smaken

Skrei is verkrijgbaar van jan. tot en met mrt. en met deze skrei recepten wordt dat een prachtig seizoen. Skrei kopen dus! en aan de slag.

Kabeljauw
Specials

Kabeljauw; De lekkerste recepten voor jouw inspiratie

Ontdek met deze recepten hoe je verse kabeljauw op verschillende manieren kunt bereiden. Wat verse vis zou je vaker moeten doen.

Lekker makkelijk en niet zo groot: Dorade

Door zijn maat is de dorade perfect om in zijn geheel te bereiden. Een vis is namelijk de ideale hoeveelheid voor 1 persoon. Ze zijn vol en iets vettig van smaak en makkelijk te bereiden, dit kan in de oven, op de gril en zelfs rauw als tartaar. Ze hebben grove graten en zijn daardoor makkelijk op het bord te fileren.

tartaar van dorade
Voorgerecht

Tartaar van Dorade; De Hollandse Sushi

Hele dorade uit de oven
Visgerechten

Hele dorade uit de oven

Op de huid gebakken dorade visrecepten
Visgerechten

Op de huid gebakken Dorade met spaghetti van courgette en wortel

Vorige Volgende

Zalm is ook een rondvis; zowel wilde zalm als gekweekte zalm

Als er een rondvis populair is is het wel de zalm. Deze zeer smakelijke vis met een prachtige rosé binnenkant staat bij vele geregeld op tafel. En niet voor niets want met zalm kun je de lekkerste gerechten maken. Of het nu een voorgerecht, hoofdgerecht, salade of barbecue is, zalm is altijd lekker. Vaak word zalm in filets verkocht, maar probeer ook eens een groot stuk zalm uit de oven. Je hebt er bijna geen werk aan en het resultaat is geweldig.

Verse zalm of zalmfilet; zo maak je er iets lekkers mee

Verse zalm of zalmfilet
Specials

De manieren waarop je een stukje verse zalm of zalmfilet kunt bereiden zijn bijna eindeloos. De lekkerste recepten en tips vind je hier.

Check het recept of lees de info

Dit kun je met zeebaars

Iets minder bekend maar zeker niet minder lekker is de zeebaars. Deze heeft een milde smaak is smeuïg, maar toch ook stevig van structuur en valt onder de magere vissoorten. Erg fijn is dat deze rondvis vrij weinig graten bevat. De meeste zeebaars die verkocht wordt is gekweekt. Gekweekte zeebaars is iets vetter en steviger van structuur en heeft hierdoor een iets andere smaak dan de wilde variant.

Zeebaars wordt veel verkocht in restaurants, maar ook thuis kun je er de lekkerste gerechten mee maken. Het lekkerste is om de filets kort op de huid te bakken. Zeebaars is ook erg makkelijk te bereiden in de oven of op de barbecue. De vis heeft een zeer toegankelijke smaak die niet veel nodig heeft. Houdt het simpel en gebruik niet te veel en zeker geen sterkte smaken bij de bereiding van deze lekkere vis.

Zeebaars in zijn geheel, met venkel, kerstomaatjes en krieltjes
Visgerechten

Zeebaars in zijn geheel, met venkel, kerstomaatjes en krieltjes

raapstelensoep
Soep

Raapstelensoep met zeebaars

Zeebaars in een zoutkorst
Visgerechten

Zeebaars in een zoutkorst; Met volop verse kruiden

Zeebaarsfilet met freekeh en krokante uitjes
Recepten

Zeebaarsfilet met freekeh en krokante uitjes

Zeebaars; Durf een wat anders met vis
Specials

Zeebaars; Durf eens wat anders met vis

Asperges met zeebaarsfilet en lamsoor- of zeekraal
Recepten

Asperges met zeebaarsfilet en lamsoor

Vorige Volgende

Verse makreel; misschien wel de minst populaire rondvis

Bij makreel denken we al snel aan gerookte makreel omdat deze vooral gerookt verkocht wordt. Maar makreel is ook erg lekker om vers te bereiden en te grillen. Dit kan in zijn geheel maar ook als filet. De smaak en structuur van deze rondvis is vrij stevig maar tegelijkertijd ook vettig en zacht. Makreel kan veel aan, wat smaak betreft. Zo kun je deze vis combineren met vrij krachtige smaken in de vorm van een zuurtje zoals azijn, wijn, mosterd of mierikswortel om de smaak het beste tot zijn recht te laten komen.

Gegrilde makreel met gekarameliseerde ui

gegrilde makreel met gekarameliseerde ui
Visgerechten

Verse vis eten kan ook met een heerlijke gegrilde makreel met gekarameliseerde ui, en die vis fileren we natuurlijk gewoon zelf.

Check het recept of lees de info

Verse forel; rondvis uit het zoete water

In veel landen staat de forel op de kaart van verschillende restaurants, in Nederland zie je deze vis niet zo vaak op het menu. Jammer, want dit is echt een lekkere vis. Forel kun je op vele manieren bereiden, vaak wordt de vis in zijn geheel gebakken in de pan maar ook in pakketjes in de oven of op de barbecue.  Minder vaak zie je forelfilets, door de forel te fileren kun je in korte tijd een heerlijk stukje vis op tafel zetten. Kort bakken in een beetje roomboter en bestrooien met peper, zout en verse kruiden is al genoeg voor een geweldig resultaat.

Forel uit de oven met een heerlijke marinade van citroen en honing
Visgerechten

Forel uit de oven met een heerlijke marinade van citroen en honing

Forel pakketje
Visgerechten

Forel pakketje uit de oven

Forel op de wijze van de molenaarsvrouw
Recepten

Forel op de wijze van de molenaarsvrouw

Vorige Volgende

Verse poon is een absolute lekkernij

Verse poon of rode poon wordt als hele vis of filet verkocht, de smaak heeft iets weg van garnalen wat verklaart dat deze vis vrij populair is. Deze rondvis is vrij stevig, dit maakt dat hij makkelijk te bereiden is in de pan, maar zeker ook op de barbecue. Ook wat kruiden en specerijen betreft, is poon prettig om klaar te maken. Zolang de smaken van de kruiden en specerijen niet te heftig zijn kun je op je gevoel afgaan. Eigenlijk net zoals bij zalm.

rode poon van de barbecue
Visgerechten

Rode poon van de barbecue

Rode poon filet met groenten en rode pesto
Visgerechten

Rode poon filet met groenten en rode pesto

Visschotel van rode poon met postelein
Visgerechten

Visschotel van rode poon met postelein

Vorige Volgende

Eet eens verse tonijn in plaats van tonijn uit blik

Verse tonijn is een echte traktatie en totaal niet te vergelijken met tonijn uit blik. Verse tonijn behandel je als biefstuk en eet je rosé. Het is dus behalve erg lekker ook nog eens snel te bereiden. Wat smaken betreft kan tonijn best een beetje pit hebben, denk aan de oosterse keuken met soja, wasabi, verse gember en pepers.  Maar ook met alleen peper en zout is deze vis erg lekker in bijvoorbeeld in een salade Niçoise.

tataki van tonijn
Voorgerecht

Tataki van tonijn

salade niçoise verse tonijn
Salade

Salade Niçoise met verse tonijn

zo bak je tonijn
Kookschool

Tonijn bakken? Behandel het als biefstuk

Vorige Volgende

Haring, Maatjes of Hollandse Nieuwe

Haring een echte Nederlandse traditie. Ieder jaar begin juni begint de start van het haringseizoen met de verkoop van een vaatje nieuwe haring. Na september mag de naam nieuwe haring niet meer gebruikt worden en heet dezelfde haring maatjesharing. Haring wordt door het jaar heen ook veel in het zuur verkocht.

haring salade
Salade

Rode bietjes-haring salade

haringsalade in de winter
Recepten

Haringsalade in de winter

Nieuwe Haring, wat drink je daarbij?
Wijn

Nieuwe Haring, wat drink je daarbij?

haring eten
Kookschool

Haring eten: wat je moet snappen over haring happen

Hollandse Nieuwe
Kookschool

Hollandse Nieuwe: Haringweetjes van vangst tot consumptie

Broodje haring met ui en een zuurtje
Recepten

Broodje haring met ui en een zuurtje

Vorige Volgende

Schelvis, Zeewolf en Hondshaai

Deze misschien iets minder bekende rondvissen zijn zeker niet minder lekker. Schelvis wordt veel gebruikt voor bijvoorbeeld lekkerbekjes, de structuur lijkt namelijk veel op kabeljauw, maar is iets zachter. Zeewolf is lekker stevig en de hondshaai doet denken aan paling. Nieuwsgierig geworden? We hebben een paar heerlijke recepten met deze vissen die ook jij thuis kunt maken.

Krokant schelvishaasje met gegratineerde camembert
Visgerechten

Krokant schelvishaasje met gegratineerde camembert

Schelvistartaar in een glaasje
Voorgerecht

Schelvistartaar in een glaasje ( Amuse )

vispannetje met asperges
Visgerechten

Vispannetje met asperges

zeewolf-met-spitskoop-en-aardappel-header
Visgerechten

Zeewolf; heerlijk met spitskool en aardappel

Schelvis met witlof en aardappelen
Visgerechten

Schelvis met witlof en aardappel

vispannetje (4)
Visgerechten

Vispannetje

Vorige Volgende

Wist je dat;

  • Vis mag ruiken, niet stinken.
  • Fileren kun je leren
  • Filets bak je het beste op de huid.
  • Liever geen hele vis op je bord?  Bereidt de vis volgens recept en fileer deze voor je hem serveert.
  • Veel vis kun je ook rauw eten.
  • Bak zalm en tonijn niet door en door gaar.
  • Laar vis net als vlees voor het bakken op kamertemperatuur komen.

 

Tags: Vis - Verse vis
DeelPin12Tweet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

De lekkerste kippensoep
Specials

De lekkerste kippensoep recepten uit de hele wereld!

ananas
Specials

Ananas; de lekkerste dingen maken met verse ananas

salades met appel
Specials

Salades met appel; dit zijn de lekkerste recepten

Hollandse borrelplank
Specials

Hollandse borrelplank; een feestje!

Rode kool met appel
Specials

Rode kool met appel; een fantastische combi

Spitskool
Specials

Spitskool; van alle markten thuis!

ei in soep 1
Specials

Ei in soep; geef je soep een extraatje

Aardappelsoep
Specials

Aardappelsoep; dat is smaak, ook voor een klein budget

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

100% vers en 100% lekker van het seizoen

winter recepten

Winter recepten; Gezelligheid binnen met het seizoen op tafel

Heerlijke winter recepten. Huisgemaakt met verse ingrediënten. Je vindt er makkelijke en snelle recepten, maar ook heerlijke stoofpotten.

Check het recept of lees de info

Uitgelicht

De lekkerste kippensoep
Specials

De lekkerste kippensoep recepten uit de hele wereld!

Kippensoep, bij een griepje, of gewoon omdat het een heerlijke soep is. Maar wat is nou de lekkerste kippensoep? Recepten uit de hele wereld!

Check het recept of lees de info
ananas

Ananas; de lekkerste dingen maken met verse ananas

salades met appel

Salades met appel; dit zijn de lekkerste recepten

Hollandse borrelplank

Hollandse borrelplank; een feestje!

Recept in de picture

Aardappelschotel met kip en koolraap
Hoofdgerecht

Aardappelschotel met kip en koolraap

Aardappelschotel met kip en koolraap, dat is een avondmaaltijd, met aardappels, groente en vlees. Een AGV'tje dus, maar wel een hele lekkere!

Check het recept of lees de info
gegratineerde pastaschotel met brie en walnoten

Gegratineerde pastaschotel met brie en walnoten

Risotto met drie kazen

Risotto met drie kazen

Handige kooktips

onderdelen keukenmachine
Kookschool

Onderdelen van de keukenmachine, waar gebruik je ze voor?

Waar gebruik je al die onderdelen van de keukenmachine voor? Hier vind je een uitgebreide uitleg over het hoe en waarom van deze onderdelen.

Check het recept of lees de info
Broccoli koken

Broccoli koken; zo blijft die mooi groen

Leidse kaas

Leidse kaas; weet jij het verschil met Goudse komijnekaas?

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Lekker koken en bakken met verse ingrediënten:

  • Aardappels
  • Groenten
  • Fruit
  • Vlees
  • Vis
  • Kaas
  • Zuivel
  • Eieren

Reacties van onze lezers

  • Brian Weber op Croutons maken voor soep of salade; Met Italiaanse kruiden en kaas
  • Redactie op Kip stoofpotje met volop verse groenten
  • Redactie op Zachte broodjes bakken
  • Mdvries op Kip stoofpotje met volop verse groenten
  • Fred de Jong op Zachte broodjes bakken
  • Elise de Haan op Oosterse zalm uit de oven
  • Elise de Haan op Turkse bietensalade (vegetarisch)
  • Peggy Lieuwsjong-Schultz op Turkse bietensalade (vegetarisch)
  • O. Sandu op Oosterse zalm uit de oven
  • Elise de Haan op Gegratineerde aardappels met kwark

Abonneer op onze nieuwsbrief










  • Adverteren
  • Recepten
  • Verse ingrediënten
  • Kookschool
  • Wat eten we vandaag?

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
  • Log in
  • Schrijf in

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen